Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

SIR..HUMPREY

9. 11. 2009 11:37
Karma

R^[>-]

0 0
možnosti
K

kion123

9. 11. 2009 11:30
Karma

R^

0 0
možnosti
AR

Finrod Felagund

9. 11. 2009 11:28
Váš problém, pane Streite, je, že omíláte klišé

a velmi pravděpodobně o evropském právu či institucionální architektuře nic nevíte, podobně jako tady pan Matějka (který ještě ke všemu nemá ani maturitu, oceňuji, že tak hluboko jako on Vy nejste) - kde je podle Vás deficit demokracie v tom, že se posilují pravomoci Evropského parlamentu proti Komisi? Kde je deficit demokracie v tom, že národní parlamenty získávají pravomoci proti Radě (svým vlastním vládám) v unijních otázkách? Kde je, vážený pane, deficit demokracie v QMV, když bude platit úplně stejně, že můžeme být přehlasovaní my, stejně jako Francie, Německo i Itálie dohromady (spočítejte si tu dvojí většinu - je to poprvé, co může Francii někdo k něčemu donutit, dosud by to vždy vetovala, ostatně viz "krize prázdné židle" a de Gaullův vztek nad QMV) - vždyť tak to je demokratické, ne? Že rozhoduje kvalifikovaná většina a navíc jejich rozhodnutí musí projít národními parlamenty... které navíc poprvé v historii mohou v EU spolupracovat mezi sebou navzájem.

0 0
možnosti
P9

POT 90

9. 11. 2009 11:37
Re: Váš problém, pane Streite, je, že omíláte klišé

Evropský lid neexistuje. Vždy nás přehlasují francouzští socialisté, němečtí zelení, italští, španělští a polští křesťané. Není to náš parlament. Náš bude muset implementovat. A to už vůbec nemluvím o pasarelách a vágních "politikách EU", které otevírají prostor ESD.

V mezinárodní politice dosud vždy aspoň formálně platilo: jeden stát, jeden hlas.

LS nám bere i právo veta.

0 0
možnosti
ZK

SID09

9. 11. 2009 11:11
Proč ?

Proč strašíte  Běloruskem ? Co o něm víte ? Víte, že řada českých firem začína v bělorusku úspěšně podnikat ?   Lukašenka, jako nějakýho diktátora líčí naše "objektivní veřejnoprávní" ČT. Ve skutečnosti val á většina obyvatel Běloruska "baťku" bere spíš jen jako folklór - něco jako my našeho prezidenta.

Takže příště více objektivity !!!!!! Ne všechno, co je na východ od našich hranic a co není zapojeno do NATO, je špatné. Ty pokroky i tam jsou vidět !

A k té první republice - no patříte asi taky k těm zaslepencům, kteří si nechtějí uvědomit, že ČSR si přisvojila takřka veškerou průmylovou produkci mocnářství. Rakousko tak šmahem přišlo o veškerý průmysl, železnice, pošty........ které na našem území vybudovalo. Takže se spíš chlubíte tím, co všechno dokázal Masaryk elegantně a přitom zcela legálně ukrást ( včetně legionářského zlata )  !!!!!!!! !!

0 0
možnosti
OL

kocourek-černý

9. 11. 2009 10:52
Rozhodně NE

Pravda je že jsem zakládal SSM, ale jiný tež ten o kterém píše pan Streit. Totiž Svaz středoškolské mládeže a na první sjezdu na v České Třebové asistovala Sovětská armáda na podzim roku 1968. Tak tomu bylo. Nikdy jsem nepodlehl marxistické ideologii a byl jsem vychován v tradicích a křesťansko-židovské kultury a nešovinistické vlastenectví je mi též dáno. Nenávist je mi neznámá. Ovšem pochopení zdaleka neznamená tolerance. Tak tedy tento článek rozhodně není o mě. I když přiznávám že v něm je trochu pravdy. Ale jsem proti jakékoliv paušalizaci a kolektivnímu obviňování. Važený..........

0 0
možnosti
OL

kocourek-černý

9. 11. 2009 10:57
Re: Rozhodně NE

Sorry, ten příspěvek patřil tam dolů.....

0 0
možnosti
J

joensfredriksson

9. 11. 2009 10:34
konservativismus

Dušane, Dušane, tobě z toho konservativismu jednou hrábne...mě třeba nezajímaj národní zájmy ČR, mě zajímají společné zájmy EU. A ty sleduje právě Lisabonská smlouva.

0 0
možnosti
P9

POT 90

9. 11. 2009 10:40
Re: konservativismus

Tobě už hráblo. LS sleduje zájmy Francie a Německa a armády kolaborujících byrokratů.

0 0
možnosti
OL

kocourek-černý

9. 11. 2009 10:22
Vlastenecké poslání?

To je tedy pěkné. Budete tedy disident. Napíšete chartu proti Lisabonu. Ale máte smůlu. Nebudete sledovaný a ani diskriminovaný. Pouze s usměvem vás budou lidé zdravit. Máte právo na svůj názor. Je to dobře že je suverenita LS omezená a to právně, protože nejste schopní vytvořit právní system. Plzeň je jenom jedna faceta, ale výstičná pro fungování a system práva a právního povědomí v České republice. EU není jenom nějaká hospodářská unie, ale unie právním a společenských hodnot.  Neboť když chci společně žít a hospodařit, tam musím míti stejná pravidla a to nejen v ekonomice. Neboť všechno tvoří jeden celek. Neříkám že LS je dokonalá, ale je to dobrý pokus a musí se zlepšovat. Samozřejně rád slyšíte když vás někdo někam posílá. Čeština ma na to mnoho slov. Tak se kochejte ve vašem vlastenectví třeba výkřikem "Do roka a dnes"  nebo "Proti všem"  můžete si to vybrat. Nikdo vám v tom nebrání, ale mučitelem nebo prorokem nebudete. Přesto vám přeji mnoho zdraví a soukromných úspěchů.

0 0
možnosti
MM

myskamiki

9. 11. 2009 10:19
no jo

vymenili se herci a kulisy, ale divadlo zustava porad stejne! Vzdyt to tak jde od pocatku lidstva.

Ja jsem s tim smireny. Ono se to posere brzo, pak se bude jedna generace snazit vybudovat novy lepsi a ta generace co prijde po ni, tedy deti, to zase pretoci a tak porad dokolecka dokola

0 0
možnosti
KV

valissen

9. 11. 2009 10:15
Nedá se to číst

Ale myslím si taky, že v Bělorusku by vám nehrozila LS.

0 0
možnosti
E

editi

9. 11. 2009 10:15
Dočkej času,

jako husa na podzim klasu. Lysek se také dočká svého setého. Dnes jsou hrrr, ke stáří a po zkušenostech prrr.;-D;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...