Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

iacobau

10. 8. 2012 16:18
Nejde o statistickou chybu,

ale jak jste si asi nevšiml, Olomoucká arcidiecéze zahrnovala i pozdější O-O. Vaše tabulky jsou krásné, ale mají jednu slabost. Není zcela jasné, co vyjadřují.

Dám příklad: pokud spočítáme všechny katolíky podle toho, co nalezneme v křestních matrikách, dostaneme asi dost vysoké číslo. Vezmeme-li v úvahu sčítání lidu, kam si každý mohl do kolonky vyznání napsat co chtěl (a jak mi někteří křesťané říkali, nic tam nepsali, neb to nemá koho co zajímat), budeme mít číslo mnohem nižší. A praktikující katolíci? Pokud to mají být ti, kteří přijdou v neděli do kostela (protože právě po skončení bohoslužeb se tu a tam provádí sčítání), tak určitě opomeneme nemocné, staré, malé děti a ty, kteří je hlídají atd. Pak také opomeneme ty, kteří se hluboce věří, ale kostel navštíví jen tu a tam.

Mimochodem, současný papež prohlásil, že je třeba více si všímat lidí, kteří věří v Boha, ale neinklinují k tradiční formě křesťanského života.

A teď dělejte statistiky.

0 0
možnosti

holkazhane

10. 8. 2012 17:59
Re: Ráda bych se dozvěděla, jak si chce papež více všímat

lidí, kteří věří, ale neinklinují k tradiční formě křesťanského života? Proč si jich chce všímat? Mám trvalý a neměnný názor o papežských mocenských touhách. Proto hodně peněz a majetku a co nejvíc "poddaných". Papež je jen člověk, může jít ve stopách Krista, ale podle mého názoru nejde. Jenom o tom mluví. On a jeho placená suita.

0 0
možnosti

dp11

10. 8. 2012 14:05
Proč prostě nepoužijeme metodu,

kterou se tady vyplácely restituce soukromým zemědělcům - dostali vyčerpanou půdu, zdevastované nemovitosti a náhrady za dobytek a zemědělské stroje jim byly vyplaceny v podílech na zemědělských podnicích, které rychle zkrachovaly. Když spravedlnost, tak pro všechny.

0 0
možnosti

carolusI

10. 8. 2012 15:00
Re: Proč prostě nepoužijeme metodu,

Vždyť církev na tom nebude lépe. Tím, že je ochotná přistoupit na tuto dohodu, dostane také vyčerpanou půdu a zdevastované nemovitosti. A finanční náhrady budou jen za majetek, který si stát ponechá. Škody na majetku to v žádném případě nepokryje.

Rozhodně bude bezpečnější, když ty pozemky dostane zět církev, než banda spekulantů spolčených s úředníky Pozemkového fondu. Tam by se mělo upřít oko samozvaných strážců státního majetku. Co tam se děje, to volá o pomstu.

2 0
možnosti

sfs

10. 8. 2012 13:24
Jak ty naše panáky znám,

bylo vše rozhodnuto dávno před hlasováním ve sněmovně. Copak nevíte, že když není nějaký zákon schválen, oddaluje se jeho projednávání? Jdete s křížkem po funuse.

0 0
možnosti

carolusI

10. 8. 2012 11:05
Ve svém svatém nadšení

zapomínáte na jednu dost podstatnou maličkost. Komunisti sice církevní majetek zabrali, ale po právní stránce nebyl vyvlastněn !  Církev se až dosud držela zpátky a čekala, až jí tento majetek údajně demokratická vláda vrátí. Podle našich zákonů je ale církev stále vlastníkem a pokud uplatní svůj nárok u soudů, zcela jednoznačně vyhraje. A dokonce by mohla uplatnit náhradu škody, která jí vznikla tím, že ten majetek po šedesát let nemohla užívat. To by teprve byla mela.  Doporučujete snad, aby byla církev dodatečně vyvlastněna ?  To by se Gottwald musel v hrobě chechtat.  Rv

3 0
možnosti

Valentina

10. 8. 2012 11:33
Re: Ve svém svatém nadšení

Komunisté zabrali kdeco. Po 50ti létech lze napravit jen některé křivdy a ne všem, nelze vracet čas. Nikomu se neproplácely ušlé zisky apod.

To co chtějí církve - povinné výpalné od dalších generací daňových poplatníků je hnus. A metody jsou pořád ty samé: dřív kdo nesouhlasil s církví, byl heretik, kacíř, riskoval umučení a zabavení majetku a zkázu celé rodiny, před smrtí byl ještě násilím nucem odvolat své názory. Dnes se hrozí soudními spory, kdo nesouhlasí s další navrženou církevní restitucí tak je okamžitě komunista, bolševik (třeba i Lenka Procházková pronásledovaná minulým režimem a chartistka) a kdyby církev mohla, tak mu tu zkázu promptně zařídí.  

Tento stát je sekulární, odškodnil církvi ve dvou vlnách již v 90.letech jako jednu z mála právnických osob (většina spolků a organizací nedostala nic), a pořád to nestačí?

A mimochodem církev jako jedna z mála poškozených za totality od státu i dostávala - platy duchovních a provoz platil stát.

2 0
možnosti

myskamiki001

10. 8. 2012 10:57
na zbliti

je to znacne nechutne a nejsmutnejsi je, ze se tady lide, co o sobe prohlasuji, jak nebojuji za svobodu a demokracii chovaji jako nejvetsi komunisticke potvory . Prehled o vlastnich dejinach = NULA, ze "pane" Voksay? Akorat dojmy a nenavist a hlavne starani se o cizi

2 0
možnosti

marek,voksay.idnes

10. 8. 2012 13:14
Re: na zbliti

;-D;-D;-D právě prokazujete, že to vy se staráte o cizí ( o mne )  Ty vaše bláboly o znalosti vlastní historie jsou úsměvné  ..... stejně jako další důkaz o ubohosti vašich argumentů .... podle vás každý, kdo nesouhlasí s návrhem toho zlodějského zákona je vámi a podobnými nazýván okamžitě komunistou... ve vašem případě dokonce komunistickou potvorou ...... vaše výrazy připomínají bolševismus a StBáky s jejich kampaněmi proti nepřátelům strany a vlády ..... vaše chování je odporné

0 0
možnosti

marek,voksay.idnes

10. 8. 2012 10:36
Děkuji adminovi ....

děkuji za další důkaz o tom, že Oulický nahlašuje příspěvky a nechává je mazat, ačkoli nejsou urážlivé.

1 0
možnosti

oulicky.blog.idnes

10. 8. 2012 10:40
Re: Děkuji adminovi ....

Aha ... co jsem nahlásil tentokrát?

Hele, pane Vokšay, nechcete se jít léčit? Paranoia je léčitelná. Já přišel před několika minutami jen odpovědět na reakce na své večerní příspěvky a ještě jsem ani celou diskusi nepročetl, ale o tom Vás stejně nepřesvědčím.

Pokud si nevidíte na klávesnici, je to Váš problém, ne můj. A pokud nejste schopen diskutovat slušně a věcně, pak tuto neschopnost nesvádjte na jiné.

4 0
možnosti

Ghost Dog

10. 8. 2012 10:23
karma jako vždy :-)

.. mně se ta touha po majetku docela hnusí, na jedné straně i taková instituce, jako je církev (kterákoli) musí z něčeho existovat, míru prostředků pro existenci nejsem schopen ani odhadnout .. někdo to ale musí udělat .. církve mají prioritně za úkol péči o lidskou duši, to něco stojí, pak ve jménu křesťanského učení i o pomoc potřebným (samaritánství), to také něco stojí ..

.. i zapřísáhlý ateista se obrátí k Bohu s prosbou, když mu teče do bot (no jen si vzpomeňte, kolikrát jste takové zvolání použili :-)) ..

.. je neoddiskutovatelným faktem, že naše euroatlantická civilizace je postavena na křesťanských základech, církve jsou jejími posledními nositelkami .. jiná věc je jejich touha po majetku, ale myslím, že mnoho duchovních takto ani neuvažuje, to je v gesci vyšší instance, spojené s politiky ..

.. nejlépe to vnímali Indiáni, jim země nepatřila, oni patřili zemi ..

,,a karma ..

0 0
možnosti

troublemaker cz

10. 8. 2012 9:55
Blábol,

RvRvRv.

3 0
možnosti

marek,voksay.idnes

10. 8. 2012 9:55
Re: Blábol,

vidíme všichni co jste napsal, ale díky za upozornění

4 0
možnosti

Karel34

10. 8. 2012 9:01
3 0
možnosti

marek,voksay.idnes

10. 8. 2012 9:23
Re: vas clanek zavani hodne silnou demagogii

;-D;-D;-D váš odkaz přímo čpí hodně silnou demagogií. Doporučuji si přečíst všechny články na téma megatunelu darování majetku církvím

5 0
možnosti

Smrť

10. 8. 2012 9:01
Karma

O něčem takovém by mělo rozhodnout referendum, nikoliv kmotři a jejich přihrávači.

http://www.hzpd.cz/vyzva-poslancum-a-senatorum

3 0
možnosti

Glock Mark XXIV

10. 8. 2012 9:51
Re: Karma

Jde prvotně o právní spor - vy chcete vykládat právo podle referenda? 8-o

0 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...