Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

marek.voksay,blogidnes

28. 5. 2012 11:41
KARMA !!!!

Je to drsné vidět to takhle pragmaticky spočteno, že ? Díky Dušane R^ Odhalujeme politiky- LHÁŘE !!

3 0
možnosti
DS

Streit

28. 5. 2012 11:46
Re: KARMA !!!!

Je to ale fuška při té záplavě lží, což?!

Dík R^

1 0
možnosti
SK

blb

28. 5. 2012 11:36
Stejný problém trochu jinak.

Píšete, že by církve měly být financovány pouze "nějakými" členskými příspěvky. Dnešní způsob státních příspěvků na chod církví, politických stran a zájmových sdružení, je přímo závislý na (z)vůli politiků. Mě by přišlo demokratičtější tzv. věcné určení daní. Každý občan ČR by měl nárok určit, na financování čeho bude část jeho daní (5 - 10 %) použita. Moc by mě zajmalo, jestli by církve a strany vůbec vyžily. O ostaní spolky (sportovce - amatéry, dobrovolné hasiče - mimo nákupu techniky, zahrádkáře, myslivce a jiné dnešní pobírače státních dotací) strach nemám.

4 0
možnosti
MV

marek.voksay,blogidnes

28. 5. 2012 11:42
Re: Stejný problém trochu jinak.

R^

0 0
možnosti
MK

weneto

28. 5. 2012 11:31
Je to jedna z posledních zlatých slepic na dvoře

Když vzpomenu Kalouska jak filozofoval o nechutnosti daně z převodu nemovitosti pro církve - tak bylo jasno co zatím je. Kde asi tak 30% toho nemovitého majetku skončí než v dobrých rukou našich politických představitelů a jejich přátel.

Chce se mi zvracet a Vás pane Streite opět poprosím o vstup do politiky. Pravicově a zároveň národně orientovaná strana tady dlouhodobě chybí. Na prvním místě má být vždy zvažována výhodnost pro ČR a to se dlouhodobě neděje.

2 0
možnosti
DS

Streit

28. 5. 2012 12:04
Re: Je to jedna z posledních zlatých slepic na dvoře

Vážím si Vašeho ocenění a důvěry. Zatím své názory do roztrhání těla prosazuji takto, nezištně. Nevím, jestli mám žaludek na politické intriky...

Ale moc děkuji R^

0 0
možnosti

Ghost Dog

28. 5. 2012 11:15
nevím o co jde, ale každopádně souhlasím :)

.. fakt mi to není vůbec jasné .. jediné, co mi je jasné je, že stejně neušetříme nic .. také mi není jasné, kde vzali tu pevně deklarovanou částku finanční náhrady, když to vypadá, že ani pořádně nevědí, co církevní bylo a co ne .. já to nechám když tak koňovi, ten má větší hlavu :-) ..

.. přečetl jsem si v diskuzi, že farníků je čím dál méně .. no, to bude jistě pravda, bezbožníků je čím dál víc, tak se to na druhé straně musí projevit úbytkem .. diskutující, kteří zpochybňují finanční nároky církví by si měli uvědomit, že restituční peníze nebudou živit farníky, ale církevní hodnostáře, faráři počínaje, přes biskupy, arcibiskupy, arcilotry a papežem konče .. a to holenkové něco stojí .. na druhou stranu jsem zaznamenal informaci, že duchovních je stále víc a víc ..

.. a znovu opakuji, když nebudeme muset živit církve, neživme ani politické strany, občanská sdružení atd.,

.. karma ..

2 0
možnosti
OK

iacobau

28. 5. 2012 11:21
Re: nevím o co jde, ale každopádně souhlasím :)

Je to hezká fabulace a předpokládám, že jí i věříte. Nevidím nejmenší důvod, proč by se po restitucích platy církevních hodnostářů měly zvyšovat. Je sice pravda, že oni často ze svého doplácejí to, co chybí na sbírkách, ale to už je jiná kapitola.

1 0
možnosti
H

Halfunx

28. 5. 2012 11:02
Taky valím oči údivem,

když slyším jak je to u nás špatné a musí se škrtat a napařit další daně nemluvě o dalších poplatcích a zárověk štědře rozhazujeme mld. bez konkrétního určení za co a zbavujeme se nepřehledně majetku. Proč ten Kalousek tak spěchá, že by měl už svoje připraveno. Bude u navráceného majetu podmínka, že se o něj musí řádně starat a nesmí ho 135 let prodat pod sankcí zpětnavrácení toho majetku?

To jsem ale idealista.

4 0
možnosti
DS

Streit

28. 5. 2012 11:28
Re: Taky valím oči údivem,

Nevěřím, že rozpočtově odpovědná vláda by mohla tohleto v takové podobě připustit.

Nejste idealista, protože to víte. Nejhorší idealisti to o sobě nevědí. Ale Váš nápad je hezký R^

2 0
možnosti
MD

Mr. Dalby

28. 5. 2012 11:00
Gross chtěl "ještě zprivatizovat Telecom".

No a tihle to mají stejné s "církevními restitucemi". Vědí, že už si příště "nelíznou" a církev bude vděčná..

Gross byl čučkař.

1 0
možnosti
DS

Streit

28. 5. 2012 11:13
Re: Gross chtěl

Bohužel tak nějak R^

0 0
možnosti
PA

Podivný Atraktor

28. 5. 2012 10:59
opět trefa do černého

R^

1 0
možnosti
DS

Streit

28. 5. 2012 11:00
Re: opět trefa do černého

Dík R^

0 0
možnosti
1

1absolutus

28. 5. 2012 10:31
Za téma a pojetí článku

Dávám karmu.

0 0
možnosti
P

pesimistafurt

28. 5. 2012 10:26
Tak jsem věřil,

že člověk bytostně pravicový se nebude zastávat zlodějů. Nebo máte jiné řešení?

6 0
možnosti
DS

Streit

28. 5. 2012 10:30
Re: Tak jsem věřil,

Já jsem nic nekradl! Proč bych měl ze svých daní něco vracet? Klidně ať jim vrátí farnosti, ale ty autentické, nikoliv vymyšlené, na něž ukáží prstem. A finanční kompenzace? To už je loupež za bílého dne? Komu stát nahradil, oč jsme za socialismu každý přišli? Někdo nemohl vykonávat svou práci a teď má nízký důchod. Proč by se měl skládat na církve?

7 0
možnosti
AA

Saša

28. 5. 2012 10:24
Tentokrát melete nesmysly.

Vaříte z vody a nemáte nic podloženo, ba dokonce užíváte termíny, jejichž obsah je Vám nejasný.

Chcete-li do problematiky církevních restitucí skutečně proniknout, doporučuji Vám začít tam, kde skutečně restituce mají proběhnout, tedy u farností. Římskokatolická církev totiž nic restituovat nebude, restituovat budou jednotlivé farnosti, dicéze a řády. Například u Vás doma jde o farnost Frýdek, která vlastní 6 kostelů, o které se musí starat. Této farnosti nepochybně patří i velké nemovitosti, neboť v minulosti šlo o kraj obzvláště pobožný. Jenomže tyto nemovitosti spravuje buď Pozemkový fond ČR, nebo Lesy ČR, některé možná spravují nástupnické subjekty po OKD. A tak farnost, nemajíc výnos ze svých nemovitostí, opakovaně žádá stát i obec o dotace na kostely, zatímco výnos z jejích nemovitostí rozchvacují pomocí "veřejných" zakázek různé politicko-ekonomické mafie.

6 0
možnosti
AA

Saša

28. 5. 2012 10:27
Re: Tentokrát melete nesmysly.

Navštivte tedy frýdeckomístecký katastr nemovitostí a podívejte se, které nemovitosti mají být Vaší farnosti vráceny. A o těchto nemovitostech pak můžete vést diskusi, zda je správné nebo nesprávné, aby byly Vaší farnosti vráceny.

Kardinál Duka ani kardinál Vlk ani arcibiskup Graubner s těmito nemovitostmi nijak nakládat nebudou a žádný užitek z nich mít nebudou - budou zpět ve vlastnictví Vaší farnosti a o nakládání s nimi budou rozhodovat Vaši spoluobčané, kteří do některého z těch šesti kostelů Vaší farnosti pravidelně chodí.

3 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...