Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

marek,voksay.idnes

7. 12. 2011 14:45
Výborně jsi to napsal Dušane ......

R^

0 0
možnosti
DS

Streit

7. 12. 2011 14:55
Re: Výborně jsi to napsal Dušane ......

Děkuji R^

0 0
možnosti

Ghost Dog

7. 12. 2011 14:16
Euroopičí prostor volného klackování ..:-)

. opice to samozřejmě ví, opice sapiens neví, nebo aspoň některé to neví (člověk, to prý zní hrdě, ale jak řekl Milan Calábek " člověk je opice, která zešílela rozumem") .. dnes tu máme euroopice, které nevědí, do které tlupy patří a zcela mylně se domnívají, že ta velká eurotlupa je bere jako svoje ..

.. o co šlo při rozšiřování a následné integraci bylo jasné ještě před vstupem do EU .. zájmy silných opičích tlup byly tak průhledné, jak igeliťák .. proto musel z našeho opičího prostoru zmizet těžký průmysl, "nadbytečné" zásoby potravin, "nadbytečné" obdělávatelné plochy, cukrovarnické bílé zlato a podobně .. nyní nám sem navážejí ty odpadky, které oni nejedí, a které bysme ani my nejedli, kdyby jsme měli vlastní zemědělskou a potravinářskou výrobu ..  

.. ano, také soudím, že EU musí být zničena .. aspoň k tomu směle spěje ..

 .. a karma R^

6 0
možnosti
DS

Streit

7. 12. 2011 14:19
Re: Euroopičí prostor volného klackování ..:-)

R^!!R^

0 0
možnosti
LS

Jednoho krásného dne ...

7. 12. 2011 13:13
jojojo budování ideálních společenství

vždy končí na tom, že je tvoří neideální lidé. komáři se z nás snažili vychovat uvědomělé Pafky Korčaginy a vidíme, jací hajzlové se z většiny z nich stali. eurohujeři se zase snaží z nás vychovat ekologistické multikulti, a už teď se bojím co z nás bude.R^ "i opice ví na koho vzít klacek"R^

2 0
možnosti
DS

Streit

7. 12. 2011 13:38
Re: jojojo budování ideálních společenství

;-)R^

0 0
možnosti
J

James_Raynor

7. 12. 2011 13:12
Dovolil bych si nesouhlasit,

zejména co se týče pasáže o sobectví. Je faktem že dnešní módní ekonomizující pohled volí sobectví jako prizma náhledu na cokoliv, nicméně lidská motivace je komplexní a je pošetilé a naivní domnívat se, že sobectví je určitou "prazákladní" motivací. Nevěřte tomu.

Jinak i mně se, jako ostatně asi všem federalistům, nelíbí Merkostán, nicméně řešení je podle mě v posílení role EP, tak aby nefungoval pouze jako odkladiště ojetých "politiků" a navázání komise na EP. Jednotný trh poskytuje mnohem lepší možnost konkurenčního boje pro firmy než rozdrobená Evropa a jsou to právě soukromé subjekty, které tlačí vývoj kupředu. Chci konkurenci soukromých subjektů, nikoliv států. S tím pochopitelně souvisí zrušení zemědělských dotací atd atd.

Samozřejmě se jedná o ideální případ, který nejspíše nenastane, nicméně pokud mám použít přirovnání z Vašeho článku - já, jako opice volím Evropskou tlupu, ve které spatřuji i přes všechny její nedostatky perspektivnější budoucnost.

S pozdravem

James

1 0
možnosti
LS

Jednoho krásného dne ...

7. 12. 2011 13:17
Re: Dovolil bych si nesouhlasit,

já bych byl taky pro evropskou tlupu, ale bez afroevropanů a musulmanů. a i tak odhaduji sbližování národností na stovky let. a ne šmahem politickým nařízením jak to předvádí panáčci v Bruseli. anebo rychlejší postup by byl alá Hitler - vyhlazením určitých etnik dojde ke sjednocení okamžitě. vyvraždění Slavníkovců mělo přes svůj nehumánní postup jednoznační politický i ekonomický efekt, ale přejeme si to takhle???

2 0
možnosti
G

Gašpo_2

7. 12. 2011 12:55
Zase s Vami musím súhlasiť

Všetko čo ide proti prirodzenosti, je odsúdené k zániku.

Často sa dáva ako príklad fungovanie USA. Keď obídem fakt, že ani tam nie je "integrita" štátov tak silná ako si niektorí predstavujú, ale dajmetomu, že je to dobrý argument, tak v Európe je zásadný problém jazyková a kultúrna bariéra. V USA sa presťahujete za prácou na opačný koniec, nasťahujete sa, zoznámite so susedmi a možete pokračovať vo fungovaní. Európan je v situácii úplne inej. Može sa naučiť jazyk, može sa prisposobiť inej mentalite, nikdy to nebude rovnaké. Prirodzenosť kmeňového vnímania je zakorenená podstatne viacej.

Nikdy nebude prirodzené aby Talian považoval za svojho krajana Nemca, alebo naopak. Rozbiť toto vnímanie pomocou podpory multikulti sa tiež evidentne nepodarilo. Vznikajú nám len izolované komunity. Celá myšlienka integrity je úplne mimo realitu. Že sa pod tlakom "integrujú" politici neznamená vobec nič.

2 0
možnosti
DS

Streit

7. 12. 2011 13:27
Re: Zase s Vami musím súhlasiť

R^

0 0
možnosti
VP

von Pecka

7. 12. 2011 12:42
dotaz k textu

Přiznám se, že jsem nepochopil tenhle odstavec:

Celá realita ve svém trvání je založena na diverzitě a rozdílu potenciálů (čím dále od rovnovážného stavu, tím lépe), což brání konečnému vítězství entropie (neuspořádanosti, chaosu, tepelné smrti) a vede k existenci negentropických enkláv, tedy interagujících organizovaných systémů. V biologii je analogicky evoluce založena na konkurenci. Ta vede k sobectví, i když to je strukturované do sobectví individuálního, rodinného a patriotického.

resp. přímo souvislost entropie a konkurence v biologii. Můžete to, prosím, nějak rozvést/vysvětlit?

0 0
možnosti
DS

Streit

7. 12. 2011 13:25
Re: dotaz k textu

Izolované systémy podle Druhého termodynamického zákona směřují neodvratně k entropii, což je "umrtvený" stav bez jakékoliv evoluční struktury. Představit si to můžete jako kostku cukru, když už se rozpustila v kávě. Možná to vypadá překvapivě, ale je to fyzikálně nejpravděpodobnější stav, k němuž směřují všechny uzavřené systémy. Že existují organizované struktury, za to vděčíme interakci mezi rozmanitými systémy. Kdyby neexistovaly rozdíly (ve fyzice třeba teplot), neměla by evoluce odkud brát energii. Je to stejné, jako když v elektřině vzniká proud z rozdílů v napětí. Takže sjednocování a integrace má své hranice, kde už hrozí umrtvováním rozvoje. Rozdíly a konkurence jsou motorem evoluce. I v biologii a potažmo i v sociologii a ekonomice.

1 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...