Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ghost Dog

16. 9. 2012 8:44
karma jako vždy :-)

.. mohlo by mi to být vážně jedno, nepiji, přesto jsem se bránil výroku lékaře, že jsem abstinent .. nepiji totiž jen z důvodu, že mi to nic neříká .. když je moc horko, tak to pivko taky do sebe hodím, ale tvrdý mi nejde pod nos, to vážně nemusím a ani nechci ..

.. dnes vám (všem, co to mají rádi) zakázal MUDr. Heger přístup k tvrdému alkoholu, nikoliv však ho požívat (no to by ještě tak scházelo :-)) .. prý z důvodů starosti o naše zdraví, starostlivej pán .. ale co nám to všem může přinést do budoucna? ..

.. nechci to nijak zlehčovat, nebo jen hloupě kalkulovat, co tito starostlínové na nás ještě ušijí, ale mám obavy, že tímto to ještě nekončí .. správně píše pan Streit "vyzkoušeli si, co si mohou dovolit" .. a v tom vidím ten problém ..

.. a na závěr: nikdo nemusí chlastat, stejně tak nemusí kouřit, mít nechráněný sex, nebo jezdit auty ve špatném technickém stavu ...

.. a karma ..

2 0
možnosti
DS

Streit

16. 9. 2012 18:08
Re: karma jako vždy :-)

Jsem rád, že jsou i rozumní a tolerantní skoroabstinenti ;-) Ale zdravotní štamprličku byste zanedbávat neměl...

Ale tady jde opravdu jen o to, že vláda by neměla přehánět svou "péči" o ovčana, ale měla by nastavit jasná pravidla nakládání s jedy.

Někteří nepochopili, že článek není o alkoholu, ale proti zákazům a buzeraci. Vy ano - a tak děkuji R^

0 0
možnosti
P

petrajana

16. 9. 2012 7:48
To je nářek, jako kdyby Heger zakázal souložení

Finanční ztráty by možná větší než z chlastu.

1 0
možnosti
JV

jafava

16. 9. 2012 6:45
Je zajímavé, kolik lidí se cítí "prohibicí" dotčeno;

někteří to dokonce prezentují jako útok proti základním lidským právům Tak to mne, fakt, moc pobavilo.

Ano, všichni máme právo, podle své nátury a uvážení, popíjet cokoliv, včetně jedů, ale pak nechtějme, aby nás, z následků našeho rozhodnutí popíjet cokoliv, draze léčili za peníze ze zdravotního pojištění.

Pokud vláda, na ochranu občanů našeho státu před smrtí nebo trvalým poškozením zdraví, vyhlásila dočasnou "prohibici", udělala to jediné, co se v té chvíli dalo udělat do doby, než bude zjištěn zdroj jedu a zlikvidovány všechny jeho již distribuované zásoby. Ono totiž nelze spoléhat, že lidé budou dbát pouhého doporučení a ve svém vlastním zájmu přestanou konzumovat na nějakou dobu tvrdý alkohol. To "našemu" člověku nestačí říci, protože se většinou zachová právě opačně; tak to u nás chodí. Přece si každý z nás rád dokáže, že do jeho svobody a lidských práv mu nebude nějaká vláda kecat! I kdyby to život mělo stát!

Cha, cha, ať žije naše českomoravskoslezská prohibice! My ji umíme!

4 0
možnosti
MH

Larry Matejka

16. 9. 2012 7:39
Re: Je zajímavé, kolik lidí se cítí

Samo zdravotní pojištění je porušením vašich elementárních práv a svobod, neboť vás stát pod pohrůžkou sankcí nutí uzavřít smlouvu se subjektem, který by za komerčních podmínek nepřežil půl roku...  V jakémkoli jiném právním vztahu by taková smlouva byla neplatná, neboť jste ji podepsala pod nátlakem... Proto se Američané, kteří mají svá základní práva daná skvostnou Ústavou a Listinou práv jako nedělitelná tak bouřili proti Obamacare - Obamovu zdravotní reformu psaly velké pojišťovny a farmaceutické koncerny ve svůj prospěch... Systém je prorostlý se státní mašinérií, bující jako rakovina, velmi nefektivní a je hlavně velmi nevýhodný pro konečného uživatele, který se mu musí upsat... A je neústavní - Taxation Without Representation.... 

Svoboda buď je nebo není, nic mezi tím... Nemáme právo si poškodit zdraví v souvislosti s tím že nemáme právo se zdravotně nepojistit... V podstatě jsme systémem považováni za kus dobytka - věc... A tu máme povinnost chránit jako cizí majetek.

2 0
možnosti
SB

dr toopee

16. 9. 2012 6:39
jojo

doba se mění a líp už zjevně bylo (a to asi na dlouho), zakázat cigára, chlast a brzy taky holky prodejný ;-)

btw

když chodila Barbie s Kenem, nalejval se heinekenem

po rozchodu pro Kena dobrá je i Okena

0 0
možnosti
JB

Vím, že něco vím?

16. 9. 2012 1:00
Pane Streit,

Přeháníte.

2 0
možnosti
DS

Streit

16. 9. 2012 18:10
Re: Pane Streit,

Bohužel, spíše podceňuji.

0 0
možnosti
MH

Larry Matejka

15. 9. 2012 22:07
Karma...

Hezky napsáno... R^

Dodám jen, že státistická tyranie tyto zásahy miluje... Viník je ale především stát, který křiví trh spotřební daní, která přes šest let stagnuje na cca sedmi miliardách při cca 300 Kč na litr lihu... Viník je tím, že díky černému trhu, který logicky vyrovnal disproporci zkrachovala řada likérek a lihovarů... Ty zaměstnávaly tisíce zaměstnanců... Lihovary i zaměstnanci platili daně... Dnes je z cca 50% nahradil černý trh... Takže vysoká daň způsobila opět jediné... Další poničení ekonomiky a nižší celkový výběr plus náklady na podporu v nezaměstnanosti...

1 0
možnosti
A

aristokrat:ducha

16. 9. 2012 0:36
Re: Karma...

larry a víš že jsi vlastně neomarxista?;-)

1 0
možnosti
C

carolusI

15. 9. 2012 21:49
V regálech obchodů

byl neznámý počet lahví s metylalkoholem. Nikdo neví kolik a kde. Za této situace považuji zákaz prodeje dokud se vše nevyšetří za jedinné možné opatření. A mělo přijít ještě o nějaký den dříve. Některé rodiny by to uvítaly. V tom zrovna omezování svobody nevidím. Nebo je snad špatné omezit svobodu gaunerů prodávat místo i tak předraženého alkoholu jed?

Omezování svobody tu máme, ale je trochu jinde. Hlavně ve stále horší úřední buzeraci.

A nezoufejte, proslýchá se, že ty zabavené lahve budou dávat důchodcům místo valorizace důchodů. Tak si ještě přihnete. Možná jen jednou, ale když to bude zadarmo.......8-o

0 0
možnosti
LDP

Lovec dukátových pastí

15. 9. 2012 22:07
Re: V regálech obchodů

No právě ... Nikdo neví Kde ... jen vy tomu věříte.

1 0
možnosti
JK

Majkyho_pupik

15. 9. 2012 19:58
Nevim, co presne je spatneho

na tom, ze stat nechce, aby umirali dalsi lide... Na rozkryti "pramenu" teto silenosti pracuji hlavne detektivove a ne pochuzkari. A do te doby nez detektivove nenajdou tento "zdroj" tak dalsi lide nebudou umirat. Ale asi je to spatne... ;-)

6 0
možnosti
L

lenkapacltova

15. 9. 2012 20:05
Re: Nevim, co presne je spatneho

To máte trochu naivní názory, a v duchu vaší reakce se zeptám: Když stát nechce, aby umírali další lidé, proč posílá naše vojáky do Afghánistánu a další krajin? Debilní otázka, že?

2 0
možnosti
AA

svedek casu

15. 9. 2012 18:23
Karma

R^

3 0
možnosti
JMS

Jakov Michajlovič Sverdlov

15. 9. 2012 18:56
Re: Karma

nechtěl bys svou myšlenku rozvést?

0 0
možnosti
PCZK

Pic Club za kopějku

15. 9. 2012 18:13
S plošným zákazem "tvrdýho chlastu" nesouhlasím

protože současná opatření popkládám za neschopnost vlády a zoufalý, účelový trik pro odvádění pozornosti od skutečných, neřešených problémů a průšvihů. Tomuto článku, ryze politicky a účelově manipulativním, ale taky nemám v úmyslu dát karmu.:-/ Přeberte si to Streite jak chcete.

2 0
možnosti
L

lenkapacltova

15. 9. 2012 18:18
Re: S plošným zákazem

Já z článku žádnou manipulaci necítím, a to jsem hodně citlivá. Ono když už se podíváte na protikuřácký zákon, který je v návrhu....podotýkám, že jsem nekuřačka, ale ta militantnost a roztahovačnost nekuřáků mi také vadí. Teď prohibice...

7 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...