Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
D

derik

5. 8. 2010 17:30
Velmi zasluzny clanek!

Diky!

0 0
možnosti
DS

Streit

5. 8. 2010 21:12
Re: Velmi zasluzny clanek!

R^

0 0
možnosti
MP

Martin Procházka

5. 8. 2010 17:16
To se vám to kecá...

z pohodlí domova 50 let po událostech, kdy víme sovislosti světové politiky, o kterých tehdejší obyvatelstvo nemělo tušení;-D

Jinak: http://martinprochazka.blog.idnes.cz/c/149663/Treti-odboj-zaslouzi-uctu.html

0 0
možnosti
A

Alergik71

5. 8. 2010 17:27
Re: To se vám to kecá...

Jo jo dokonce už víme co mělo a nemělo cenu či šanci na úspěch. ;-) Víme co a jak ti lidé cítili, čemu věřili a proč to dělali.:-/ Jen by mě zajímalo jak tito lidé vidí ČR za 10 let ;-D

0 0
možnosti

rezjir rezjir

5. 8. 2010 15:18
Pro občanskou válku

jak o ní hovoří někteří diskutující je charakterisstické, že proti sobě stojí dvě vlády s dvěma armádami, z  nichž každá z nich si činí monopol na stát. Viz třeba španělská občanská válka. Ať jsem googloval, jak jsem gugloval,  stále mi pro Československo let 50. vypadávala jedna vláda. Prosím, kde máte tu druhou? Kdo byl jejím prezidentem a předsedou vlády?

0 0
možnosti
A

Alergik71

5. 8. 2010 16:46
Re: Pro občanskou válku

Když už tak pěkně googlujete:

http://cs.wikipedia.org/wiki/Občanská_válka

Občanská válka je takový ozbrojený konflikt, v níž obě válčící strany tvoří (alespoň z části) obyvatelé jednoho státu bojující zpravidla na jeho území.

Vhodnou situaci pro vznik občanské války představuje slabá centrální vláda při výrazném náboženském, sociálním či národnostním pnutí, nebo existence zřetelného útlaku určité jasně definované části obyvatelstva. Zásadní vliv může pocházet i z historie daného státu nebo oblasti.

Tam nic o dvou vládách není;-)

0 0
možnosti
JP

johnpeters

5. 8. 2010 15:10
Streit opět perlí.

Nádherná fabulace,hlavně pro neználky.Nevěřím totiž,že autor zamlčel účel a plán útěku Mašínů z nevědomosti!Celá skupina byla přesvědčena,že se válce mazi USA a SSSR nedá zabránit,a oni se této války chtěli aktivně účastnit co by vojáci armády Spojenych států,aby svou vlast pomohli vysvobodit z komunistického područí.Vstup do armády potom také realizovali.Že se vývoj ubíral jinudy ovlivnit nemohli.Takže v tomto světle faktů se je třeba na celou činnost těchto odvážných vlastenců dívat.Pan Sreit vám všem vymývá mozek,jak je ostatně jeho zvykem.Škoda jen,že v té době neměl dostatek odvahy k takovému odboji jakýsi Klaus,modla to čistoty a charakteru páně Streita!

0 0
možnosti
DS

Streit

5. 8. 2010 15:14
Re: Streit opět perlí.

Takže ještě ke všemu z nich děláte hlupáky Rv

A za morálku žádného politika nedám ruku do ohně. Klaus je tady z nich jen nejrozumnější.

0 0
možnosti
F

fáfa

5. 8. 2010 13:56
Streite, jak že je to s těmi zajatci ?

Starej Grebeníček pouštěl do lidí proud, "ošetřoval" jim genitálie cihlama. Pátera Toufara ve věznici umlátili k smrti, prostě ho bili tak dlouho až umřel. Plukovníka Lukase ubili pravděpdobně jen proto, že se jim líbila jeho sbírka Holarů.

Takovejch příkladů je možno uvést že by se vám ani na blog nevlezly.

Totéž když někdo utíkal přes dráty: sestřelit ho jako hrušku, to jim šlo báječně, ale když někdo palbu opětoval, hned nastalo (a dodnes trvá) kvičení - vrazííí, vrazíííí.

Pak příjde nějakej chytrák a začne se rozhořčovat jak že ti Mašíni jednali se zajatci. Komouši a jejich užiteční idioti se dožadujou něčeho, co je samotné ani náhodou vůbec nenapadlo dodržovat.

0 0
možnosti
P9

POT 90

5. 8. 2010 14:12
Re: Streite, jak že je to s těmi zajatci ?

Máte mozek, nebo jen ganglium?

Tam byste našel odpověď, jak a proti komu reaguje ČLOVĚK.

0 0
možnosti
ÚNV

úplně nová Viktorka

5. 8. 2010 13:49
už jinde jsem psala

V Polsku, v Pobaltí byly takových Mašínů stovky. Mají všeobecnou úctu a respekt. Ale předsedové vlád jim na pohřby obvykle nechodí.

Tolik pro porovnání - a k zamyšlení pro ty, co jsou toho schopni.

0 0
možnosti

rezjir rezjir

5. 8. 2010 15:08
Re: už jinde jsem psala

Nelze se pak divit, jak to v Polsku a Pobaltí vypadá, když jim pak chybí stovky pokladníků Rosických? A to si stěžují na katyň?

0 0
možnosti
S

sam63

5. 8. 2010 13:31
Díky

Celý den se rozčiluju a přepadává mě bezmoc, když někteří lidé dokáží prachsprosté sobectví vydávat za hrdinství. Děkuji Vám pane napsal jste to skvěle a já už mám trochu klid. Karma jak vínoR^

0 0
možnosti
O

ohoho

5. 8. 2010 13:14
Souhlas,

a zdá se že stejné pocity má většina lidí. Přesto si Nova(i další Tv):-( dovolí udělat z toho tyátru téměř 10-ti minutový šot, obdobný pohřbu minimálně ústavního činitele. Myslím ,že to je stejná manipulace s veřejným míněním, stejně jako před listopadem. Oni (Nečas a spol.) si myslí,že si můžou všechno dovolit a mají pravdu. My si trochu postěžujem v diskuzích,zanadáváme a tím to skončí. Jsem zhnusená,jak se dají slova zneužít.

0 0
možnosti
V7

Vasco 75

5. 8. 2010 13:08
První věta článku,

spolu s přirovnáním k odpustkům, naprosto dostatečně a přesně vystihuje celou situaci kolem současného zviditelňování se politiků v kauze Mašínů a jejich skupiny. Víc už ani není třeba dodávat. R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...