Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TP

assco

5. 10. 2011 21:53
Zadny trest smrti, ani zadne strileni na pockani

takovym zlocinum nemuze zabranit. Nejjednodusim dukazem je, ze i v tech statech USA kde nosi zbrane a maji trest smrti k zlocinum i nadale dochazi. Jedinou prevenci (alespon castecne) kterou znam je zakon 3x a dost. A ve vezeni by rozhodne melo platit ono okridlene, kdo nepracuje at neji. To je reseni o nemz ma smysl diskutovat.

0 0
možnosti
DS

Streit

5. 10. 2011 23:04
Re: Zadny trest smrti, ani zadne strileni na pockani

Měl byste hodně plná vězení. Ale stou prací souhlasím. Vy zase nepodceňujte odstrašující účinek absolutního trestu pro lidi, pro které není kriminál žádným trestem.

0 0
možnosti
PP

Peregrina

5. 10. 2011 21:08
Já toho pána z Domažlic

znala...sice jen podle vidění, ale zdravili jsme se, každý den jsme se potkávali - chodila jsem do práce kolem jeho zastavárny, říkali jsme tomu "vetešnictví". Tahle odporná kreatura, co tohle udělala, si snad nezaslouží ani ten trest smrti...napadají mě různé formy práva útrpného (velice plastické a realistické představy) a pak pohodit někam, aby tam chcípnul. Omlouvám se za tyhle výkřiky, které věru nesvědčí o mojí vzdělanosti a společenském cítění...ale! Jistě, uvědomuju si, že to NEJDE, jen ty představy prostě mám, když vidím ten Kalejův odporný ksicht. A myslím, že nejsem sama - a nejen proto, že jsem oběť znala. Co s ním jiného? A co s naší justicí, která není schopná dát mu tedy u nás nejtvrdší trest - doživotí...proč??? Co by ještě musel udělat k tomu, co udělal, aby je dostal? Třeba ještě rozdupat hlavu jeho ženě a dětem? Pak by tedy "dosáhl" dle slavného soudu na doživotí? Copak tohle nestačí? Achjo...Tohle není člověk, ba ani zvíře. TO je něco naprosto neuvěřitelného. Fuj

1 0
možnosti
DS

Streit

5. 10. 2011 21:12
Re: Já toho pána z Domažlic

Je mi to líto a chápu vás ;-€R^

0 0
možnosti
VP

vlastmá

5. 10. 2011 19:59
TREST SMRTI

není trest, ale pouhé odstranění.

Římané to řešili otroctvím pro blízké oběti. To považuji za jedinečný trest.

0 0
možnosti
DS

Streit

5. 10. 2011 21:15
Re: TREST SMRTI

Takovou kreaturu by ale někdo musel pořádně hlídat...doma bych ho nechtěl...ani zahlédnout, fuj

0 0
možnosti
K

kion333

5. 10. 2011 19:03
Karma

Nicméně co se týče držení střelné zbraně v tom souhlasím s panem Matějkou!!

Ten kdo někoho napadne, musí počítat s tím, že může přijít o život.

Samozřejmě se nikdo nechce dostat do situace, kdy ji je nutno použít, ale hypoteticky někdo Vás přepadne, má v ruce nůž, tyč- to nemluvím o počtu útočníků.

Budete riskovat, že vás "jen" okradou, nebo zranění (nedej bože s trvalými následky), či dokonce smrt?8-o

Já osobně, ani to okradení!!

0 0
možnosti
K

kion333

5. 10. 2011 19:08
Re: Karma

Samozřejmě existují i jiné prostředky (záleží na závažnosti situace), jako paralyzér, různé spreje, teleskopický obušek.

0 0
možnosti
PP

echo.3.

5. 10. 2011 17:20
Úroveň článku hodnotím kladně

V porovnání s výtvorem F.Matějky, nebetyčný rozdíl.

       :o)

Zavedení trestu smrti pro vyjímečné případy, je dilema nejen pro vás.

Pane Streite, karma!

1 0
možnosti
A

AA01_multinekulturní

5. 10. 2011 21:01
Re: Úroveň článku hodnotím kladně

Žádné dilema není...Také karma. Hlavně Havel nezapoměl po svém zvolení komunistickým parlamentem T.S. okamžitě zrušit. Už tehdy, ač jsem ještě neprozřel dokonale, jsem si položil otázku. Je debil ?

0 0
možnosti
D

Dunja

5. 10. 2011 17:12
Trest smrti

má svůj význam a určitě jsou lidé, kteří si ho za své činy zaslouží - činy promyšlené, připravené a bezcitné a nejhorší jsou zličiny na dětech, jejichž pachatel je usvědčen bez pochyb.  Naše společnost je už příliš změkčilá a už pomalu překračuje v otázkách humanity rozumnou hranici, zatímco jinde neváhá nasazovat vojáky a zkoušet v těchto oblastech nejmodernější zbraně.

2 0
možnosti
A

AA01_multinekulturní

5. 10. 2011 21:04
Re: Trest smrti

Přesně tak. Budu schopný s argumenty sympatizantů zákazu T.S. aspoň polemizovat, až budou rozpuštěny všechny armády aspoň v Evropě a policisté dostanou jen obušky. I na slovenského bojovníka proti romskému teroru se samopalem. Dříve ne.

0 0
možnosti
PP

časy jsou zlé, kamile

5. 10. 2011 17:07
zbytečné PS

ptal jste se podobně u Stodolů, Zelenky nebo Roubala? A proč ne?

0 0
možnosti
DS

Streit

5. 10. 2011 21:22
Re: zbytečné PS

O nich jsem nepsal :-P Ale i Čech jak poleno může být zrůda. Jenže rád bych viděl tu statistiku, které etnikum těch zrůd má více. Nebo jsme pštrosi?

0 0
možnosti
RP

Romiiik11

5. 10. 2011 17:06
Pane autore, jsem příznivcem trestu smrti a pro

takový odpad, který uvádíte ve svém článku, tím tuplem. Vzhledem k otřesnému stavu naší justice však musím konstatovat, že jsem moc rád, že tady tento trest nemáme:-/

0 0
možnosti
DS

Streit

5. 10. 2011 21:27
Re: Pane autore, jsem příznivcem trestu smrti a pro

Máte pravdu jen částečně. Víte, kdyby nesli soudci v těchto případech osobní odpovědnost, jak píšu v článku, kdyby byl početnější senát a veřejná kontrola, tak v těch několika případech by se to dalo uhlídat.

Těch bestiálních vražd zase tolik není. A v ostatních případech věřím i na odstrašující účinek trestu smrti. Ty bestie se ničeho jiného nebojí.

0 0
možnosti
PSI

Pavel Skeptik IV

5. 10. 2011 17:05
Ale to byste

musel vyměnit českou justici ;-€, celou !!

0 0
možnosti
DS

Streit

5. 10. 2011 21:29
Re: Ale to byste

Nemyslím si, že by chtěli riskovat neodůvodněné tresty smrti. Nějaká přihrávka kamarádovi, nějaká touha po slávě přes judikát - to ano. Ale zinscenované tresty smrti - snad ne.

0 0
možnosti
JP

Chytrakz hospody

5. 10. 2011 16:45
Chybí mi závěr

Jo když se mluví o trestu smrti, tak si vybavím 3 jména, Kajinek, Roztočil, Pechanec. Vypadá to tak, že všichni 3 nemaj s vraždama, za které byli odsouzeni, nic společného. Možná, že jsou i další, ale to těch nevím. Souhlasím s tím, že fyzické tresty, tedy i trest smrti by měl existovat, protože toto by některé skupiny obyvatel, od zločinosti částečně odrazovalo. Vždy si v tomto případě vzpomenu na dědu, který jednoznačně tvrdil, že za "Hitlera" byly pro zločin ideální podmínky a koncentráku se každý bál, případně mohl být již zastřelen při páchání trestného činu a nikdo nic tenkrát nevyšetřoval. Takže otázka, zda trest smrti i za cenu justičního omylu, ano či ne zůstává i umě nezodpovězena

0 0
možnosti
DS

Streit

5. 10. 2011 21:32
Re: Chybí mi závěr

Myslím, že Kajínka by k trestu smrti neodsoudili. Možná, že sedí jen proto, že mají tu alternativu vysokého trestu odnětí svobody. Kdyby museli rozhodnout mezi šibenicí a právem, možná by to bylo i lepší.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...