Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AP

Anna_proletářka

11. 8. 2012 0:55
Moc krásně jste to napsal pane Streite !!!

Víra byla vždy opiem lidstva a církve (a obzvláště ta katolická) celé svoje dějiny pouze hromadily majetek aby mohly svoje ovečky ovládat od narození (křest) až po smrt (poslední pomazání) - prostě byly u všeho. A teď by katolíci chtěli svůj neprávem nabytý majetek zase zpátky. Tak to teda pr. Já to poznala už dávno, že jste náš člověk a říkala jsem to všem svým kamarádkám, kamarádům i spolustraníkům (KSČM). Už dlouho vám fandím a jsem nadšená z toho jak vám ti pravičáci (minimálně zde v diskuzích) pěkně zobou z ruky ;-D . Také oceňuji jak šikovně a důsledně tepete politiky z celého našeho politického spektra kromě nás - komunistů ! Ještě jednou děkuji,přeji vám ještě více čtenářů a ostré pero jako doposud !!!  A pochopitelně - KARMA JAKO BRNO R^

17 0
možnosti
DS

Streit

11. 8. 2012 8:34
Re: Moc krásně jste to napsal pane Streite !!!

Dělejte si p.del někde jinde a z někoho jiného Rv

1 0
možnosti
K

kaktusak

11. 8. 2012 0:08
Až tenhle režim padne,

bude nutné v rámci spravedlnosti přehodnotit všechny ty nesmyslné privatizace a restituce...

0 0
možnosti
W

wiki5

11. 8. 2012 2:45
Re: Až tenhle režim padne,

to se ale nacekate bolseviku

2 0
možnosti
.

.koulehranatá.

10. 8. 2012 23:13
Stát by se měl s církví vyrovnat a škodu vymáhat po

komunistech.Oslabování katolické církve není rozumným činem.

cit," Mám obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod."

Částečná karma....;-)

0 0
možnosti
C

carolusI

10. 8. 2012 19:31
Už bez komentáře

Rv

0 0
možnosti
LACM

lomihnát a chytrý mustang

10. 8. 2012 16:00
O jednom zakukleném bolševikovi bych věděl ..

Drží jako občan státu kradené lesy, pole a budovy, dokonce i mobiliář .. a hledá trapné výmluvy, proč ho nevrátit.

Rv

4 0
možnosti
A

AA00_multinekulturní_3

11. 8. 2012 10:51
Re: O jednom zakukleném bolševikovi bych věděl ..

A není ministrem zahraničí ?;-D

0 0
možnosti
P

piranha

10. 8. 2012 15:36
takže,

P. Streite, vy jste jak malé umanuté děcko, kterému se nedá nic věcně vysvětlit.

Na spravedlivý nárok s posvěcením ÚS vy nereagujete a pořád melete tu vaší nenávistnou kampaň proti církvím.

To, že komanči církvi ukradli majetek, nemáte odvahu uznat.

Napište nějaký oslavný článek na vaší spolustranici Semelovou. Svůj k své ....

29 0
možnosti
DS

Streit

10. 8. 2012 16:55
Re: takže,

Tak si chyťte Semelovou ;-D

A mě se neopovažujte spojovat s komunisty. ;-€

0 0
možnosti
VK

-palička-

10. 8. 2012 15:12
Pane Streite, styďte se!

Očekávala bych, že se zmíníte o rozkradených bilionech, které se ztratily během vlády polistopadových zločinců, z nichž by se daly v 90. letech vrátit restituce levou zadní (a nebyly by tí pádem rozkradeny), a naše země by tím pádem vzkvétala, jak říkal váš idol Váša. Odvolávat se na již dávno mrtvé komunisty je demagogický nonsens, což jako inteligentní člověk víte. Byli to tito polist. zločinci, kteří celých 20 let církevní restituce brzdili, aby je nyní hodili na lid této země. Dobře víte, že v daném případě pláčete na nesprávném hrobě - nerozumím Vám.

Komunističtí funkcionáři žádné horentní důchody neberou, podívejte se, jak dnes žije Hofman, Štrougal nebo Jakeš (ti vily na Mallorce nemají). Peníze seberte dnešním politickým elitám a jejich kmotrům, a peněz bude dost.

A co se týče reparací Němců. nad tím zůstává rozum stát. Jaký majetek získal tento stát tím, že odsud vyhnal Němce a sebral ji veškerý majetek? A co se s ním stalo - byl rozkraden politiky. Českými.

1 0
možnosti
W

wiki5

11. 8. 2012 2:48
Re: Pane Streite, styďte se!

Strougal si klidne pise memoary misto aby byl v base avy delava na tom. To je vysmech. To co se stalo po 89 je dilo komunistu tez. To co zaseli vsichni sklizi. Na Norimberk jeste neni pozde.

0 0
možnosti
JK

j23

10. 8. 2012 14:48
Hraný dokument o pravdě a lásce katolické církve

http://www.csfd.cz/film/4863-mise/

Církev ani komunisté se nemění.

1 0
možnosti
HBH

ha-kadoš baruch hu

10. 8. 2012 15:54
Re: Hraný dokument o pravdě a lásce katolické církve

Tento film je o tom, jak se jezuité postavili proti zotročování domorodých kmenů v jižní Americe Portugalci a Španěly  a nakonec za jejich svobodu položili život.

1 0
možnosti
VH

2cvlad

10. 8. 2012 14:27
je to stejná logika.

jako by jste těm co se jim vracel majetek ( s důrazem na jasné vlastnictví)v restituci řekl, že by si měli nejdřív přivést toho kdo jin ho po r.48 konkrétně sebral.Opakuji souhlasím s vrácením majetku kde je vlastnictví církve nezpochybnitelné.To že by se nevrátilo nic by bylo dle mého názoru důkaz toho, že jsme na stejné úrovni s minulým režimem který taky dělil lidi na ty co si něco zaslouží a na ty kterým nedá nic jen proto, že myslí a chce žít jinak než vládnoucí strana.

1 0
možnosti
MK

weneto

10. 8. 2012 15:35
Re: je to stejná logika.

Když mi něco vraceli v restituci musel jsem dokázat, že mi to patřilo - pokud vím žádný seznam majetků církve se zatím neobjevil a náhrada za půdu se jim vyplácí nad současnou tržní hodnotou - oproti běžnému restituentovi jde o jasné zvýhodnění.

Nemluvě o tom, že církve či církev okradli již Habsburkové, kteří jejich majetek prohlísili za veřejný a pod kontrolou státu - bolševici jej pouze převedli na stát, takže když už tak návrat do právního stavu před rokem 1948 a nevymýšlet nové, odmítám napravovat křivdy z 19. století.

4 0
možnosti
JV

sfs

10. 8. 2012 13:55
Katolíci mi začali vadit,

když jsem v kostele slyšel kněze, jak nadává věřícím za to, že jich přišlo málo. Vyženil jsem pár příbuzných protestantů. Zprvu mi vadili méně, ale když jsem si přečetl párdoporučených knížek, kde se to hemžilo spojením "mladí lidé", nevysvětlitelně mi začali pít krev, kdykoli jsem je zaslech ve sdělovacích prostředcích - většinou něco vytrubuval Halík. Nejspíš mi nevadí věřící jako takoví, ale instituce (církve), které produkují. Nevím, zda se na mých postojích podepsal bolševik, pokud ano, musím konstatovat, že psát umí.

3 0
možnosti
S

Smrť

10. 8. 2012 14:25
Re: Katolíci mi začali vadit,

Když se moje sestra přivdala na vesnici a občas doprovázela tchýňobabču do kostela, užila si jako nepokřtěná od faráře docela šikanu (různá kázání o hříchu s významnými pohledy jejím směrem, nátlak, aby se nechala pokřtít, aby nechala pokřtít syna atd.). Přitom ona by se možná i nechala zblbnout, ale ten farářův agresivní přístup ji zatvrdil. Mně taky nevadí věřící, maximálně se nad jejich dogmaty shovívavě pousměju a pokud mají vyšší mravní standard, imponuje mi to. Ale tmáře, fanatiky a pokrytce nemůžu vystát.

2 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...