Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LC

Ač se mě to netýká, sdílím váš názor. Vycházím z toho, že občan ať chce nebo nechce má se státem uzavřenou smlouvu, že bude například 40 let pracovat, povinně přispívat do systému a pak mu stát bude vyplácet nějakou rentu/důchod. Občan splní, stát vyplácí ale občan se stává občanem jiné kategorie (nechci psát zrovna druhé kategorie), který nemá nárok na to, na co mají nárok ostatní. Kdyby občan to, co odvádí státu, 40 let spořil a nechal si po 40 letech vyplácet úrok, by se občanem jiné kategorie nestal a měl by všechny nároky/výhody/úlevy jako každý jiný. Pracujícím (nedůchodcům), kteří pobírají úroky z vkladů či výnosy z fondů atd. přece také není sleva na dani odepírána. V souvislosti s tím říkám, že přihlásit se v Česku do druhého důchodového pilíře může jen absolutní optimista. Vždyť uvalit daň na výplatu z druhého pilíře je tak snadné - 101 ručiček zamává ve sněmovně a je to. A jak se obchází daňové zákony, to nám pan Kalousek nedávno ukázal vydáním dluhopisů v nominální hodnotě 1,- Kč. U těch se daň z výnosu neplatí. No jo, ty ale důchodci po desítkách milionů nekupují.

4 0
možnosti
Foto

Přesně jste vystihl některé aspekty R^

Jinak je jasné, že výnosy 2. pilíře, budou-li vůbec jaké, BUDOU v budoucnu zdaněny. Obávám se, že by rádi zdanili i penze z průběžného systému, prý příjem jako příjem... (viz paní Kočí pod mým minulým článkem)

Do druhého pilíře se nehlásí optimista, ale debil. A nejen proto, že to bude zdaněno. Nikomu to bezstarostné stáří po 20-40 letech nepřinese. Politici nevědí, co bude zítra. V dnešní turbulentní době je hazardem svěřovat peníze do tohoto letadla. Nepřistane! Co nesežere očekávaná hyperinflace bude rozkradeno nebo prošustrováno.

6 1
možnosti
LS

V článku jste přesně pojmenoval o co jde. Bzbudit nenávist k mezi určitými skupinami obyvatel. Snad se to tentokrát nepovede.

KARMAR^

8 1
možnosti
Foto

Děkuji, že jste mě při svém mládí pochopil a neposla do hrobu ;-DR^

4 1
možnosti

M49í53l49a 36Š23u57l48a

6. 1. 2013 20:27

.. ode mě karma Dušane R^

.. trochu jsem se vyčerpal o kousek níže :-) .. ta závist je fakt ubíjející ...

7 1
možnosti
Foto

Děkuji, že jsou takoví jako Vy, jinak by člověk mohl propadnout zoufalství a pesimismu R^

5 1
možnosti
TB

podívejte se vstupuji do důchodu a nechci dělat navíc, ne pro to, že bude se to danit ale vycházím z jiných principů. Důchodcům, kteří chtějí pracovat a tudíž vydělávat bych toto danil, protože zabírají místo jiným, nezaměstnaným. Berou vlastně 2 platy důchod a další plat. S tím nemá Kalousek nic společného a ani jiný úřad.

 Ale máme vlastně několik kategorií proč děláme v důchodu. Když máme malý důchod a děláme na HPP, aby jsme si důchod zvýšily? Anebo děláme, aby jsme mohli dávat mladým, protože jsou bez práce. A když děláme na HPP, tak nemusíme brát ten důchod.. Pokud bych chtěl jenom přivýdělek k malému důchodu, tak bych dotyčného důchodce chápal, něco jako vedlejšák,či brigádu

4 4
možnosti

M52í96l89a 55Š94u89l76a

6. 1. 2013 20:25

.. no jasně, prduši berou práci mladým, také jim berou práci Ukrajinci, Poláci a podobně .. 

.. v okamžiku nároku na výplatu důchodu má takový člověk právo na pobírání důchodu, pokud k tomu ještě chce pracovat, pak daně odvádí, stejně tak sociální a zdravotní pojištění .. on si platí ten důchod, který pobírá a do budoucna se mu proto nezvýší .. 

.. jinak jde o rovný přístup ke každému pracujícímu .. pokud to Kalousek nerespektuje, pak je to zlodějna .. 

.. a jen tak mimochodem, znám pár nezaměstnaných středoškoláků, ani se nedivím, když nedokážou spočítat nohy psovi, když jde ...

6 2
možnosti
SN

:-)...OD pradávna platí.....rozděl a panuj ! Naše vrchnost toto umění má zvládnuté velmi dobře. Stačí přečíst některé blogery a nebo sledovat příspěvky některých diskutérů. Ta hloupost, podlézavost a vlezdopr.elkovství je tak velká, že za propagaci těchto nepochopitelných názorů, musí být setsakramensky dobře placeni. Jak je známo z nedávné doby, dá se zaplatit i parta tleskačů, Účel světí prostředky ! Pro Vás: R^R^R^

7 1
možnosti
Foto

R^R^R^;-)

Mi tak připadá paní Kočí nebo pan Mitáček (aktivista TOP09, jenž to ovšem na blogu tají) :-(

4 0
možnosti
JN

tak tak - karma - rozhádat lidi mezi sebou a vyvolávat závist mezi občany - to umí tato vláda velmi dobře - a spousta lidí jim to žere

7 1
možnosti
TB

ale o to přece nejde, neříkám že současná vláda je rozumná ve všem, ale přesto má v tomto pravdu. Na jedné straně máme pracující důchodce a druhé straně máme téměř 10% nezaměstnaných. pokud zdaníme důchodce co dělají na HPP, někteří kvůli tomu přestanou dělat i když vlastně budou brát víc než důchod, uvolní se místa pro nezaměstnané.

1 4
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...