Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Další "člověk z lidu", který si hraje na morálního arbitra. Stačí, že už je jeden univerzální arbitr na hradě.

9 9
možnosti

Pane kolego,

většina oborů na humanitních a filozofických fakultách nese otazníky:

Opravdu je nutno, aby ti chudáci studenti docházeli na přednášky, když by si je mohou stahovat z Internetu? Neměly by ty přednášky být veřejně přístupné pro zájmové studium veřejnosti? Neměla by se většina těchto oborů nevyžadujících intenzivní odbornou praxi studovat výhradně kombinovanou, tedy dálkovou cestou? Opravdu potřebujeme desítky fakult a desetitisíce studentů těchto oborů? Nejde spíše o zájem profesorů a přednášejících, či pouze o honbu za tituly ze strany studentů? Co pak s nimi na úřadech práce? Kdo ty studenty s tituly, kteří často pracují mimo obor bude živit? Státní správa, tedy občané?

Ta poslední a předposlední otázka je zcela zásadní humanitní a filozofický problém. 

Karma patří vám!

17 7
možnosti
Foto

Otázky sdílím. Děkuji R^

12 6
možnosti
JA

J93o81s24e67f 67A74n52t10o11š

20. 5. 2013 14:19

Pane Streite, vy si říkáte demokrat? Tak to potěš pánbů.

9 20
možnosti
Foto

Kde si tak říkám?

Co kritizujete konkrétně?

14 8
možnosti

M81í21l34a 15Š94u27l65a

20. 5. 2013 14:05

.. problém pana Putny mi je putna .. :-/ 

.. pan docent si mohl přilepšit na platu a Zeman mu to nechce dopřát ;-D .. 

.. toť vše .. jo a jako vždy R^

11 12
možnosti
Foto

Mně byl putna taky. Když jsem si pustil jeho video a viděl jeho transparent, začal jsem chápat dokonce i Zemana. Kdyby měl podepsat takovou profesuru, musel by se chudák zase opít ;-)

A děkuji R^

Jo, pozdravte manželku :-)

15 10
možnosti
JP

Katolickou buznu martina C putnu osobně neznám, ale četl jsem pár jeho článečků (tuším v MF a LN), ale nedočetl. Před stylem jeho psaní by se museli stydět i renomovaní redaktoři RP. No úroveň jeho mateřské fakulty, ........ ta je spíše na zrušení včetně velkého zlatníka pozdějšího filozofického programátora a především zetě a studenta prof. Patočky (mimochodem, žádného jeho dílo neznám) a minulého a zároveň nynějšího jejího děkana (kdo ho asi volil), neb je výrobnou budoucích nezaměstnaných a pokud budou zaměstnaní, tak jedině mimo studijní obor nebo by stejného místa dosáhli i bez "náročného" studia na této fakultě. Říkám si zlatej bolševik, ten naplánoval, kolik máme mít profesorů i docentů a dané číslo se blbě překračovalo. Dnes je profesor inflační zboží a profesorem může bejt každej trouba, co si to někde vydupal. No a pak jak k tomu příjdou ti co jsou ve svém (potřebné) oboru skuteční machřiRv

32 14
možnosti
Foto

ten první odstavec, jako byste opsal z Rudého práva... rozumím, že vám není pan Putna sympatický, chápu, že člověk vašeho "rozhledu" opovrhujete Filozofickou fakultou UK, ale vysvětlete mi proč se staráte o to, kdo je nebo není homosexuál? Máte snad nějaký mindrák?

20 25
možnosti
MD

Vy musite mit o stylu Rudeho Prava jednoznacne prehled. Tak si rikam, jak lze takovy prehled ziskat.

15 16
možnosti

Přijde mi, že spor není ani tak personální, jako spíš kompetenční. Jde o to, kdo má rozhodovat o tom, kdo se stane profesorem. Podle mého názoru by to měla být akademická obec (a nést za to plnou odpovědnost, v tomto případě ostudu), nikoli prezident. Celé mi to přijde jako testování hranic pravomocí prezidenta, které jsou definovány vágně a jež Klaus testoval mnohem méně. I proto navrhl Zeman soud - který ty hranice jasně vymezí.

Tématem k odlišné diskuzi by bylo, zda má vůbec existovat něco jako státní vysokoškolské vzdělání.

14 0
možnosti
PK

P48e38t92r 69K39u10č35e76r23a

20. 5. 2013 12:31

Proč by se měl prezident největší blízké velemoci, ve spojení s oním či druhým, urážet? Máte nás za bezvýznamnou zemičku?

3 3
možnosti
Foto

Myš, která řvala, je vždy trapná. Navíc, když řve s ideologickou zaslepeností. Rv

6 6
možnosti
Foto

Zaplaťpámbů, parodování cizích státníků a cizích jazyků dosud u nás trestným činem není. Navzdory tomu, že se tu pokoušíte exhibovat latinskými názvy větných členů, primitivismus z vás doslova kape. Takže vašimi slovy z článku: jste "prostě nechutný a opovrženíhodný".

20 25
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...