Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

captain cook

7. 1. 2011 3:25
autor je dovolenkar

a kdyz jednou za uhersky rok si vyletel na dovolenou letadlem, moc ho na kontrole urazili. Dovolili si jeho malemu milackovi sebrat plastovou dyku (jaka vhodna cestovni hracka pro aktivniho chlapecka!) a od panicky ocekavali, ze bude umet cist, omezi kosmetiku na predepsane mnozstvi a da si to do sacku pro rychlou a snadnou kontrolu, jak mela.

Od dovolenkaru , z nichz nekteri neumi chapat precteny text, neni mozne ocekavat, ze budou rozumet proc vlastne je mnozstvi tekutin a sminek v prirucnim zavazadle omezene (madam si muze sminkami jinak naplnit cely podavany kufr, pokud to jeji tvar potrebuje). Takovi "vyberovi cestujici" take nechapou, ze kazdy bezohledny clovek umyslne ignorujici pravidla jako oni, zbytecne zdrzuje spolucestujici na kontrole. Proste jsou to do sebe zahledeni egotiste. Jenom kdyz se hlasite domahaji vlastnch "prav" a svobod, ale na lidi kolem sebe kaslou zvysoka! Pekna klasa naroda si vyrazi na dovolenou do zahranici. To zas bude ostudy jak se nekteri Cesi chovaj

0 0
možnosti
JV

Jan.Vesely

6. 1. 2011 13:43
No tady to zase jede.

Možná, že se zde člověk pobaví lépe, než u pánů Matějky a Vokšaye dohromady.

0 0
možnosti
MM

captain cook

7. 1. 2011 2:51
Re: No tady to zase jede.

vsak on autor o sobe take pise hned na prvni radce, ze chce kecat do vseho. A to take dela - KECA. Pritom je z obsahu zrejme, ze toho moc nenacestoval a tudiz zase nezije v realite - ale KECA.

0 0
možnosti
JS

saldo

6. 1. 2011 12:18
A ještě,

vaše články jsou shromaždištěm nekritického pravičáctví hraničícího s anarchismem, i když se v nich občas najde i leccos pravdivě podnětného. V tom posledním jsem ale pátral marně. Takže pokračujte ve své superplodné blogové aktivitě, ale uvědomte si, že pokud budou na světě existovat nesmiřitelné náboženské klony, velmocenské ambice a chamtivost, nebude možné terorizmus bagatelizovat a přísná opatření z této situace plynoucí (včetně "svlékacích" skenerů) budou sice nepříjemnou, ale nezbytnou nutností.

Na závěr Vám přeji, pokud někam poletíte, aby si na vás pěkně posvítili a prosvítili. Ať si toho nenáviděného dobra pěkně užijete.

0 0
možnosti
MM

captain cook

7. 1. 2011 3:08
Re: A ještě,

vis, ono se to autorovi snadno teoretizuje z pohodli zidle v teplem pokoji u pocitace, kdyz nikam neleta a nemusi se na vlastni kuzi pravidelne potykat se vsemi problemy spojenymi s dnesnim cestovanim. Muze si dovolit kecat treba do aleluja. Kazdy z nas, cestujici verejnost,i by dal prednost jednoduchemu presunu z A do B, 30 minut pred odletem hodit kufr na prepazku a bez dalsich prutahu nebo kontrol usednout do letadla. Ruzne podobne kontroly plati i pro morskou plavbu. Jenze on nepocita s tim, ze ve svete uz nekolik desetileti existuji extremisticky zalozeni idioti, kteri si z nas, normalnich cestujicich, delaji rukojmi pro dosazeni svych cilu. Zastrasuji skutecnymi akcemi a po nich hrozbami dalsich akci. Bezpecaci bohuzel nemohou predem presne vedet kde hrozi realne nebezpeci a kde se jedna jen o hrozbu. Jejich povinnosti je brat kazdou hrozbu vazne. Zatimco teroriste povazuji za uspech jeden povedeny utok z 1000, bezpecaci jsou neuspesni, kdyz se jim nepodari zabranit 100% kazdemu

0 0
možnosti
JS

saldo

6. 1. 2011 12:17
A dále,

píšete, že by bylo záhodno dát si větší pozor na Íránce atd., ale už ze samé formulace logicky plyne, že na ostatní lidi by se měl dávat pozor také, sice snad menší, ale přece. A co znamená v tomto případě pojem "menší"? Jen kritický pohled, nebo ohmatání těla, či přece jen prosvícení? Váš postoj k této problematice zavání anarchismem, tedy i totální negací vlivu státní správy (ale i soukromých společností s působností dopravy např.) na bezpečnost.

Kdoví, jak by obstál Vaše neotřesitelné zastávání osobní svobody jednotlivce, kdybyste byl přímým svědkem či dokonce účastníkem teroristických masakrů, které se téměř dnes a denně ve světě dějí. Píšete, že chcete svobodně nést svá rizika, ale nevidíte (nebo nechcete vidět), že bomba v čekárně nádraží by neroztrhala jenom Vás, ale i spoustu ostatních. Ale to je Vám, asi jedno, Vám jde přece jen o své vlastní neposkvrnitelné ego.

0 0
možnosti
DS

Streit

7. 1. 2011 8:29
Re: A dále,

V tom to právě je. Jak se liší bezpečnost lidí v čekárně na nádraží, v rychlovlaku, v obchoďáku...? To budeme všude chodit přes skenery¨?

0 0
možnosti
JS

saldo

6. 1. 2011 12:17
Vážený pane Streite,

opět jste se ozval jako černobílý zastánce totálních práv jednotlivce. Proč si myslíte, že terorismem hrozí jen ti, kteří mají snědší pleť, plnovousy, zahnutý nos a přilétají z blízkého východu? Tento Váš postoj je krajně nedomyšlený a omezený. Myslíte si, že Al-Kaidá nemá ve svých řadách lidi, kteří se od "nás bělochů" vzhledem a chováním prakticky neliší? A jak má v takových případech letištní kontrola poznat, jedná-li se o teroristy? A je Al-Kaidá jediným nositelem terorismu ve světě?

0 0
možnosti
T

Thomaas

6. 1. 2011 8:25
Uspenost prohlidek je 20 - 30%

Vsechny zastance techto prohlidek bych chtel upozornit, ze se jedna vic o divadlo, nez o skutecnou bezpecnost. To, ze to divadlo funguje, je na zdejsi diskuzi videt dostatecne.

V USA jsou agenti u bezpecnostnich prohlidek neustale testovani. Jejich uspesnost se pohybuje kolem 30% zajistenych zbrani a vybusnim a MENE.

Priklad z nedavne minulosti - cestujici omylem pronesl na palubu nabiteho Glocka (pistoli) v jinak prazdne tasce: http://abcnews.go.com/Blotter/loaded-gun-slips-past-tsa-screeners/story?id=12412458

0 0
možnosti
DS

Streit

6. 1. 2011 8:47
Re: Uspenost prohlidek je 20 - 30%

Ano, škoda, že lidé na to divadlo naletí a ještě si ten kýč pochvalují R^

0 0
možnosti
AS

viveka

6. 1. 2011 6:37
Nějak se tady zapomělo zmínit

že sice pan Streit a jemu podobní můžou dělat ramena, že teda ONI radši umřou než by na sebe nechali sáhnout, ale kdo z nás mluví jen sám za sebe? Co třeba otec živitel rodiny? Může on toto říct? Mu třeba nevadí když umře, ale rodina růstane kvůli jeho kapricu bez opory. To není jen o osobním pohrdání životem ale taky o pohrdání těmi, za které jsme zodpovědní a kteří nás na zemi potřebují živé.

0 0
možnosti
ZZ

hasmen - náhradní nick

6. 1. 2011 6:48
Re: Nějak se tady zapomělo zmínit

Nikdo přeci netvrdí,že by kontrola neměla být,ale mnozí a jim podobní jsou nakonec rádi,že na ně ještě někdo vůbec sáhne...

0 0
možnosti
JV

Jan.Vesely

5. 1. 2011 22:08
Milý pane Streite.

Jak jsem napsal ve svém přispěvku, mělo se jednat píše o smířlivé srovnání, kdo chce lítat ať si lítá, kdo ne ať si nelítá.

Zajímavé je, že lidé ze vzduchu opravdu nekafrají těm na zemi, že mají lítat. Spíše naopak. Ti co lítají minimálně, dělají z těch ve vzduchu nepřátelé svobody a mudrují, že se nemají nechat kontrolovat a plkají další věci.

Pokud byste se nepokusil ze mne dělat poranoika, nebyl byste nazván kmetem. Chtěl jste vědět, kde to na zemi bouchá, máte odpověď Moskva, Madrid. Letadlo v té době žádné. Zajímavých nádraží v Evropě je méně, než je denně spojů v Evropě.

Všichni si můžeme vybrat, zda se bojíme útoku a jsme rádi, že nějaká kontrola je, protože ve vzduchu je skoro vše fatální. Vy si můžete vybrat že kontroly nechcete, ale hrdině a z donucení létáte minimálně, takže se vám to opravdu machruje docela snadno.

Pokud vás neuvěřitelně nadzvedlo, že se někdo bojí a nechá se pořádně zkontrolovat, mne nazvedlo že se nebojíte protože prakticky nelítáte. Každému co jeho jest

0 0
možnosti
DS

Streit

5. 1. 2011 22:16
Re: Milý pane Streite.

Ne. Lidi jako vy umožnili svým schvalováním nesmyslné šikany, že lidi jako já ztratili svobodu létat, když nemusí. Zůstala mi jen "svoboda" nelétat, nebo se podrobit, když musím. Ale to vy nepochopíte.

0 0
možnosti
JV

Jan.Vesely

5. 1. 2011 14:39
Klasický případ

Někdo je raději osahaný a naskenovaný, než mrtvý. Jiný se nenechá scanovat. A přitom některá skupina zuřivě radí druhé, co má dělat a jak je hloupá, že se nechá -  a nebo nenechá prohlížet.

Ať si každý dělá jak chce. Komu se to nelíbí, nechť volí jiný druh dopravy případně nelétá vůbec. Další jsou třeba rádi, že se cítí bezpečněji.

Všechny řeči, jak jsou kontroly na houby a jak je to vlastně 1:miliónu a nebo miliardě jsou hloupou teorií, protože kontroly byly a jsou. Pokud by nebyly, nikdo neví, zda by týdně pravidelně nespadlo díky teroristům jedno letadlo.

A to, že teroristé i přes bezpečnostní kontroly občas vyhazují letadla, to je prostě fakt. Dalším faktem je, že se to dlouho dlouho nestalo žádnému izraelskému letadlu a že by arabově a teroristé měli důvodů desítky. Pokud někdo letěl do Izraele, ví o čem mluvím. Ale také ví, že nelze každé letadlo s cestujícími na světě kontrolovat tak pečlivě, jak to dělají Izraelci.

0 0
možnosti
FV

Beter

5. 1. 2011 14:49
Re: Klasický případ

Daším faktem je, že občasné kontroly kontrol ukazují, že když víte jak, tak do letadla pronesete ledacos. A jedno letadlo týdně díky teroristům ne a nepadá.

0 0
možnosti
OONO

Obamou o nobelovku okradeny

5. 1. 2011 14:25
zajimave srovnani

Dušan Streit: 4. leden 2011 11:50 - karma článku: 43,87|přečteno: 5513 x

Štěpánka Bergerová: 2. leden 2011 - karma článku: 44,00|přečteno: 24464 x

0 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...