Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HH

Je potřeba pro osvětlení uvést, že:

1. Sudetským němcům se omluvil president Havel

2. Byla uzavřena smlouva s Německem, v které se obě země shodly na tom, že se staly křivdy z obou stran ale touto smlouvou jsou vzata na milost a v dalším vztahu obou státu již nebudou uplatňovány žádné kompenzační nároky obou stran.Celá tato otázka je jednou provždy ukončena!!!Smlouvu podepsal současný president p.Klaus -tehdy předseda vlády.

6 1
možnosti
OK

Přesně tak. Na mezistátní úrovni je vše vyřešeno, nikoli však na té lidské.

3 6
možnosti
KB

Stejně je zajímavé sledovat, kam až zajde vaše tupost.

1 5
možnosti
MB

Dno ešte nebolo dosiahnuté. A bude to stále horšie a horšie.

0 2
možnosti
Foto

Pane Streite, nebuďte naivní. Vy si opravdu myslíte, že preziden Karel Schwarzenberg vyhlásí nějaké své nové prezidentské dekrety, kterými vrátí majetek sudeťákům. Možná, že někteří sudeťáci v hloubi duše snad v případném prezidentovi KS vidí jakous takous šanci. Pak jsou ovšem naivní.

Vy sám ale tak naivní ovšem nejste. Jenom toho zneužíváte, abyste mohl strašit některé váhající voliče, aby nevolili vámi neoblíbeného Karla Schwarzenberga.

7 5
možnosti
Foto

Vezměte si, jak se salámovou metodou stává možným, co by před takovými 15 lety bylo trestné.

Vezměte si, jak salámovou metodou přichází ČR o stále větší část suverenity. A ono to ještě zrychluje!!

Co není možné dnes, bude "žádoucí" zítra. A nad tím Rakušané jásají, tohle jim Schwarzenberg - i prostřednictvím EU a evropské jurisdikce - otevírá. Ne, že by dnes ty kompetence prezident měl...

5 3
možnosti
IH

I31r15e92n73a 70H72r27u94b23á

24. 1. 2013 13:16

Karel nic nevyřeší (ani by z pozice prezidenta nemohl) a vy to dobře víte.

4 3
možnosti
MK

Jo, ale není důvod ho proto volit.

5 2
možnosti
OK

Vyřešení sudetské otázky podle vás znamená vystěhování současných obyvatel Sudet a navrácení majetků původním obyvatelům? Už se někdy někde v demokratickém světě něco podobného stalo?

4 4
možnosti
SB

Též si myslím, že prezident nemůže na platnosti Benešových dekretů nic moc změnit, avšak za prvé nechci dávat ani zrnko písku na pomyslné váhy a za druhé jde o princip: Kdo říká to, co hlásá pan Schwarzenberg, nemá na Hradě co pohledávat. Už z principu.

4 1
možnosti
OK

Snad jednou přece jen dozrajeme k plné sebereflexi.

1 3
možnosti
OK

Tento článek bezpochyby není o pravdě a lásce, ke které se autor ostatně rozhodně nehlásí.

1 3
možnosti
Foto

Protože se hlásím k pravdě a lásce, odmítám havlovskou pravdolásku, tedy lžipravdu a faleš.

3 1
možnosti
JP

J59o57h91n 93P97e15t78r45e49s

24. 1. 2013 12:50

Víte,Streite,že se nedivím,že fandíte zemanovi?Ty jsi totiž taky taková záludná prolhaná narudlá kreatúra jako on!!!Rv:-/Rv

3 7
možnosti
Foto

Zemanovi vůbec nefandím. Budu jej volit se skřípěním zubů kvůli tragickému protikandidátovi.

V čem konkrétně lžu, křikloune!

A tykejte si sobě rovným.;-€

8 2
možnosti
JL

Jenom jedno, prezident nemůže měnit zákony. Předpokládám, že ani vláda nebude chtít nic na dekretech oživovat. Tak se ptám, proč ti sudeťáci nepožadují své majetky teď nebo loni nebo předloni. Tohle nemůže žádný prezident umožnit.

0 2
možnosti
Foto

Požadují je pořád.

A salámovou metodou směřují ke svému cíli. Prezident z jejich řad jim samozřejmě bude vyhovovat. Už teď se chytli i Schwarzenbergova "signálu".

5 0
možnosti
OK

Pane Streite, proč máte potřebu emotivně míchat fakta s domněnkami a stavět to jako hotovou věc? 

Neschopnost historické sebereflexe je naše bolest. Sudetští Němci sem patřili stejně jako ostatní spoluobčané. Národní obrození přineslo despekt ke všemu rakouskému či německému. Vznik Československa jako společného státu Čechoslováků (nikoli Čechů a Slováků) a umělé vytvoření německé menšiny (přestože Němců bylo víc než Slováků) byla vůči Němcům nezpochybnitelná nespravedlnost, živená navíc zjevným despektem vůči nim po dobu existence první republiky.

Je do jisté míry logické, že se mezi Němci rozvíjel radikalismus a mnozí z nich nekriticky obdivovali Hitlera. To však neomlouvá chování všech jednotlivců, kteří se provinili proti morálce a podporovali nacismus.

Je do jisté míry logické, že jsme po válce odsunuli české Němce do Německa v souvislosti s válečnými útrapami. To však nečiní tento krok morálně nezávadným, tím méně lze tolerovat tzv. divoký odsun či cílené vyvražďování Němců.

Sudetští Němci by si od nás zasloužili smířlivý postoj a uznání našich vin. My bychom na oplátku měli slýchat uznání i jejich vin. Pokud se sem chtějí vrátit, mohou si koupit pozemky či byt. Žádné navracení majetku nelze realizovat, takové šílenství nikdo soudný nemůže podporovat (ani v demokratickém světě se nic podobného neděje). Stejně šílené je šíření paranoie, která kazí vztahy mezi lidmi a učí nás paušalizovat a odsuzovat metodou kolektivní viny.

4 7
možnosti
Foto

Je tu několik Kolářů a několik Procházků. Budete psát i poté, co Schwarzenberg prohraje volby? Nebo jste jen účelové najaté identity z "knížecí klaky"? 8-o

Pokud to máte ze své hlavy, je mi vás líto. Dnes nikdo kolektivní vinu nepáchá a páchat nechce. Tu přinesla až válka vyvolaná německou agresí.

4 1
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...