Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

crutov

6. 10. 2011 12:39
Lepší než ty výplody o Havlovi

Tady s vámi v podstatě souhlasím. :-)

0 0
možnosti
DS

Streit

6. 10. 2011 12:49
Re: Lepší než ty výplody o Havlovi

No jo, jenže celou tu bídu nastartoval Havel svým "humanismem" vůči kriminálníkům. :-P

2 0
možnosti
DP

Daniel P.

6. 10. 2011 12:37
ale klidně to napíšu a nikdo mi to nezakáže

"Ať mi nikdo taky nepíše, že střelná zbraň vyrovnává šance, aby se mohli ubránit i slabí a staří."

Bez palných zbraní by tomuto světu vládl vylepšený klacek poháněný svalem. Tečka. Jo, a viděl jsem drobné krasotinky na podpatku i starší pány, co stříleli tak, že by se ve srovnání s nimi mohli ti vaši "kováři" jít schovat. Palná zbraň je vynálezem měšťanů, kteří potřebovali prostředek, kterým by se ubránili, a současně měli čas pacovat. Je to zbraň inteligentního člověka s tvořivou prací.

Vážený pane, píšete o věcech, kterým nerozumíte, a navíc necháváte mluvit svoji fóbii, místo abyste se pokusil o nějakou racionální argumentaci.

0 0
možnosti
TJP

Tomáš Jasný, PhD.

6. 10. 2011 12:41
Re: ale klidně to napíšu a nikdo mi to nezakáže

ze zrovna vy mluvite o fobiich ...

0 0
možnosti
B

bezsvobodynejsinic

6. 10. 2011 12:20
čtu vás

pravidelně a rád.  U 9 z 10 článků jsou moje názory dost blízké vašim, tak vcelku nemám potřebu exhibovat u vás v diskusi. V tomto je totožnost názoru pouze s úplně posledním odstavcem. Jinak podle dnešního příspěvku zjišťuji, že jste zřejmě větší etatista než jsem předpokládal (nebo, že bych dosud nečetl pozorně?). Ale snad vám nebude vadit, že si vás rád přečtu i příště :-)

Přeji hezký den

0 0
možnosti
DS

Streit

6. 10. 2011 12:52
Re: čtu vás

Děkuji. Za etatistu bych byl velmi nerad.

Jen opakuji, že zajištění bezpečí je jednou z nemnoha funkcí státu. Kdyby tomu tak nebylo, museli bychom ozbrojovat i děti nebo manželky. Nebo jim platit bodyguardy? Spoléhat na to, že bude poblíž někdo jako pan Matějka bych neriskoval.

0 0
možnosti
C

CarolusMagnus2

6. 10. 2011 12:12
Kdyby v Rumburku byl alespoň jeden

z těch napadených ozbrojen, tak by z těch 20, kteří rozkopali dveře a s mačetami vtrhli do domu, nemusel zůstat na živu ani jeden.  V celé ČR by to bylo znát.  Jedna skupina lidí by se začala bát, a na severu by byl klid. Bez dalších přepadení, bez demonstrací a těžkooděnců.

0 0
možnosti

dva mraky

6. 10. 2011 12:24
Re: Kdyby v Rumburku byl alespoň jeden

Běžný vývoj je takový, že jakmile se ozve první výstřel tak zúčastnění zdrhnou, protože dvacet magorů kteří nahání pár chudáků obvykle nebývá zrovna výkvět odvahy a do zad pochopitelně nikoho střelit nemůžete. Viděno z jiné strany, tak lidé co s sebou pravidelně vláčí pistoli ví obvykle víc, než jak něco trefit a konfliktům se celkem úspěšně vyhýbají.

1 0
možnosti

dva mraky

6. 10. 2011 12:09
myslím že opravdu probelmatiku sebobrany pořád nechápete

Zločinec "zaslouží", aby si prošel onu útrpnou cestu k zaslouženému trestu, třeba ke trestu smrti. Musí to být důstojný akt, jehož by měli právo se účastnit i poškození nebo pozůstalí.

Já bych víc uvítal kdyby poškozených a pozůstalých bylo co nejméně, tomu předchází několik věcí a možnost dobré sebeobrany je jedna z nich.

Zbraně šance nesrovnávají, ale zlepšují, fakt že sebeobrana může někdy fatálně selhat není žádný argument proti jejímu nepoužívání.

0 0
možnosti

dva mraky

6. 10. 2011 12:10
Re: myslím že opravdu probelmatiku sebobrany pořád nechápete

8-o chyba ....není žádný argument pro její nepoužívání...

píšu rychleji než myslím

0 0
možnosti
L

lomihnát.

6. 10. 2011 12:02
holítko na intimní partie

Neznám. Můžete mi něco doporučit?

Viagru nepoužívám.

Ale jestli to tady bude pokračovat takhle, tak se ozbrojím.

***

Mimochodem, horkou vodou se taky opaří spousta lidí, a co se jich umlátí na bicyklu! Fotbalové branky zabijou ročně nejméně 2 děti .. Nepatřilo by se tohle všecko zakázat? ... Jo a doktoři! ;-€ kolik těm umře pod rukama lidí ...

0 0
možnosti
DS

Streit

6. 10. 2011 12:07
Re: holítko na intimní partie

Vy ve všem vidíte zákazy. To bude asi stylem vašeho uvažování. :-(

0 0
možnosti
JH

Schmouddle

6. 10. 2011 12:02
No

Myslím že se často zaměňuje příčina a následek.

Lotr se chová jako každý jiný člověk, zvažuje pro a proti svých činů.

Takže když se lotr rozhodne znásilnit nějakou slečnu v parku, ví že: slečna je v 99% slabší než on, když vybere vhodné místo, tak se slečna pomoci nedovolá, když se nedovolá pomoci hned, je malá, přemalá šance, že ho někdo chytne a i kdyby se někoho dovolala, bude hromada času na útěk, neboť policii trvá nejméně pět minut než dorazí. Takový člověk se sebevětšího trestu se neobává, protože nečeká že bude chycen, nebo že mu někdo způsobí nějakou újmu. Tedy chytne holku v parku, zatáhne ji do křoví a tam ji znásilní. Následně ještě okrade a třeba i zmrzačí, podle toho jak moc vyšinutá osobnost to je.

Ale každá, sebevíc vyšinutá osobnost, které zbyl ten základní systém pro a proti si sakra rozmyslí pokus o znásilněni, když ví, že třetina holek co chodí po parku má u sebe zbraň, že okolochodící náhodní chodci bývají také ozbrojeni a jsou schopni do něj udělat pár děr.

1 0
možnosti
JH

Schmouddle

6. 10. 2011 12:11
Re: No

Přidám případ z nedávné doby, magor v severních Čechách vykradl se zbraní v ruce benzínku, pak zastřelil Vietnamce bránícího vykradení herny, po příjezdu policie zastřelil jednoho policajta než ho zkosili.

Kolik životů, zoufalých manželek, sirotků, hmotných škody by zachránila jedna brokovnice s upilovanou hlavní, kterou by obsluha benzínky dotyčného klidně střelbou skrz pult poslala k zemi?

Legálně držené zbraně v rukou slušných občanů zachraňují životy a majetek, neboť žádná policie, ani v totalnitním státě není přítomna na místě činu, hned v odbě kdy se zločin děje.

1 0
možnosti
C

certik_bertik

6. 10. 2011 11:53
a jaké

vidíte východisko? zbraně v každém supermarketu vedle rohlíků jako v USA? Nezapomeńte že je v USA s 300 miliony lidí zhruba 13000 vražd za rok, to je menší město v ČR

0 0
možnosti
JH

Schmouddle

6. 10. 2011 12:07
Re: a jaké

No, zase ta mantra o tom, jak se v USA prodávají zbraně jako rohlíky. Něco si o tom nastudujte, než začnete kvákat nesmysly.

V USA jsou zbraně regulovány na úrpvni států, od států s úplným zákazem zbraní (D.C.) až po státy poměrně laxní kontrolou (Texas). Ovšem NIKDE se tam nedá zbraň koupit jako rohlík na krámě. Systémy odložených nákupů a policejních přihlášek atp funguje i v tom nejvíce laxním státě v US.

V zásadě je možno říci, že krátké zbraně v ČR podléhají podobně přísnému režimu jako ve většině států US, kde nejsou zbraně zakázány (s výjjimkou skrytého nošení, to se v Státech většinou "nenosi").

Dlouhé zbraně je věc jiná. Ovšem jak říká známé heslo. "Ručnice nad krbem farmáře a vedle postele dělníka jsou nejlepšími strážci demokracie"

2 0
možnosti
H

habit-.!..

6. 10. 2011 11:49
... ono jde spíš o ten odstrašující efekt...

... vědomí, že můžete nějakou koupit, snižuje vaši motivaci přepadat a loupit...

...omlouvám se za ty verše, ale myslím že právě ta snadnost a bezrizikovost zločinu vede k jeho nárůstu...

0 0
možnosti
C

CarolusMagnus2

6. 10. 2011 11:52
Máte pravdu.

Kriminalita musí být risikové "povolání" s úmrtností přes 50%.  Smrt zločince při provádění zločinu musí být odměněna, ne stíhána.

0 0
možnosti
LC

jáša

6. 10. 2011 11:45
Zbraň nemám,

běží mně sedumdesátý rok a zatím jsem ji nepotřeboval,mimo období základní vojenské služby , nikdy. Nyní nastalo období ve společnosti, že jsem zvažoval pořízení zbraně. Ne kvůli tomu, že bych byl dle okolí bohatý, ale z obavy, že kdejaký pomatenec může ohrožovat mne, ale i mojí rodinu.Faktem zůstává , že držení zbraně zvyšuje sebevědomí držitele, ale nezaručuje ani  držení zbraně větší bezpečnost, spíš se jedná o záležitost pocitovou, než reálnou . Věřím ale, že i větší pocit bezpečí může člověku, lidem zvýšit uspokojení se svým životem.Dal bych možnost každému duševně zdravému a bezúhonnému jedinci  možnost držení zbraně.

0 0
možnosti
JB

pafffka.obet.kroupova.bonzovani

6. 10. 2011 11:50
Re: Zbraň nemám,

K poslední větě: copak tomu tak dnes není?

0 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...