Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LD

strycek_Pompo

4. 9. 2008 12:37
No, ono

zabývat se genderem může být náhodou docela dobrá a přínosná věc. Nesměly by se do toho ovšem montovat feministky.

0 0
možnosti
MJ

Michal Josephy

4. 9. 2008 12:30
Apropos...

Zkousel jste na tu "koprivku" nejaky homeopaticky lek?

0 0
možnosti
DS

Streit

4. 9. 2008 12:41
Re: Apropos...

Vám doporučuji léčbu Klausem.

0 0
možnosti
PZ

Mirco1

4. 9. 2008 12:11
Nejlepší je, když se někdo dovolává racionality...

... a pak ve své neznalosti exaktních přírodních věd plácne to o ptácích, kde "všichni vědí" že samice sedí na vejcích a samec přináší potravu. Vězte, že např. u našich pěvců je nejčastější model, že rodiče sedí na vejcích střídavě, a všude po světě existují druhy s různými modely:

samice po nakladení snůšku opustí a o vejce se stará samec (pštros, tabon, tučňák atd.), samec opustí samici po oplodnění, takže se o vejce stará sama. Nehledě na různé podivnosti jako společné "školky" více samic atd.

 

Ona volba ptáků jako příkladu (navíc jen kvůli pořekladlu o volnosti) je vůbec mimo mísu, protože u savců je už existencí mléčných žlaz (a tudíž krmení potomka) role samců a samic definována daleko rigidněji.

0 0
možnosti
MJ

Michal Josephy

4. 9. 2008 12:29
Re: Nejlepší je, když se někdo dovolává racionality...

Demagogie a populismus maji urcite horsi dusledky  nezli homeopatie s genderem dohromady.

0 0
možnosti
K

kion1

4. 9. 2008 11:56
Volič Národní strany

KarmaR^[>-]

0 0
možnosti
MJ

Michal Josephy

4. 9. 2008 11:53
gender, antropologie a homeopatie?

To je ale blábol, pane Streite. Nemyslim tim o genderu - na to mam take svuj vyhraneny nazor, ale ze michate socialni antropologii s homeopatii a neodpustite si opet "niternost", pritom tomu nerozumite ani zbla nad uroven pouhych invektiv. Socialni antropologie je sveho druhu jinak metodologicky vybavena a jinak zamerena sociologie - neni na "velke systemy", ale spis "lokalni"  - a tak bych mohl pokracovat...takze by bylo asi fajne, kdybyste se opet nepoustel ve jmenu genderu (s jehoz umelosti a konstrukci, jakoz i s tim diskursem nesouhlasim) do utoku na jine, mnohem radnejsi a historicky starsi vedni discipliny.

0 0
možnosti
MJ

Michal Josephy

4. 9. 2008 11:58
Re: gender, antropologie a homeopatie?

Kdybyste alespon daval dohromady homeopatii, gender a jeste neco prihodneho k tomu, tak by se to dalo akceptovat, ale michat a redit tady jine radne vedodiscipliny na uroven homeopatickeho vzorku, to uz je a) bud nevedomost ci spise za b),c) populismus a demagogie.

0 0
možnosti
C

chodovar

4. 9. 2008 11:46
Ano

se vším napsaným souhlasím. Je to pokleslá ideologie, ale hlavně nebezpečná. A nejhorší je sociální inženýrství, kdy"osvícení" nadlidé chtějí řídit svět.

     Zelení to dělají v oblasti životního prostředí, rád bych viděl součet peněz, které to již stálo o které ještě budeme muset vydat. Výsledek bude stejně nulový, příroda si vše zařídí sama bez lidí, takže peníze vyhazujeme zbytečně.

0 0
možnosti
S

sedlak.cupera

4. 9. 2008 11:43
tak dle mě :-)

gender pochází z oblasti psychologie nebo podobného oboru a tak jako mnoho slov se dostalo do obecné mluvy...jako vědecký termín to má své opodstatnění (páč např. pod ženou si člověk představí něco jiného jako evropan a něco jiného jako nějaký divoch v pralese, kde ženy mají dominantní postavení)..ovšem v obecné mluvě mě to rozčiluje taky..

0 0
možnosti
ŠS

CHYREN

4. 9. 2008 11:40
Ano. Souhlas.

Chci podotknout, že EU se snaží propašovat Lisabonskou smlouvu za každou cenu..to ji teď trápí nejvíc. Diktatura eusocialismu seje vítr a zanedlouho sklidí  hurikán.[>-] 

0 0
možnosti

bondy_

4. 9. 2008 11:37
To ja taky, pane autore.

A to jsem podotykam zenska.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...