Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZB

Nemohu s vámi pane Strite souhlasit. Východiskem je většinový systém s uzákoněním osobní odpovědnosti, podobně jako v akciových společnostech. Strana, která by vyhrála volby by musela prosazovat svůj program a ne jej pak předělat a řešit něco jiného. Vedle programu stran by musel fungovat krizový scénář na kritické situace.

2 2
možnosti
Foto

Váš názor Vám neberu. Ale stát opravdu není akciová společnost a občané nejsou akcionáři. Kdyby tomu tak bylo, chtělo by to rozlišit voliče-akcionáře podle placených daní a svého IQ.

3 1
možnosti
Foto

Dobrý den pane Sreite

Dovolil bych si s Vámi  polemizovat..Mate  pravdu, že ve velkých stranách jsou lumpové. Je na ně vidět právě proto, že jejich strany jsou u moci nebo v parlamentě. Lumpové vždy zastíní v povědomí společnosti ty slušné lidi v pozadí, kteří tvoří mlčící většinu. A platí to všeobecně bez ohledu na vyznání, program a orientaci příslušné strany. Musím ale upozornit na to, že má krátkodobá zkušenost z neparlamentní malé strany ukazuje, že lumpové jsou vždy a všude. Procentuelně to vychází podle mne nastejno a pokud se taková strana dostane k moci, zachovají se stejně jako ti z velké strany, nebo ještě hůř. Věci veřejné a LIDEM nám to už v praxi předvedly. Dovolím si tvrdit, že v té straně, kde jsem krátce působil dokonce ve vedení kraje, jsou lumpové, kteří by nám ukázali věci, které jsme ještě nazažili.Pokud nevíte o kom píšu, je to právě Strana svobodných občanů, směsice romantiků, idealistů,liberálů i konzervatistů, ale také bolševiků, duševně chorých a lumpů či zlodějů. S pozdravem RS

4 4
možnosti
Foto

Dobrý den, já Vám věřím.

Ale právě proto, že politika je špinavá, dávám přednost méně pravděpodobnému průniku malých špín před odsouzením k velké špíně vládnoucí většiny. Když by byl (když to přeženu), každý ministr z jiné strany, nějak by se na tom nejzákladnějším museli domluvit.

Taký dám příklad z Frýdku-Místku. Šílená situace. Předchozí primátor (ČSSD) se nechal raději zavřít do blázince. Mimochodem nebydlel ani ve městě. Nový primátor je trestně stíhaný, ale dělá politické čistky. V místní ODS se vyčlenila skupina vedená poslancem, která vyloučila předchozí slušné vedení (znal jsem je osobně) a ti se snaží za trafiky vlichotit socanům. Hrůza (porušování vlastních stanov a podvody s členskou základnou i interními volbami)!

Jinak, ať se neopakuji, přečtěte si v diskusi, co jsem napsal níže.

3 0
možnosti
JH

J85a22n 16H53l31e18d38í33k

18. 6. 2013 12:54

do politiky může vstoupit pouze a jenom majetkově zajištěný člověk, který krást nemusí a míní se pouze a jenom proslavit smysluplnými činy.  Tak se tomu děje např. v konstitučních monarchiích,, nebo tam,, kam zatím nepronikly vadné geny.

1 0
možnosti
Foto

Schwarzenberg mě z této naivity vyléčil.

1) Bohatý nemá nikdy dost.

2) Nejvíce vadných genů je mezi aristokraty.

3) Je to věc osobní integrity, ne majetku nebo původu.

10 0
možnosti
MC

Karma. Souhlasím s vaším názorem že vládnout má více stran a né jedna. Japonsko a Jižní Korea jsou demokratické státy a někdy je zábavné se dívat jak se mezi sebou poslanci seřežou. Dokonce bych řekla že to někdy potřebují .Neškodilo by to ani u nás. A dohodnout by se museli i za cenu pár facek. Politika by byla humorná a hlavně snesitelnější.Nikdy by se nestalo že se do poslaneckého křesla  nacpe na pár dní odsouzený člověk jen proto aby prošel paskvil zákon.;-)

6 1
možnosti
Foto

:-)

Dobře jste mě doplnila R^!!

1 0
možnosti
PP

No já si dost dobře nedovedu představit systém, pokud by byla zrušena 5% klauzule a do parlamentu by se dostalo 20 stran a sdružení. To se v podstatě z části děje dnes, kdy tam máme asi 8 subjektů a ta situace je šílená. Pokud tu má něco fungovat, pak by vítěz měl vládnout, pokud se musí dohadovat s třemi dalšími subjekty, vždy tam budou kšefty, trafiky a podobné praktiky. Další princip by měl být v tom, že poslanec, který opustí stranu, za kterou byl zvolen, ztrácí mandát.

2 2
možnosti
Foto

Mezi 20 stranami by byla korupce přece nemožná.

Šílenější situace je dnes, kdy trojčlenná koalice potřebuje i kriminálníky, aby proti vůli voličů prosadila nemravné zákony.

Trochu si odporujete. Kdyby Peake a spol. ztratili mandát, žádná většina by nebyla :-/

2 2
možnosti
PH

Jsem pro americký systém.

1 0
možnosti

M32í14l97a 47Š12u50l37a

18. 6. 2013 11:01

.. všichni víme, jak blbej je průměrný člověk, a teď si představte, že polovina populace je ještě blbější (George Carlin, americký komik - přesto je to na výsost pravdivé :-)) ..

.. já se Svobodnými problém nemám, jsem dokonce jejich registrovaným příznivcem .. jen mám problém s některými názory některých jejich členů, ale to je marginálie, která mě neodrazuje .. a nakonec, když jim platím nějaký ten menší obnos, nebudu přeci volit někoho jiného .. 

.. za ten volební systém můžeme přeneseně poděkovat pánům Klausovi a Zemanovi, kteří se na nevolitelnosti malých subjektů podepsali .. to za dané situace, výhodné pro takové strany, jako je ČSSD a možná ještě stále ODS, nikdo měnit nebude, zde chybí jakákoli vůle něco změnit .. 

.. ve světle událostí minulých se čím dál více přikláním k názoru, že celá tato akce je převzetí moci od politiků k policejní a soudcovské "mafii", která se rozhodla (zatím není jasné na čí pokyn, že by ta zlá CIA, nebo NSA?) změnit poměr sil .. no jo, čirá spekulace konspiračních teoretiků (k tomu bývám dost skeptický) .. 

.. Dušane, upřednostnit takové lidi ve volebním klání, jako jsou Babiš, nebo Paroubek, to je slušně řečeno velmi odvážné .. je třeba nikdy nezapomínat, kdo je kdo .. 

.. a ještě k tomu mému názoru, že tato shozená atomová bomba jen pšoukne .. postupem času se ukazuje, že seto začíná naplňovat .. ale vyčkejme ještě do konce :-) .. .. a karma, jako vždy R^ ..

8 1
možnosti
Foto

Můj recept by zajišťoval, že v parlamentu by procento těch blbých (a nemravných) odráželo stav společnosti a nebylo by vyšší ;-D

Ano, Klaus i Zeman chtěli vládnout bez "trpaslíků". Jenže pak se trpaslíci usídlili ve velkých stranách. ;-)

Podle mě se prostě utrhla lavina, když došlo k uvolnění orgánů činných v trestním řízení, která smetla své původce (viz Gorbačov, jehož smetla vlastní perestrojka). A podle mě dnes je to otázka opojení novou mocí a osobních ambici, na konspirační teorie nevěřím). Ne, že by naznačované zájmy neexistovaly.

Vidíte, jaký jsem demokrat, že by mi nevadil ani pětiprocentní Paroubek nebo pětiprocentní Babiš? :-) Oni jsou ta dnes ještě mnohem horší. :-(

Znovu opakuji, že pád Nečase není pšouknutím. Ale vím, co máte na mysli. Uvidíme...já chci věřit, že ještě něco vyplave. A efekt to má už dnes, jak bojácně politici našlapují kolem politické korupce. :-/

A díky R^

2 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...