Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IW

interstellar wind

19. 5. 2011 12:52
to je tak neco hloupeho a neinformovaneho

ze je marne to komentovat. Srovnavat pomoci jakesi ne pokulhavajici, ale chrome analogie zdravotnictvi s pocitaci, to je fakt na hlavu. Driv kdyz nekdo dostal karcinom streva, tak nebyla zadna lecba, maximalne operace. Clovek zemrel a jeho nemoc stala par tisic/desitek tisic. Dnes je tolik moznosti - chemoterapie, imunoterapie, bunecna terapie, draha cytostatika. A kdyz chceme kazdemu poskytnout nejlepsi lecbu, tak je ta cena neunosne draha. Ale skoda na Streita ztracet cas. On byl vzdycky natvrdle pako, co se domniva, ze Klaus je moudry statnik.

0 0
možnosti
DS

Streit

19. 5. 2011 12:59
Re: to je tak neco hloupeho a neinformovaneho

Ty hlupáčku, mobily taky nebyly...a dnes stojí pár korun.

0 0
možnosti
W

Wesloun

19. 5. 2011 12:41
Doporučuji

blog kolegy Seluckého, píše dobře. Pak tenhle příspěvek přepracujte.

0 0
možnosti
DS

Streit

19. 5. 2011 13:01
Re: Doporučuji

Píšu sám za sebe a stojím si za tím. A někteří říkají, že píšu dobře. :-)

0 0
možnosti
PH

petrph

19. 5. 2011 12:10
ono tu porovnání je...

Jistěže jsou dnes televize,počítače,auta..(v poměru k platům) mnohem levnější než kdysi. Ale taky je na to uzpůsobena jejich životnost a možnost oprav. Jestli máte dnes televizi cirka 8-10 let starou, auto tak nad 10 let, o počítači ani nemluvím, tak Vám každý opravář řekne, "to se nevyplatí opravovat, kupte si nový". Kdyby jste ho přesvědčil aby to opravil, bude zdlouhavě shánět  (dnes už třeba nevyráběné) součástky, dlouho se v tom piplat, a na konci Vám za opravu vysolí fakturu s cenou dnes nového (a už mnohem výkonnějšího)

Tím prvním způsobem (tedy !to už se nevyplatí léčit) doktor postupovat nemůže, ten musí flikovat a nakupovat drahý náhradní součástky až do neslavnýho konce..;-D

0 0
možnosti
DS

Streit

19. 5. 2011 12:18
Re: ono tu porovnání je...

Ale to se právě snaží Heger zavést. Kloubní náhrady s nižším časovým limitem. Když nepřiplatíš a včas neumřeš, nebudeš chodit. Rv

Jinak moderní materiály bývají často levnější trvanlivější. Že nejsou, to už je ta obchodní politika, kde na jedné straně je pacient v tísni, takže zaplatí vše co má za předražené "součástky" nebo léky.

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

19. 5. 2011 11:59
Jo jo, pokrok je pokrok...

jakýkoli dnešní automobil je lepší než svého času velorex nebo trabant. Jenže  zdravotnictví je oblast, o níž se tvrdí že všichni mají "nárok" na Rolls Royce. A v tom je ten problém. Nakonec,  proč by to nemělo platit i v tom automobilismu? Všichni jsme si rovni, máme nárok na stejnou "ochranu zdraví" a je nezpochybnitelným faktem že posez v Rollsu je pro zdraví šetrnější než například v Renautu Thalia. Netáhne na vás z klimatizace,  dokonalé odhlučnění šetří váš sluch, kvalitní sedadla a odpružení páteř... osobně bych bral, kdyby existovala možnost volby mezi "nárokem na léčbu nejmodernějšími metodami" za plné pojistné /dnešní/ a mezi úrovní běžnou před deseti lety - za pětinu. Je to jen psychologický problém. Když jsem se nehroutil strachem z nedostatečné "péče" před třiceti lety, proč bych se měl hroutit teď, kdybych si mohl "dopřát" totéž co tenkrát? Za řádově menší peníz než platím dnes?

0 0
možnosti
DS

Streit

19. 5. 2011 12:11
Re: Jo jo, pokrok je pokrok...

Protože by to fungovalo jinak: Běžte k zubaři a chtějte stejný zákrok, třeba bílou korunku (pryskyřičnou jako před 20 lety) zadarmo. To se pobavíte :-)

0 0
možnosti
DK

dakram1

19. 5. 2011 11:29
Medicína..

Medicína pro vyvolené....a jinak se zdravotnictví chová jako slevy v hypermarketu....stále stejná sleva..jen stále více nenažranců....s pusou plnou řečí a řečiček...!!!!!!!!a opět opakuji..málokterý lékař nemá po 40 auto..dům apod...nevíte z čeho?

0 0
možnosti
HVJR

Hynek Vilém Jarmila reloaded

19. 5. 2011 11:26
jediná šance je privatizace a zavedení klientského systému

Spolehlivě se v něm ztratí jakékoliv množství peněz, protože se záhadně se vymyká tržním poučkám. Zdravotnictví je přeregulovaný moloch, ze kterého komunisté,  porevoluční úředníci a lékaři zcela vyoperovali ekonomické zákonitosti a zdravý rozum. Ve jménu zdravotní péče zdarma (tzv. dostupné všem) se plýtvá a vytvořila se šedá a černá ekonomika. Šíbři, kteří této zdravotní černotě vládnou, si nenechají rybníček vypustit a budou všemi silami bojovat proti reformám a privatizaci. Jakékoliv zprůhlednění a zavedení minimálního systému jim totiž zákonitě zmenší nebo zlikviduje korýtka. Pacient v tomto systému není klient, ale jen plátce zdravotní daně (ne pojistného) a prosebník.

0 0
možnosti
AA

Saša

19. 5. 2011 11:18
Podle nadpisu článku jsem se obával,

že s Vámi tentokrát budu muset nesouhlasit.

Leč není tomu tak.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...