Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FKL

Karel Kubrt a tchýně

30. 3. 2012 12:58
Ač katolík,

musím s Vámi, pane kolego, souhlasit. Církve už dávno mohly dostat své, bez halasného troubení o křivdách. Zbytek mohl být odblokován, duchovní mohli být dávno placeni svými církvemi. Vypadá to spíš tak, že pravicové vlády schválně vše zdržovaly, aby mohly tohle téma jednou použít jako politikum.

Jak jste přišel na to, že Nečas je fanatický katolík? Z jeho čistých úst jsem nikdy veřejně neslyšel nic, co by křesťanskou zvěst, byť jen z dálky, připomínalo.

Bývalý blogger z idnes.

http://eportal.parlamentnilisty.cz/Authors/ladislav_f.aspx

0 0
možnosti
DS

Streit

30. 3. 2012 13:18
Re: Ač katolík,

Dík za souhlas.

Já jsem něco v článku psal, že Nečas je fanatický katolík? Já jsem reagoval jen na jeho televizní výrok, že pokud církve majetek nedostanou, tak si jej s většími náklady pro stát klidně vysoudí.

0 0
možnosti
JP

JaromírP.

30. 3. 2012 12:51
Nečas nepřevzal žádnou báchorku od Kalouska,

jelikož Petr Nečas je na rozdíl od vlažného křesťana Kalouska fanatický křesťan, pro kterého je majetek pro církve hlavním bodem jeho vládnutí. Svými činy Petr Nečas prokázal, že nic pro něj není důležitějšího než majetek a peníze pro církve. Dokonce přece vyhrožoval pádem vlády, když neprosadí restituce ve výši, jak je požaduje katolická církev.

6 0
možnosti
K

kuba1234

30. 3. 2012 12:54
Re: Nečas nepřevzal žádnou báchorku od Kalouska,

Ano. A měl by být za to souzen. Zločinné spravování státního majetku.

3 0
možnosti

Ghost Dog

30. 3. 2012 12:31
karma jako vždy :-)

.. netajím se tím, že o tom nic moc nevím, tady o detailech (ale kdo ví, že jo?) .. souhlasím, že se má vrátit přesně to, co je prokazatelně v nároku na restituce .. o ostatní ať se třeba soudí ..

.. v případě neuskutečnění restituce nám hrozí jen to, že budeme z SR dále financovat církve a církevní spolky .. vám se to nelíbí a nejste sám, ale stejně tak by se mělo postupovat v případě politických stran .. proč mám přispívat ze svých daní na nějaké sekretariáty ODS, ČSSD, KSČM, TOP 09, VV a další, kteří překročily to jedno procento a nikomu stejně nejsou nic platní .. ať se každá strana financuje z vlastních zdrojů .. no jo, jen mě tu nikdo nebijte, já si tu svojí spřízněnou stranu taky financuji sám (tedy úplně sám ne, to dá rozum) , tak proč ne ostatní ..

.. nejhorší na tom všem je, že pokud se touto "nápravou" křivdy způsobí křivda jiná a na někom jiném, tak už to zase půjde těžko vrátit zpět ..

.. a karma (a tu tedy zpět nevezmu, i kdyby Sarkozy na Merkelovejch kozách jel) ..

1 0
možnosti
K

kuba1234

30. 3. 2012 12:37
Re: karma jako vždy :-)

R^ Naprostý souhlas!

Poslední věta je dobrá;-D

0 0
možnosti
OK

iacobau

30. 3. 2012 12:04
Restituce ano, ale

Co mi vadí na církevních restitucích nejvíce a v čem mám pochopení pro jejich odpůrce je fakt, že ze strany vlády ani církví není vyvíjena dostatečná snaha o vysvětlovací kampaň a omezuje se na tvrzení co bylo ukradeno, musí být vráceno. S tím samozřejmě musím souhlasit, ale problematika církevních restitucí je natolik složitá (status navraceného majetku v době vyvlastnění, způsob navracení jednotlivých položek, plánované využití restituovaného majetku, výše finanční náhrady a její určení), že by stála za více detailnějších argumentací.

Spor o svatovítskou katedrálu je v tomto ohledu podružný, zde se řešilo, jestli chrám jako primárně liturgická, tedy církevní stavba, může patřit spíše státu nebo církvi a zda je právní nárok chrám církvi navrátit. Jinak církev sama by získáním chrámu příliš nevydělala, protože náklady na provoz a údržbu katedrály jsou velmi vysoké.

2 0
možnosti
J

jendazmoravy

30. 3. 2012 12:34
Ale jak by to vysvětlování mělo vypadat?

V dnešní době, kdy nejrozšířenější vírou je "státismus" (tj stát má povinnost se o mě postarat) rozšířený o axiom, že o každého je postaráno tím lépe, čím více ten stíát má majetku, jakou chcete vést vysvětlovací kampaň? A to je jen jedna strana. Na druhé straně, pokud dnešní duchovní je hlavně státem placený údržbář stavebních památek znající hlavně pravidla dotací, co má vést za kampaň?

0 0
možnosti

vodní želva

30. 3. 2012 12:02
Nedivte se,

blíží se krajské volby a značná věřících koketuje s myšlenkou na volbu KDU-ČSL. A to je to poslední, co si katolíci Nečas a Kalousek přejí. No a já musím dodat, že jsem slyšel pár vystoupení mladého šéfa lidovců Pavla Bělobrádka - jestli se dokáže prosadit do médií, tak bych řekl, že se Nečas s Kalouskem bojí oprávněně. No a jestli ty restituce neschválí do podzimních voleb, tak i pan farář svým ovečkám poradí, která strana je ta správná.

1 0
možnosti
OK

iacobau

30. 3. 2012 12:06
Re: Nedivte se,

Nevím, jaké procento katolíků volí kdu-čsl (já mezi ně nepatřím), ale kněží mají přísný zákaz propagovat v kostele jakoukoli politickou stranu. Setkal jsem se s výjimkami, kteří to porušovali a dost mne to naštvalo.

2 0
možnosti
RG

gasparru

30. 3. 2012 11:50
hmm

Celé je to jen další tunel, mělo by se vzít v úvahu také jak církev k těm majetkům přišla a hlavně její současný vliv na český národ, doba je už někde jinde a církev už prostě takovou základnu nemá. Nevím jestli je to dobře nebo špatně, ale rozhodně by se to mělo zohlednit. KarmaR^

2 0
možnosti
OK

iacobau

30. 3. 2012 12:22
Re: hmm

Což o to, k majetku přišla zejména z darů feudálů, ale tohle to tradiční obdarovávání nakonec způsobilo, že církvi patřilo cca. padesát procent všech pozemků (před Josefem II.)

1 0
možnosti
J

jendazmoravy

30. 3. 2012 11:39
Máte zajímavé právní vědomí

Předpokládáte, že každý soudní spor vyhraje propaganda. V případě pražské katedrály to byly bláboly židobolševického lháře, které způsobily zázrak - nařízení úředníka má sílu změnit vlastnictví, to je unikát, který může nastat jedině v Česku. Asi podobnou úroveň propagandy předpokládáte v dalších případech. Potom ovšem se nemůžeme divit, že kdo něco má, tak se to snaží uklidit jinde. Ve státě s takovouto "justicí" by majetek nechal jen hlupák.

0 0
možnosti
OK

iacobau

30. 3. 2012 11:44
Re: Máte zajímavé právní vědomí

S termíny "židobolševický" prosím do diskusí nechoďte. Díky.

2 0
možnosti
S

Sezen

30. 3. 2012 11:38
Nikdy

církev nic nevlastnila jen to obhospodařovala.Kalousku a Nečasi ukažte nám vypisy z pozemkových úřadú že to bylo jejich pak vám možna mohu uvěřit.Dokud to nebude prokazatelné tak opět tunel velikých rozměrů který musí občané zaplatit.RvRv

2 0
možnosti
J

jendazmoravy

30. 3. 2012 11:42
Očekával bych kvalitnější argumentaci

Právě úřední (státní) evidence uváděla do roku 48 jako vlastníky církevní právnické osoby. To bych u gramotného člověka předpokládal, že ví.

1 0
možnosti
RK

RoKo 1

30. 3. 2012 11:35
Naprostý souhlas!

Navíc ohánět se slovy o vrácení ukradeného majetku z úst p.Kalouska, mi přijde jako nejapný žert. "Vracet" cokoliv v době krize a za nejasných okolností je totální kravina! Bůh nás opatruj před dalšími chemickými pokusy.

4 0
možnosti
DS

Streit

30. 3. 2012 13:12
Re: Naprostý souhlas!

Díky R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...