Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Nikdo s takovým vzděláním jako Keller není tak hloupý ani naivní, jak se sugestivně ptáte pane Streite. Oni všichni moc dobře vědí oč jde a všichni si říkají, že než jít proti ďáblovi, je lepší být jeho pravou rukou. Tento přístup je samotnou esencí levicového politika. Neboť to byl právě globální kapitál, který stvořil dvě nejzhoubnější levicové ideologie: komunismus a fašismus (což je jen pootočený marxismus). Jedna kádruje lidi na základě příslušnosti ke třídě, druhá na základě příslušnosti k rase (a ty nevyhovující likviduje), obě podporují kolektivismus proti právům jednotlivce, obě vytváří silný stát a obě jsou skrytě korporativistické. Ba ne, Keller ví velmi dobře proč říká to, co říká. Po volbách jsem se odmlčel, protože ztrácím naději. A každý den se dno posunuje hlouběji a hlouběji. Nová vláda je toho dostatečným důkazem.

0 0
možnosti
Foto

Máte velký kus pravdy.

Ale myslím, že některé ty pachatele přeceňujete. Podle mě je Keller, podobně jako Špidla nebo Uhl, obyčejným, jen trochu chytřejším a vzdělanějším fanatikem.

0 0
možnosti
MN

Pane Streit, poslechněte si rozhlasový rozhovor s Janem Kellerem z konce listopadu 2013:

http://www.youtube.com/watch?v=Y3l6iDBDsI8

Možná Vás bude zajímat, jak se tam vyjadřuje o intervenci ČNB jako o naprostém nesmyslu....

0 0
možnosti
Foto

Já jsem ten jeho názor už dříve četl, ale ta jeho kritika je založena jen na rozvrstvení kupní síly. Říká, že by rád za intervencí viděl "neco jiného", tedy třeba přijetí eura (dodávám já), jinak by to považoval za úplný nesmysl. Ekonomické argumenty zcela vynechal.

Ta jeho argumentace - nemyslím závěr, ale způsob - včak neobstojí ani sociologicky, prože on nebere v úvahu, že hlavní vklady, které chtěla ČNB mobilizovat, nemá v součtu těch 70% lidí těžce s příjmy vycházejících, ale ty miliardy v bankách má relativně úzká skupina nějakých 5% občanů.

Keller to myslí dobře, je docela schopný racionálního myšllení. Ale protože mu vždycky kvůli politické předpojatosti uniknou hlavní faktory, většinou se mýlí. To je úděl všech fanatiků (i těch, co tak na první pohled nevypadají).

V EU bude katastrofou.

0 0
možnosti
EP

Mně k dokonalosti chybí ještě Pehe a Halík, další top-vyžírka už mě nenapadá.

0 0
možnosti
Foto

Bylo by jich víc, ale přidal jste ty hlavní R^

0 0
možnosti
JR

J63a65n 49R50á78ž

17. 1. 2014 18:28

Jestliže bude Keller zvolen, tak si občané tohoto státu nezalouží slitování.

1 0
možnosti
Foto

Jako jednička na kandidátce bude ;-(

0 0
možnosti
MN

Já si Jana Kellera kdykoliv ráda poslechnu nebo od něj něco přečtu, i když s ním v mnohých závěrech nesouhlasím. Vždy dokáže najít nějaký nový zajímavý a překvapivý úhel pohledu nebo posadit i dávno zprofanovaná témata do nezvyklých souvislostí.

Myslím, že je výborný sociolog, třebaže levicově zaměřený.

Na pivu byste si s ním pane Streit určitě dobře pokecal, šla o něm pověst, že na fakultě přespával v kabinetě pod stolem na karimatce a vedle něho byla vždy síťovka s dostatečným množstvím desítek.

Ale zcela jiná věc je, že ho Otík navrhl za socdem do Evropského parlamentu - to je velmi, velmi nebezpečné. Jako naivní fanatický idealista může našemu státu a nám všem v Bruselu velmi uškodit.

Sufražetka Marksová je samozřejmě katastrofa...

A ještě pro paní Pavlínu Hnízdovou: seznamte se s PRAVICOVÝM sociologem Petrem Hamplem. Je naprosto skvělý, i když na druhém konci názorového spektra. Jeho články najdete na Finmag.peníze.cz

0 0
možnosti
PH

Fajn. Rigorozni prace o Popperove metodologii, pusobeni na skole ekonomie a managementu. Metodologie obchodnich strategii, podpora prodeje, hmm, to jsou spis aktivity ekonoma nez sociologa. Praktiky prinos odbornych praci jen pro par akademiku, zadna skutecne prakticka zamerenost, ktera by prispela ke spolecenskemu rozvoji. Sociolog to je, ale jen na papire. Mate jeste nejake dalsi lahudky?

0 0
možnosti
Foto

Děkuji, že je nás víc R^

0 0
možnosti
VH

to je teda text, autor by si mohl nejprve něco od Jana Kellera přečíst, obávám se ale, že by mu to příliš nepomohlo

3 6
možnosti
Foto

Opravdu mi to nepomohlo.:-/

Jestli to pomohlo vám, není vám pomoci :-P

5 0
možnosti
PH

No, nevim. Prof.Keller je uznavana autorita ve svem oboru a to, co o jeho myslenkach zde pisete, se neslucuje se skutecnosti. Asi byste si mel od nej neco opravdu precist nebo poslechnout par prednasek na youtube. Kazdy sociolog ma svoje teorie, ale jsou to jen teorie, nikoliv navod na zivot, coz byste si take mohl uvedomit. A teorie slouzi k tomu, aby byly pomerovany s jinymi teoriemi, jelikoz jsou to jen vize. A vzhledem k tomu, ze Kelleruv intelekt je o dost vyse nez Adinka Hitlerovic, pak se skutecne nemusite obavat, ze je bude chtit uskutecnit, vy jeden naivo.

4 4
možnosti

M23í20l70a 38Š13u22l55a

17. 1. 2014 13:24

8-o .. co je to za slátaninu? ..

3 0
možnosti
Foto

Uvidíme, jak dlouho bude Zeman Sobotku natahovat...

1 0
možnosti

P74a72v73e79l 30Ř13a16p37e44k

17. 1. 2014 12:57

Souhlas. Keller je sice chytrý člověk, vzhledem jeho schopnosti popsat realitu si od něj i rád něco přečtu, bohužel nabádá ke zcela nesmyslným způsobům řešení, ve stylu hasit požár benzínem.

2 1
možnosti
Foto

No jo, ale pravá chytrost právě vězí v těch závěrech.

Ale rozumím, že jako zručný demagog dokáže ovlivnit slabší povahy, bohužel.

5 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...