Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

- při vší úctě, nejsem ekonom, ale před pár dny ČNB vydala hodnocení rizik, mimo jiné i o čtyřech největších bankách v ČR. Spolu s dalšími info-EU/USA/,,svět", nejde o tak složité ,,puczle", aby mnohé do sebe nezapadalo. Že to víceméně ovlivní životy mnoha lidí je pochopitelné. Ani já, ač nejsa ,,burzián" ani movitý občan, nejsem vyjímkou.Realita:-/

0 0
možnosti
Foto

Pochopil jsem, že jste něco pochopil, ale z Vašeho příspěvku nevím co :-)

1 1
možnosti

P45a11v82e87l 10Ř76a55p58e22k

8. 11. 2013 11:40

Osobně si myslím, že tohle byl jen předstupeň něčeho hodně velkého ... EURv

4 1
možnosti
Foto

Koruna tak nebo tak neudrží krok s rotačkami na euro. Latentní hyperinflace bude pod povrchem vřít ještě více.

Až to vyvře (nevím, jak dlouho to ještě půjde kamuflovat), tak Zápotocký bude v hrobě závistí rotovat jak turbína. ;-(

5 1
možnosti
KJ

K33a40r38e95l 10J48a92n15í86k

8. 11. 2013 11:34

"Ty woe, ta inflace nám nějak nevychází, co s tím uděláme?"

"Jak nevychází? Sem bral tuhle benzín celou nádrž a musel jsem platit kartou, drobný v kapse už nestačily!"

"Woe, benzín, energie obecně a žrádlo pro plebs šlo nahoru o deset procent, ale lokomotivy stojej půlku (samo jen ty dovážený) a stavaři museli jít desítky procent pod cenu, aby vůbec sehnali kšeft. To víš, stát nenakupuje a plebs má sotva na žrádlo."

"Inflační cíl je svatej! Prostě jim to žrádlo zdraž o polovinu, ať nám průměr vyjde a jsme za kings! Až tu skončíme, chceme přeci od Světový banky, tak si nemůžem dovolit žádnou kaňku v sívíčku."

"Woe, víš kolik stovek miliard to zase bude stát? A jak dlouho to udržíme proti rotačce v ECB, když ekonomika je cca na nule u nich i u nás a ta jede, kdežto my nic?"

"Neřeš! Do konce roku budeme v plusu a příští rok to nějak vymyslíme. A taky synek je na dovče a to víš že ne v Jugošce, tak ať má za zbylý eura nějaký love. Jo, včera mi v mailu přistála nabídka na nějaké pákové obchody, nevíš co to je?"  "Woe, vím prd, za nás to nebylo, my dýlovali leda před Tuzáčem. Nebudou to nějaký nový otvírače na pixly s kaviárem?"

5 0
možnosti
Foto

:-)

Lidi, co nebudou mít na žrádlo, fakt tu ekonomiku rozhýbou 8-o

;-(

3 1
možnosti
JC

Protože ČNB nedokázal rozumně vysvětlit svůj krok, je jisté, že jeho důvodem je nějaká nekalost.

Tedy se jako obvykle tažme cui bono?

Kdo na tom vydělá? Babiš! A taky vláda, která se bude chválit zvýšeným výběrem DPH.

Takže došlo k nějaké dohodě, o které nesmíme vědět. Zatímco jsou zraky veřejnosti a novinářů upřeny na socdemácké kočkování a krvavé presidentské koleno, dějí se v zákulisí věci podivné...

8 1
možnosti
MK

Pan Streit je patrně rozdvojená osobnost. Když píše své blogy o Euru, tak nadává jak je to špatná měna, jak může za všechny krize v EU, že kdyby jí Řecko nemělo, tak už dávno prosperuje. Přitom právě argumentem odpůrců společné měny je, že může oslabit a podpořit tak vývoz. Pokud k tomu samému dojde u nás, tak pan Streit místo jásání a oslavování, jaké je to skvělé mít korunu, tak opět nadává na zlodějny. No z toho mě hlava nebere, možná by potřeboval aspoň mininální ekonomické základy, aby nepopíral sám sebe.

4 3
možnosti
JZ

Přesně tak pane Krejčí, také pozoruji jistou schizofrenii.;-D Já myslím, že v tomto případě platí spíše heslo, Kdo chce psát bít, vždy si hůl najde. Ale z hlediska mých jižních Čech, které žijí s turistiky, toto opatření může být i pozitivní, protože zahraničním turistům zlevní pobyty u nás a bude jich tak jezdit víc.

0 8
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...