Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DM

Aretta

28. 12. 2010 21:40
...

R^R^R^

0 0
možnosti
DS

Streit

29. 12. 2010 13:35
Re: ...

3x R^ :-)

0 0
možnosti
PH

petrph

28. 12. 2010 19:13
jako manažer snad máte pravdu,

Ovšem uniká právě onen masový a politický  rozměr. Pokud by šlo o jednu nemocnici, mohl by si právě manažer říci, neustoupím ani o píd, na volném trhu si seženu jiné doktory, a i kdyby z nějakého důvodu ne, tak o 20 kilometrů dál je jiná nemocnice kam těch pár případů přesunu.

Současný stav je takový, že "manažersky "nejde řešit - volní doktoři na trhu nebudou, a pokud ano tak za vyšší cenu než kdyby se zaplatilo těm původním. Týká se to masově většiny nemocnic, takže ani nebude možné pár místních pacientů dočasně přesunout nikam jinam.

Jedinou možností je silně redukovat síť nemocnic, přesunout tisíce doktorů, zavést krizový režim operací, převážení zraněných a nemocných, to se podobá válečnému stavu ... Je toho moc a pokud se vláda touhle cestou vydá, zahltí jí to na několik let, jak organizačně tak politicky . Na nějaké další úkoly a reformy může směle zapomenout...

0 0
možnosti
DS

Streit

29. 12. 2010 13:38
Re: jako manažer snad máte pravdu,

Nevím, proč by doktoři usvědčení z blufování měli být dražší. Budou rádi, že je někdo zaměstná bez stěhování a dojíždění.

0 0
možnosti

Ghost Dog

28. 12. 2010 18:54
chybou je v systému podpor v nezaměstnanosti...

..kdyby se vyplácela podpora jen těm, kteří byli propuštěni, nebo museli odejít ze závažných důvodů (nemoc, starost o nezletilé), tak by si spousta lidí ty výpovědi rozmyslela, proč vyplácet podporu někomu, komu se nechce dělat, nebo výpověď používá jako nástroj vydírání? .. jak k tomu přijdou ti, kteří pracují a na ty podpory odvádějí peníze? .. soucítění je na místě s těmi co nemohou, ne s těmi co nechtějí...

0 0
možnosti
PH

petrph

28. 12. 2010 19:15
Re: chybou je v systému podpor v nezaměstnanosti...

Asi bych se zeptal, to že podnik nevyplácí odpovídající plat, to by takový důvod nebyl? Řekněme že nastoupíte na nějaké zodpovědné místo a podnik Vám potom sníží plat na minimální mzdu. Byl by to důvod k výpovědi s podporou???

0 0
možnosti
FH

Bouše

28. 12. 2010 18:28
Jen aby se nevraceli k mému křížku na hrobě poté,

co jsem bídně zhynul na nedostatek lékařské péče. ;-D

0 0
možnosti

Ghost Dog

28. 12. 2010 18:49
Re: Jen aby se nevraceli k mému křížku na hrobě poté,

tomáte jedno, stejně jednou musíme všichni umřít .. dřív, nebo později :-)

0 0
možnosti
PV

Pavel57

28. 12. 2010 17:36
a co vyjednávání???

Je úžasné, jak polovina lidí je nadšena tím, že se bez lékařů obejde a druhá polovina má z toho strach. Ale napadlo vůbec někoho, že lékaři už několik let upozorňují na narůstající problémy, že chtěli vyjednávat, že by jim stačilo, aby někdo navrhl postupné zvyšování prostředků na jejich mzdy - tak jako probíhá postupná deregulace nájmů?? Jenže o tom se pořád nikdo nebaví, požadavky doktorů se označí za nepřiměřené a hledá se jak přežít. Ale zabejčenost nebývá nejlepší řešení a schopný vyjednavač dosáhne jednáním více, než nátlakem....

0 0
možnosti
ZK

SID09

28. 12. 2010 20:17
Re: a co vyjednávání???

Tady je problém v tom, že se zabejčila ČLK a teď neví, jaK z toho ven. Podle posledních náznaků to nechají vyhnít, protože už se s tím nedá nic dělat. !!

ČLK našla nové téma - ceny léků - a s tím musím souhlasit - např. v Turecku stojí stejné léky polovičku toho, co u nás.  !!!!

0 0
možnosti
JV

jafava

28. 12. 2010 16:24
Doufám, že vláda žádným vyděračům neustoupí a bude

realizovat slíbené reformy tak, jak současné koaliční strany vyhlašovaly před volbami.

Co budou dělat lékaři, kteří dali organizovaně výpověď, je mi naprosto lhostejné.

Pokud někteří z nich odejdou do zahraničí, je to jejich volba a nikdo by se neměl pokoušet jim organizovat život. I když vlastně tím, že dávají výpověď až v této organizované akci, naznačují, že organizovat si své životy nechají.

Když vláda povolí, rozjede se taková smršť odborářského vydírání, že to bude moci rovnou zabalit.

0 0
možnosti
PV

Pavel57

28. 12. 2010 17:42
Re: Doufám, že vláda žádným vyděračům neustoupí a bude

Já s Vámi celkem souhlasím, jen bych dodal, že dost výrazně naroste počet soukromých lékařů a soukromých zdravotnických zařízení, které nahradí stávající nemocnice. Ty budou muset být zrušeny pro nedostatek kvalifikovaného personálu - pokud chcete postupovat podle zákona, musí po odchodu lékařů řadě z nich zdravotní pojišťovny vypovědět smlouvy. A lidé budou mít na výběr - ošetření v státním zařízení (až na ně dojde řada v některém z těch co zbydou), nebo si zaplatit ošetření v soukromém zařízení (které si na platy schopných lékařů vydělá a neschopné nepřijme).  Ale řekl bych, že tak to asi má být ... takže zvedněme hlavu a v klidu si na to začněme zvykat.

0 0
možnosti
LH

lahab

28. 12. 2010 15:21
Naprostý souhlas.

Vyhrožují odchodem do ciziny. No nevím. Jestli to jsou kvalitní doktoři, kteří se o budoucnost bát němusí, tak pokud by chtěli, už jsou v cizině dávno. A nebo v soukromých nemocnicích.  Spíše mi přijde, že ti co vydírají jsou zrovna ti neschopní, o které když přijdeme, tak ve finále bude lépe. Docela jsem se pobavil, když v TV dávali seznam nemocnic a kolik že "doktorů" odtamtud odchází. Tak třeba v Opavě (mé milované rodné město) odchází skoro všichni. Já říkám, ať jdou úplně všichni. Zabili mi tam oba rodiče a já jsem tam taky málem zařval. Kdyby mě v Opavě chytil slepák, vyříznu si ho raději lžicí na dřezu. FN Motol. To samé v bleděmodrém. Přítelkyně před pár měsíci, tchán na cestě. Místo léčby zkouší co by mohlo pomoct. No tak to děkuju, šaman aspoň ví co dělá.

Jen ať jdou. Žádné takové, že když se vrátí, garantujeme přijetí. Když něčím vyhrožuji, tak se pak nesmím divit, že to čím vyhrožuji se stane skutečností.

0 0
možnosti
PV

Pavel57

28. 12. 2010 17:57
Re: Naprostý souhlas.

Beru Vás za slovo, až Vás chytí slepák, půjčím Vám lžíci a půjdu se koukat.:-)

0 0
možnosti
JP

sedivak

28. 12. 2010 15:05
Už dlouho se uvažovalo o tom,

aby se snížil počet zejména místních nemocnic s místními nekvalitními lékaři, čímž by se počet nemocničních lékařů snížil na úroveň běžnou v zemích EU. Tedy právě o zhruba 4000 lékařů - Cvachů. A léčení vážných případů svěřit do kvalitně vybavených center. Teď je nejlepší příležitost to udělat zcela nenásilně. Jen by se to nemělo zameškat jakýmikoliv ohledy k odborářům.

0 0
možnosti
SL

strycek-Joe Ltd.

28. 12. 2010 14:42
Vy umíte operovat, p.Štreit ?

já jen, že chcete léčit s prázdnou nemocnicí ... Pacienta, který bude akutní operaci druhého března potřebovat, Vaše bláboly nezajímají - on si platí zdravotní pojištění a chce žít !!

0 0
možnosti
DS

Streit

28. 12. 2010 15:15
Re: Vy umíte operovat, p.Štreit ?

Všichni neodejdou.

0 0
možnosti
MK

turtixy

28. 12. 2010 14:01
PERFEKTNÍ!!!!

Děkuji za  článek, se kterým celá naše rodina bez jediné vyjímky souhlasí. Jako by nám mluvil z duše a jak pročítám diskuse na toto téma, tak tento názor převažuje. Jsem opravdu velice zvědavá, jak to nakonec dopadne, když většina "obyčejných" lidí smýšlí tímto směrem...Stejně se obávám, že si to ti vyděrači na té naší vládě zase vydupou!!!

0 0
možnosti
DS

Streit

28. 12. 2010 14:37
Re: PERFEKTNÍ!!!!

Já děkuji R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...