Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PC

MYSAKSTUART

25. 11. 2008 10:20
Názor

Já teda přesně nevím, co tahle smlouva obsahuje ( asi tak to pořádně neví 90 % národa ), proto se k ní nebudu vyjadřovat. Ale může mi někdo vysvětlit následující ? Bylo jasně řečeno, že smlouva musí být přijata všemi státy EU, i kdyby ji jeden členský stát odmítl, nemůže tato smlouva nikdy vejít v platnost. Jestliže tuto smlouvu Irové odmítli, tak o čem se tady bavíme ? Ta smlouva přece nemůže NIKDY vejít v platnost. A nátlak na Iry, aby smlouvu napodruhé schválili ? Co to je za zhovadilost ? Tomu pánové z EU říkají demokracie, kterou mají stále plnou hubu ?

To jako na členský stát, který bude neustále odmítat Lisabonskou smlouvu bude neustále vyvíjen nátlak, aby tuto smlouvu nějakým podvodným způsobem schválil ? Pánové z EU a celá EU - jděte se bodnout (Y)

0 0
možnosti
JZ

tumetuestumefaisdubien1

25. 11. 2008 10:15
Nemám iluze

Nedovedu si představit, že by byl Ústavní soud schopen zaujmout nějaké skutečně zásadní a ucelené stanovisko k takovému rozvláčnému paskvilu jako je Lisabonská smlouva. To by mělo tisíce stran.

Jde jen o jednu otázku: Zda lze Lisabonu vyhlásit referendum či nikoli. Protože Lisabonská smlouva zavádí právní subjektivitu EU, pak z  Ústavy ČR vyplývá, že prezident má právo o ní nadekretovat referendum, neboť se jedná o smlouvu jíž ČR do takové nové EU vstupuje. Pokud se ÚS nevyjádří k referendu jasně a zásadně, pak myslím, že prezident by se neměl na nikoho ohlížet a měl by podle čl. 62/l  Ústavy vyhlásit referendum.

0 0
možnosti
RR

rezjir

25. 11. 2008 9:59
Sám citujete

že jsme součástí "rodiny evropských a světových demokracií". A prostě tato rodina dobrovolně se přijetím Lisabonské smlouvy zavazuje řídít se určitými pravidly, které navíc nejsou nijak v rozporu se současnými pravidly, pouze jsou shrnuty do jednoho textu.

 A např. právní subjektivitu už EU, jenom navenek ještě tu právní subjektivitu mají tzv. Evropská společenství. Stejně tak už jste evropským občanem, takže i ta svrchovanost je narušena evropským právním řádem. Atd.  

0 0
možnosti
N

Nika.meil

25. 11. 2008 9:50
Ano....

Naprosto souhlasím. Je mi líto, že často voláme po tom,že bychom měli mít jako Češi větší hrdost,že bychom neměli být neustále pod něčí nadvládou a něčí osel a když se prezident zdráhá a nechce smlouvu, která potlačuje naši svrchovanost podepsat,hned všichni otočí a začnou kdákat, že nám prezident škodí a kdovícoještě. Ti lidé snad ani nepřemýšlejí...

0 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...