Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Mychal.B

15. 6. 2010 13:00
Je to prosté,

jestliže částka vybraná na dani nepokryje náklady s výběrem spojené, je nezbytné daň zvýšit, aby výběr příslušné daně nebyl pro erár ztrátový ;-)

0 0
možnosti
M

martin5.1-2

15. 6. 2010 15:02
Re: Je to prosté,

A nevyšlo by levněji tu daň zrušit?;-)

0 0
možnosti
RL

limbursky.blog.idnes.cz

15. 6. 2010 12:01
Přesné!

R^ karma

Chystám se k tomu také na blogu vyrukovat. Např. takový dnešní důchodce, který si celý život opečovával své skromné obydlí, nikdy neobtěžoval stát, platil všechny daně, oproti "regulovaným nájemníkům" si ani nedovolil dražší dovolené ani automobily, protože děravá střecha měla vždy prioritu, teď díky své píli a odpírání docílil vyšší tržní hodnoty své nemovitosti, ze které mu díky tomu bude vypočtena nová vysoká daň?!?! (blicí smajlík).

PS

Pozor, tohle pochází z poslední zprávy OECD ( = SSZR - svaz silně zadlužených republik) a jejích nekompetentních doporučeních pro ČR. Hloupí úředníci budou mít tendenci z ní opisovat...Viz hned první stránka

http://www.oecd.org/dataoecd/6/24/44905613.pdf

0 0
možnosti
G

Gmur

15. 6. 2010 12:35
Re: Přesné!

No lide maji ruzne priority. Nekdo nechce vlastni nemovitost ani za nic. Takovych lidi je vsude okolo i v Evrope dost.

0 0
možnosti
MB

buxus

15. 6. 2010 11:58
Myslím si, že mezi majtkovými daněmi je nutné rozlišovat

Dědická daň je lumpárna - stát nic nestojí, vyřízenáí dědictví si dědici zaplatí na poplatcích. Předmětem dědictví je již jednou zdaněný majetek )nebo by měl být - to nechť si stát ohlídá). Na druhé straně daň z nemovitostí už tak nesmyslná není - sice obci platíme extra poplatky za odvoz odpadků, zvlášť se platí vodné a stočné, ovšem i obec má např. ve svém katastru komunikace, o které se musí starat - údržba, odklízení sněhu, atd. resp. i jiné výdaje. Z tohoto hlediska není přiměřená (podtrhuji) daň z nemovitostí nemorální. Ta se pochopitelně týká i nájemníků - majitel nemovitosti  jim to do nájemného započte.

0 0
možnosti
RL

limbursky.blog.idnes.cz

15. 6. 2010 12:08
Re: Myslím si, že mezi majtkovými daněmi je nutné rozlišovat

Údržba komunikací nemá s majiteli nemovitostí vůbec nic společného. Obec si udržuje komunikace ve vlastním zájmu (zde probíhající business, ze kterého čerpá, doprava, služby atd...) a ne pro potěšení vlastníků nemovitostí. Když máte nemovitost někde na okraji, obec na vás kašle, nemá žádnou povinnost, prohrábněte si to, jak umíte - to jste nevěděl? ;-) 

0 0
možnosti
VH

Stará kára

15. 6. 2010 11:41
Souhlasím s vámi, že majetkové daně jsou zhůvěřilost, ale

obě strany, které věděly o čem mluví (tedy ODS a zejména TOP 09) ve svých programech značné zvýšení majetkových daní měly. Tedy alespoň v jejich verbálních prezentacích. Takže jednají ve smyslu svého programu. (Zdůvodnění: daně, které přímo vybírají obce.)

0 0
možnosti
KB

ladyevil_cz

15. 6. 2010 11:29
Ač nerad...

...vzhledem ke svému sociálnímu cítění...ač nerad...musém s Vámi souhlasit;-D

0 0
možnosti
PS

Worff

15. 6. 2010 11:26
Proboha, a co jste čekal

Pravicové programy (až na ODS, ta žádný program vlastně neměla, jen strašení Řeckem) sice slibovali něco jiného, ale i slabším počtářům bylo jasné, že daně budou zvyšovat, aby splnili alespoň 1% ze svých slibů. Že jim české ovce uvěřily, že daně chce zvýšit jen Paroubek a oni to přece "pravicově" neudělají, je smutná, druhá věc.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...