Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DF

Ja se Vas vazne nechci dotknout, ale tenhle Vas blog je hrozny blabol:-) Michate spousta veci dohromady a ve vysledku nereknete vubec nic. Ja se ridim pravidlem, ze kdyz necemu nerozumim, tak do toho nekecam. Zkuste se nad tim zamyslet. A neni to absolutne nic osobniho.

0 0
možnosti
PB

P75e58t95r 49B41u66k43a80l

14. 8. 2013 10:24

Kratke oziveni jako nadech pred hlubsim ponorem. Za splachovadlo muze uz pristi mesic zatahnout nemecky danovy poplatnik, ktery pujde k volbam.

0 0
možnosti
Foto

ten výčet je zbytečně široký, příčina je jednoduchá a systémová. Jestliže někdo akumuluje zisk, musí někdo se někdo jiný zadlužit. Systém založený na tvorbě zisku funguje vždy jen dokud mohou narůstat dluhy. Pokud už dluhy růst nemohou musí se omezovat spotřeba, protože je kupní síla v konečném důsledku limitována náklady na pracovní sílu. Proto vždy nastává "restart", při kterém se změní majetkové uspořádání, případně zredukuje pracovní síla.

0 0
možnosti
ZT

Výborné, Dušane. Jen jsem si vzpoměl na jednoho polského satirika, snad Jerzy Lech to byl, který napsal: "Když jsem byl už úplně na dně, ozvalo se zaklepání zezdola." Jako by v tom byl kousek optmismu, asi tak velký, jako přetrvává i ve mně. Samozřejmá karma.

0 0
možnosti
Foto

Korektně, slušně, stručně a naprosto jasně. Palec nahoru (za článek)  a karma.R^

1 0
možnosti
Foto

Podzim bude zajímavý, jak se to s ekonomikou a financemi nejem ČR, ale celé EU a také USA, Číny a atd. vyvrbí. V USA jsou dle enizozemských médií prý malé náznaky zlepšování situace. To však zatím moc neříká. Jsem zvědav jak se to vyvine.

0 0
možnosti
Foto

Já se obávám, jak se to vyvine. :-/

0 2
možnosti
LJ

Karma a tak třeba "Highway star" co? :-)

0 0
možnosti
Foto

Díky R^

Ano, tu mám rád, ale spíš to vypadá na Clearly Quite Absurd ;-)

0 1
možnosti
RK

Velmi pěkně a přesně napsáno pane Streit, já to vnímám úplně stejně, jenom Vám závidím ten optimismus, v mém džbánku, kdysi plném optimismu, už začínám hledět rovněž na dno.:-/

0 0
možnosti
Foto

Děkuji R^

Dno je vždycky níže, než myslíme ;-)

0 1
možnosti
PK

Záleží jak to odražení ode dna měříte - HDP může trošku vzrůst ale "lid" to vůbec nepocítí. Důchod nebo plat stejný a mléko se zdraží. Jistě by se i při stávající struktuře a objemu ekonomiky nechala snížit zaměstnanost - ale co s 20% bez práce. Ti lidé na lešení či kopat kanály nepůjdou, abyste snížil dovoz Ukrajinců. Otázka je, zda přes  zefektivnění vzdělanosti - a to trvá léta - a následně rozšíření náročnějších výrob a služeb tady na to máte kádry resp. jestli je to prodejné venku či doma.

0 0
možnosti
Foto

Na HDP se vykašlete (Hurá Do Prd..e). Je to agregát na nic. Když budu stavět co předtím zbořím, v obou případech HDP zvýším (není to taková absurdita jak vypadá, třeba když nám těžká přeprava ničí silnice, které neustále musíme opravovat - i když stále k horšímu).

Ano, mj. sklízíme také daň montovnám. Ale s Čínou ani Ukrajinou to v tomto směru nevyhrajeme. Na to měly vlády myslet dávno:

http://streit.blog.idnes.cz/c/35722/Mytus-o-synergickem-efektu-Evropske-unie.html (2008)

0 1
možnosti

M67í76l10a 23Š27u97l35a

2. 8. 2013 12:54

.. vy se na to díváte ze špatného pohledu, ekonomové mají pravdu, odrážíme se ode dna .. jen zapomněli zdůraznit, že dno máme již nad hlavou a ne pod nohama :-( .. 

.. letní vláda má spoustu řešení nastartování hospodářského růstu, tak třeba odvolá GŘ ČD, aby tam dosadila odborníka, který ČD již jednou dostal na kolena (ne že bych se nějak chtěl pana Žaludy zastávat, ale vidím to jako vyhánět ze zahrádky kozla kozlem) .. další z vtipných opatření je utratit peníze nastřádané Lesy ČR na, jak jinak, že? podivných účtech za vysbírání klestí babkám před nosem pod dráty, jejichž vlastníkem je ČEZ a nějakou náhodou vedou přes les .. to by blbej nevymyslel 8-o .. 

.. věřím, že takových "startérů" má pan Rusnok v rukávu ještě neurekom, vždyť utratit na spotřebu těch pár fufníků, co je mají v držení státní podniky je tak snadné a hlavně pro nemyslící hodně populární .. 

.. nevím, jak se s těmi plány popasuje Pavel Kohout, který si dle jeho slov pana Rusnoka velmi váží, i když ne ve všem s ním souhlasí ..

.. jsme v pasti, tito "odborníci" nás dovedou do zadele zkratkou a ti před nimi jen o chvilku později .. nebýt tam MK + KS, tak bych si zoufal mnohokrát více .. 

.. jo a karma, to je snad i Jirkovi Eulerovi naprosto, ale naprosto jasné R^:-)

0 1
možnosti
Foto

Dík za karmu i doplnění R^

Těžko reagovat jinak, než zalitovat, že doplňovacích postřehů by také bylo neúrekom :-(

Hezký víkend. Já se těším na koncert Deep Purple ve Slavkově. I pivo bude :-)

0 1
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...