Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
WD

wildge

17. 4. 2008 12:59
Zmatecne

Zmatecne a s nekterymi vecmi se neda rozhodne souhlasit. Treba to "že ve vlnovém světě platí princip neurčitosti". To neni pravda. Na rybniku jsou vlny a zadny princip neurcitosti tam neplati. Princip neurcitosti neni zpusoben nejakou  vlnovou podstatou, ale tim, ze svet je ve sve podstate nekomutativni. Vlnove projevy mikrosveta pak jsou dusledkem teto nekomutativnosti stejne jako jejim dusledkem je princip neurcitosti.

Co si nadefinujeme jako hmotu, je ciste nase vec a muze se lisit podle ucelu definice. Spekulace nad tim, co je to hmota, je vec ciste filozoficka. To, jak definujeme vyznam slova "hmota", nic nezmeni.

Obvykla fyzikalni odpoved na to, co je hmota, je: "hmota je to, co ma (vlastni nenulovou) hmotnost".

Vase spekulace nad tim, proc si galaxie jsou podobne s atomy (nebo spis obvyklou, nicmene spatnou predstavou, jak atomy vypadaji) je az legracni. Kupodivu je to dano tim, ze jak gravitace, tak elmag klesa s druhou mocninou vzdalenosti.

0 0
možnosti
WD

wildge

17. 4. 2008 13:00
Re: Zmatecne

Jo a mel byste si precist vice novych clanku o promerovani projevu temne hmoty a temne energie. Tedy jestli se nebojite zhrouceni Vasi filozofie.

0 0
možnosti
AH

nyny.

17. 4. 2008 12:58
upřímně

moje představivost končí u čtyřrozměrného prostoru a to jen díky fíglu s pinpongovým míčkem v pohybu.Takže peřdstavit si neurčitý bod nejde, nicméně tyto články ráda čtu, poctivě svou představivost trápím a zpravidla se po třetím odstavci začnu ztrácet. Ale čtu to ráda a má to tu výhodu, že pokaždé objevuji  něco nového. Překvapil jste mne, také bych toto téma nečekala, určo pokračujte ;-DR^

0 0
možnosti
DJ

orca1

17. 4. 2008 11:56
jen na okraj

Je smutné že stále mnoho lidí věří díky fousatému staříkovi že tohle "složito" vzniklo jaksi mimochodem a samo ...

0 0
možnosti
J

Johan4

17. 4. 2008 11:54
Malá oprava.

Nukleony jsou protony a neutrony, nikolliv jsou složeny z protonů a neutronů.

0 0
možnosti
JT

Barry Goldwater

17. 4. 2008 11:39
No toto

Toto pojednání překonává svojí logikou a argumentační dokonalostí i Marxův Kapitál. Mozek, který něco takové zplodil, musí rozumět úplně všemu. Měl jsem doposud zato, že autor je poněkud zastydlý nácek, ale depa. Zde máme co do činění s fenoménem, který vidí do samé podstaty problémů. Už se těším na nějakou další politickou úvahu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...