Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

vladys

11. 9. 2012 16:20
relativizování lidských práv

už mě celkem leze na nervy to relativizování lidských práv od lidí, kteří by je nejlépe zrušili anebo utopili v ekonomickém redukconismu, autora chápu (ač s ním nesouhlasím) pouze v tom, že odmítá parlamentarismus a preferuje ruskou autokracii a čínskou postkomunistickou diktaturu, víc nám toho kromě dlouhých citací neřekl

4 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

11. 9. 2012 16:56
Re: relativizování lidských práv

jediné "lidské" právo s které lidi mají je umřít. Nic jiného vám příroda nedává. Pokud nebudete dále uplaťovat své schopnosti přežití (to jest obstarat si jídlo, pití a zabít všechny ostatní životní formy které chtějí sežrat vás (ať je to medvěd, bakterie a nebo jiní lidi)

Vy máte na mysli patrně práva občanská a "společenská"... jenomže ty první si nastavuje konkrétní stát vlastními svrchovanými zákony, a "společenské" ty nějak vymáhá/shodne se na nich určitě skupina (mezi těmito 2 soubory není jasná hranice... stát je totiž nástroj společnosti)

Ale prostě Ásie si definovala tato práva jedinců historicky jinak než Evropa. Jinak si je definovali africké a původní americké kultury.

to že si náhodou nějaké OSN odhlasuje že lidi na planetě mají nějaká práva... to nějak skupiny které se na tom hlasování nepodílely nezavazuje.

A upřímně... moje ekonomické zájmy pro mě rozhodně převažují nad jakýmikoli zájmy kohokoli jiného někde na druhé straně planety.

0 0
možnosti
PK

bakules

11. 9. 2012 16:10
karma

jsem pro vyvážení lokomotiv a né svobody.

2 0
možnosti
DS

Streit

11. 9. 2012 19:32
Re: karma

I tak se to dá říci R^

Jak my bychom asi tak chtěli vyvézt svobodu do Ruska, resp. Číny? ;-D

A máme jí sami na rozdávání? :-/

0 0
možnosti
MV

marek.voksay,blogidnes

11. 9. 2012 16:01
Výborně napsáno .....

Nečas je měkoň .... zase sklopí uši ...

2 0
možnosti
1

1absolutus

11. 9. 2012 16:15
Re: Výborně napsáno .....

R^

1 0
možnosti

troublemaker cz

11. 9. 2012 15:50
Blábol,

RvRvRv.

7 0
možnosti
MV

marek.voksay,blogidnes

11. 9. 2012 16:00
Re: Blábol,

je evidentní co jste napsal .... ale díky za upozornění ;-DRv

2 0
možnosti

Achenbach Šimon

11. 9. 2012 15:17
Potřeba se zamyslet

Mnozí diskutující nechápou patriotismus p.Streita, jehož kořeny spočívají v českém pragmatickém nacionalismu. Neznamená to, že by byl necitlivý k hromadným vraždám spáchaným ve zmocnění Tibetu, nebo v Balkánském konfliktu - ale o zhodnocení globální strategické situace dnes ve světě. Má pocit, že největší "hřích" bývalého prezidenta V.Havla spočívá v tom, že unáhleně po zhroucení sovětské říše vtlačil ČR do svazku NATO a tím vytvořil pro republiku těžkou situaci. To proto, že p.Streit na rozdíl od druhých přemýšlí o BUDOUCNOSTI. Vycházíme-li z přesvědčení, že EU, tedy sjednocená Evropa v klasickém demokratickém duchu je NEUSKUTEČNITELNÁ a Spojené státy dřív či později ve vlastním zájmu odstoupí od její opětovné ochrany - jaká cesta zbývá pro maličký národ na evropském východě v případě konfliktu ze strany Islámu? Nejde o "rusofilství", ale o praktické spojenectví s velikým Ruskem. Ale pro ČR v NATO možná bude pozdě. Karma.

Šimon Achenbach

3 0
možnosti
1

1absolutus

11. 9. 2012 15:18
Re: Potřeba se zamyslet

Je to zvláštní, ale s tím souhlasím.

1 0
možnosti
LC9

Led c 9

11. 9. 2012 15:10
Pane Streite

vám Die Grosse Karma R^ a některým trotlům diskutujícím pod tímto článkem Rv.

Jen s vámi nesdílím, že to co dnes Šláfenberg provozuje je nějaká "havlovská" politika. Oni oba jen důsledně plní (resp. plnili v případě zbožštělého) pokyny svých šéfů v Trilaterální komisi, Římském klubu, CFR atd.

2 0
možnosti
DS

Streit

11. 9. 2012 15:17
Re: Pane Streite

Ale jistě, Havel měl máloco z vlastní hlavy. Jen ta absurdní dramata ;-)

Za karmu dík R^

1 0
možnosti
JL

uumaa

11. 9. 2012 15:07
Inu

Streit bleibt Streit. To se nedá nic dělat. RvRv

4 0
možnosti
BZK

bakula z Kladna

11. 9. 2012 15:11
Re: Inu

Tak to jsi napsal to nejlepší co umíš! ;-D;-D;-D

4 0
možnosti
1

1absolutus

11. 9. 2012 14:55
Pro některé málo polopatické.

Já bych článek dal do výběru, už jen proto, že je "na Streita" málo "Streitovský".

Autor nemá psát články po dobrém obědě, články jsou pak umírněné a čtenáři jsou u blogera Streita zvyklí na "krev". (Literární).

4 0
možnosti
DZ

Clovek obycejny

11. 9. 2012 14:59
Re: Pro některé málo polopatické.

U tebe jsme Pochu zvyklí jen na trapné a ubohé štěkání placeného ČSSD diskutéra. Proto prosím jdi i se svými deseti dalšími nicky tam, kam slunce nesvítí. DěkujiRv

4 0
možnosti
P

Petr-liska

11. 9. 2012 14:52
demagogie téměř putinovská

Pane Streite,zpochybňovat celistvost země,která do sebe začlenila nesvobodně(tj,nelegálně,nedemokraticky,vojensky,atd) jiný stát(území),je morální povinností každáho člověka,který si cení svobody.Masaryk byl tedy taktéž škůdce,když si dovolil podílet se na rozbití soustátí Rakousko-Uhersko,Beneš(a další) byl škůdce,když si dovolil neuznat Protektorát(který spadal pod celistvou zemi-Třetí říší) a konečně třešnička na dortu ve formě záškodníků zpochybňujících existenci celistvé země Sovětský svaz( začleněné státy a satelity-ČSSR)

Z dějepisu opět za 5.

8 0
možnosti
LC9

Led c 9

11. 9. 2012 15:06
Re: demagogie téměř putinovská

Tak proč to skoro nikdo z velmocí nedělá? To zpochybňování celistvosti. Když bylo čínské vedení v Evorpě, tak tam evropští státníci stáli pokorně ve frontě na audienci, až na ně přijde řada. Myslíte, že jim tam ihned po vstupu do jednací místnosti někdo z nich vpálil, že jsou okupanti Tibetu? Tyhle havlovské blbé kecy mě opravdu strašně baví. A co takhle výroba a prodej zbraní? To nám Havel taky zařídil. Polovina ČSL zbrojovek to mohla po jeho výrocích v 90. roce zavřít a trh byl následně okamžitě obsazen mravnými Amíky. I když v tomto případě to byl asi záměr. Tak byl Vašík instruován svými šéfy.

2 0
možnosti
DZ

Clovek obycejny

11. 9. 2012 14:43
S vaší

podporou Číny absolutně nesouhlasím. Pokud Čína zabere třeba Japonsko, musí se někdo ozvat a ne ty vaše alibistické řeči o tom,  že je to velmoc a že má výsadní právo dělat si co chce. V tomto se absolutně neshodnem. Poštěkávat jako psík nemusíme, ale hrabat se análním otvorem čínských komunistů pane Streite (když už jsme zbabělí) nemusíme též.

9 0
možnosti
DS

Streit

11. 9. 2012 14:58
Re: S vaší

Kde vidíte podporu Číně? Jen nám nic není do jejích vnitřních věcí (které ani náhodou stejně nikterak neovlivníme). Japonsko nikdo nezabírá, pak bych se ozval taky.

Já s Čínou vůbec nesympatizuji. Ale KLDR je mnohem horší a mnohdy se i USA nechávají vydírat.

O žádném análu nemůže být v mém pojetí ani řeči.

1 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...