Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

thunder-bolt

21. 11. 2011 12:57
Středověk neskončil - středověk trvá!!!!!!

Novověk uvozující První průmyslovou revoluci zahájilo uplatnění jednoho z nejzákladnějších lidských práv a to je právo na pochybnosti. Právo na pochybování bylo ve středověku upíráno tehdy vládnoucími elitami všemi prostředky a i smrtí. Kdo pochyboval o tehdejších dogmatech byl označován za kacíře, vyvržence atd. Vítězství práva na pochyby v tehdejší západní Evropě vedlo nepředstavitelnému společenskému i technickému rozvoji lidstva. Když se rozhlédmeme po stavu společnosti v současné době, tak musíme konstatovat, že stav společnosti je podobný. Vládnoucí elity a na ně napojené "vědecké" týmy vyhlašují a brání svá dogmata všemi prostředky a kdo pochybuje je označován za fašistu, rasistu šarlatána, atd. Ne, upalovat se nemusí, protože oheň zažehnutý ve sdělovacích prostředcích je účinější, než otep dřeva. Věřím, že tento objev je jedním z počátků nové renesance.

Karma autorovi!!!!

1 0
možnosti
DS

Streit

21. 11. 2011 13:47
Re: Středověk neskončil - středověk trvá!!!!!!

Děkuji za všechny heretiky! R^

Od té doby, co polemizuji s TR mám stejné pocity. I v případech, kdy měření - a není jich už málo - dávají skeptikům za pravdu. Podobnost s politikou není čistě náhodná.

0 0
možnosti
MS

Michal007

21. 11. 2011 12:50
Zmíněné zakřivení prostoru energií, nejen hmotou

podle mne OTR uvažuje, vyplývá z ekvivalence hmotnosti a energie.

Zajímavý je výpočet, jaký by měl Váš efekt napřímení vliv na délku dráhy a tím i časový rozdíl oproti rychlosti světla po geodetice. Křivost prostoru v gravitačním poli je dána lokálním tíhovým zrychlením, řekněme 10m/s2. Neutrina dráhu 730 km uletí za 2.4 ms. Za tuto dobu se světlo odchýlí směrem ke středu Země o 3E-5m. Výška kruhové úseče udávající rozdíl mezí přímou drahou a drahou fotonu po geodetice není větší. Rozdíl dráhy fotonu po geodetice (kruhová dráha) a hypotetické přímé dráze lze aproximovat pravoúhlým trojúhelníkem s odvěsnami 7.3E5m a 3E-5m je neskonale menší, než potřebných 18 metrů.

2 0
možnosti
DS

Streit

21. 11. 2011 13:43
Re: Zmíněné zakřivení prostoru energií, nejen hmotou

GTR uvažuje s energií odvozenou od klidové hmotnosti E=mc2, nikoliv s kinetickou energií, která je podle STR relativní.

Váš propočet je hezký, ale neúplný. Když se hmotná částice pohybuje relativistickou rychlostí, tak do výpočtu podle mé hypotézy vstupuje i mírná nonekvivalence mezi inerciálními a gravitačními silami. Popsal jsem ve své knížce Absolutní vesmír v reálném čase (2007).

0 0
možnosti
ZS

strnadz1

21. 11. 2011 12:15
Velikost částic

Ještě by mohlo jít o důkaz, že elementární částice ve skutečnosti nejsou bodové. Pokud je mi známo, právě nenulová velikost elementárních částic vede při výpočtech k "nadsvětelným" rychlostem. Z důvodu nadsvětelných rychlostí se ve standardních modelech částice modelují jako bodové.

0 0
možnosti
DS

Streit

21. 11. 2011 13:51
Re: Velikost částic

Tohleto je příliš vágní a složité k diskusi. Ovšem myslím si, že hmota nemůže c nikdy dosáhnout. Jen jde o to, vůči čemu tu rychlost poměřujeme. Tady Einsteinovu teorii neberu.

Jinak částice jsou popsány také vibračními stavy strun, a tak mají zcela jistě nejméně jeden nenulový rozměr.

0 0
možnosti
OS

ziiv

21. 11. 2011 12:04
klobouk dolu

Klobouk dolu a karma.

Ve zkratce a pritom vystizne tak, ze i totalni laik-fanda jako ja to pobere :-)

No a k tem teoriim - ty snad vytvarime pro to, aby se prekonavaly a modifikovaly.

Ti, kterym to nevyhovuje, maji vetsinou nejaky osobni zajem nebo problem...

3 0
možnosti
DS

Streit

21. 11. 2011 12:06
Re: klobouk dolu

Děkuji R^ Přesně tak!!

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

21. 11. 2011 11:29
Mno nevím...

To "vyvrácení" stojí na předpokladu že by nadsvětelné neutrino ztrácelo energii tvořením párů částit elektron pozitron...

Otázka je proč by to mělo dělat okamžitě po výletu z detektoru, nebo proč by nemohlo třeba vyzařvat gravitační vlny, a nebo nějaké jiné částice...

A nebo je tady ještě heretičtější možnost... že některá nadsvětelná neutrina ztratí tu energii teprv za Ikarem nebo za Operou... 

čistě prakticky pokud je skutečně globálně nadsvětelné (lokálně asi nebude) tak je to vcelku nepopsaný list papíru a domnívat se můžeme cokoli.

0 0
možnosti
DS

Streit

21. 11. 2011 11:54
Re: Mno nevím...

No právě. Domnívám se - v souladu s tím co jsem popisoval dávno před OPEROU -, že hmota, která se pohybuje nikoliv na účet gravitace, napřimuje geodetiku v trajektorii svého pohybu. Rychlost světla hmota samozřejmě nepřekročí.

Jak jsem se pokusil nastínit v článku "Něco je cítit v éteru", tak mnohá nová data vyvracejí TR. Nelokálně má stále větší problémy i GTR (sondy Pioneer 10 a 11, potřeba temné hmoty a energie apod.).

0 0
možnosti
JLM

Pravicový Liberál

21. 11. 2011 11:21
Karma.

Tohle jsem pochopil, ale to neustálé rozpínaní vesmíru, už mi hlava nebere.

1 0
možnosti
DS

Streit

21. 11. 2011 11:26
Re: Karma.

Děkuji. R^

Je to můj dlouholetý koníček k tréninku logiky ;-)

0 0
možnosti
PJ

Hellmoon

21. 11. 2011 10:57
otázka

lze aby hmota hmota dosáhla více jak poloviny rychlosti světla?

0 0
možnosti
L

lesicatko

21. 11. 2011 11:00
Re: otázka

Samozrejme. Aj ten autobus ak by ste urýchľovali viac ako pol roka zo zrýchlením analogićkým zemskej gravitacii, tak ide nad polovičnou rýchlosťou svetla, zvadli by to anihilačné pohony. Len neviem, kam smeruje tá otázka...

0 0
možnosti
PA

Podivný Atraktor

21. 11. 2011 10:50
pěkné,

zajímal by mne ještě vliv interakce. Protože jak známo, neutrina interagují s hmotu velmi nepatrně, na rozdíl od fotonů. Takže můžeme poslat skrze Zemi svazek neutrin, ale s fotony to takhle lehce provést nelze.

já sám jsem zatím zastáncem STR do té doby, než se objeví jiná, lepší teorie.;-)

0 0
možnosti
DS

Streit

21. 11. 2011 11:29
Re: pěkné,

Děkuji R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...