Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kilgore2.0

12. 10. 2011 11:33
Referendum

Divím se, že se ohledně "eurovalu" nevyhlašuje v zemích eurozóny referendum. Když chtějí Barosso a spol. neustále předstírat, že v EU panuje demokracie, tak ať to laskavě předstírají pořádně! Na druhou stranu alespoň ukazují, že bruselským klaunům ještě špetka zdravého rozumu zůstala, protože jim musí být jasné, jak by případné referendum dopadlo. Jinak tradičně souhlas se seňorem Streitem. R^[>-]RvEU

1 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

12. 10. 2011 12:02
Re: Referendum

Já se spíš divím, že to podléhá nějakému schvalování na úrovni jednotlivých států. 8-o

-

Ale jak se říká - kdyby mohlo hlasování něco změnit, už dávno by ho zakázali. V tomhle to vidím podobně jako pan Streit, "demokracie" v EU je úžasná tím, že se hlasuje tak dlouho, dokud to všichni neschválí. Rv

1 0
možnosti
FKL

Karel Kubrt a tchýně

12. 10. 2011 11:22
MUDr. a Dr.

Potřebujete lékaře? Musí mít na začátku dr, třeba takový drvoštěp Drnec je ideální.

Potřebuje multikulturní Evropa lékaře? Musí mít na začátku róm, třaba jako Rompuy.

:-):-):-)

0 0
možnosti
H

hlava.dvacetdva

12. 10. 2011 11:04
Podle vizionářské mapky

se jeví, že střední evropa je przněna západní. A prznění bude, jak to tak bývá, na slabším dokončeno k neprospěchu obou stran.

1 0
možnosti
FKL

Karel Kubrt a tchýně

12. 10. 2011 11:03
Ceterum autem censeo Unionem Europaeam esse delendam!

Také si myslím, že má být EU cele zničena. Psal jsem o tom.

http://ladislav.blog.idnes.cz/c/214948/Bankrot-Recka-odstartuje-konec-EU.html

Ale bude to chvíli trvat. Slovensko nakonec schválí navýšení eurovalu, díky Ficovi. Ten až povede vládu, tak to prosadí.

Divím se lidem, že jej volí. Ale to je jako u nás. Když většina voličů k volbám nepřijde, nemohou so ztěžovat.

Já bych takovým lidem zrušil všechna práva. Nevolíš, stát tě nezajímá, tak se stát nebude zajímat o tebe. Chceš mateřskou podporu? Nebyla jsi volit? Tak nasr....

1 0
možnosti
PK

bakules2

12. 10. 2011 10:55
souhlas a karma

jen na Slovensku to bude jednoduché.Fico se jen klepe aby už to mohl odmávat.Radičová mu to jen zkomplikovala tím že to spojila s důvěrou.

1 0
možnosti
DS

Streit

12. 10. 2011 10:59
Re: souhlas a karma

Ano R^

I když Radičová to zkomplikovala hlavně sobě. Nasadila politický kredit za EU :-/ Dobře jí tak.

2 0
možnosti
PJ

pedro14

12. 10. 2011 10:49
jste hodne pomyleny

a divim se ze vam to lidi zerou.. bezte psat katastroficke scenare na barrandov nebo do ct

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

12. 10. 2011 10:37
Moc tomu nerozumím

Pokud Fico chce navýšení eurovalu schválit, proč vlastně Radičová spojovala hlasování s důvěrou vládě? 8-o To už jí to vládnutí nebavilo?

-

Možná to vidím zjednodušeně, ale bez toho, že by se jednalo o hlasování o důvěře, by hlasy pro euroval dodal Fico a Sulík by utřel, nebo ne?

0 0
možnosti
G

Gašpo_2

12. 10. 2011 10:42
Re: Moc tomu nerozumím

No, proste si myslela že sa Sulík zachová ako každý politik a svojmu korytu dá prednosť. Pretože spolupráca s Ficom by jej obrazu moc neprospela. Ostatne ten stráca od tej doby čo bola na prvom "koberečku" u Merkelovej.

1 0
možnosti
L

lesicatko

12. 10. 2011 10:14
Je to inak

Sulíkovi z SaS by nevadilo, ak by to schvalil trebars smer s ostanými stranami, vadilo mu, žeby to mali schvaĺovať oni.

Pričom veĺmi dobre vedel, že aj bez kladného hlasovania Slovenska sú mechanizmy, ako by to šlo obísť a ten Euroval navýšiť aj bez našho ano. V takejto situacii dohnať to až k rozpadu vlady a necúvnuť je blbosť - pretože tvrdil, že nikdy nedovolia navrat Fica. Týmto mu to umožnil, čo je pre SR radovo horší problém ako Euroval, za 4 roky ho možno budeme potrebovať...

0 0
možnosti
G

Gašpo_2

12. 10. 2011 10:25
Re: Je to inak

Za 4 roky už žiadny Euroval, eurozóna a predpokladám že ani EU ( v tejto podobe určite ) nebudú existovať. Euroval je kupovanie si času za peniaze daňových poplatníkov. A tí ich toľko nemajú aby mohli zaplatiť až 4 roky, ani na dlh ich nenahrabú, ani rotačky ECB, či MMF to nezvládnu. V hre totiž nie je len Grécko, čakajú úž ďaľší "hráči" a bude ich stále viacej.

Fico je hrozba v tejto situácii naprosto irelevantná. Európa nemá riešenie, všetky sú špatné a tie čo predlžujú agóniu sú najhoršie. Dopad bude o to hrozivejší.

Pokiaľ Fico prispeje k tomu že bankrot priblíži, moc škody nenapácha, myslím, že skorej naopak.;-D

1 0
možnosti
AA

Saša

12. 10. 2011 10:10
Jenomže Radičová to nedomyslela.

Na Slovensku nebyl jen odmítnut "euroval", ale padla tam i vláda, která ho protlačovala. Teď by tedy měli nejprve sestavit novou vládu a když se to nepodaří, uspořádat nové volby a teprve pak se dále zabývat eurovalem.

Pokud uspořádají nové volby, bude právě otázka eurovalu hlavním rozhodovacím kriteriem voličů - tedy změní se to via facti na referendum.

Kdyby to ta Radičová tak hloupě nespojila s důvěrou vládě, mohlo se o tom hlasovat od teď každý týden znovu a znovu, až by to prosadili (část oponentů by byla politicky dehonestována z jiných důvodů, část oponentů by byla podplacena, část by byla vydírána hrozbou zveřejnění toho či onoho... vždyť to známe).

No já ale neznáme slovenskou ústavu, tak se možná pletu.

1 0
možnosti
L

lesicatko

12. 10. 2011 10:22
Re: Jenomže Radičová to nedomyslela.

Ano, pletiete sa, za euroval je najsilnejšia opozičná strana SMER, , ktorá ho zrejme zajtra szo zvyšnými koaličnými schváli. Vlada dalej vladne až do vymenovania novej a Radičova už požiadala všetky kooaličné strany o rokovanie zo Smerom ohĺadne podpory eurovalu.

1 0
možnosti
OB

Kaminski

12. 10. 2011 10:10
pravda

Bohužel...;-(;-(+karma

1 0
možnosti
DS

Streit

12. 10. 2011 10:57
Re: pravda

Dík R^

1 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...