Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DK

Pane Streite, vaše články chválím jen málokdy. 

V případě dnešního článku činím výjimku. Velmi dobře napsané, s obsahem se ztotožňuji do poslední věty.

2 0
možnosti
Foto

To jsem rád, snad zase někdy...  :-)

0 0
možnosti

M23í18l59a 25Š23u71l44a

14. 11. 2013 12:34

.. už se toho napsalo na toto téma dost a dost, ti chytřejší, co do toho vidí, to nejen tady rozebrali do detailu a výsledek jejich rozboru by ve škole byl klasifikován: ČNB . ekonomie a finančnictví za 5 ..

.. Chocholouška nevolat, poslat rovnou Ištvána se Šlachtou a 400 zakuklenců s beranidlem (no tak nevím, aby z toho zase Ištván neudělal jen nějakou frašku), nebo jen pár normálně myslících policistů a nějakého normálního státního zástupce, co nemá v hlavě slámu .. 

.. no a jako vždy, jako vždy Dušane R^

6 0
možnosti
Foto

Potvrdilo se, že uvažujeme stejně, jenže já toho Ištvána raději před publikací vyšrtnul, aby to neskončilo zatčením sekretářky ;-)R^

Ale na CHocholouškovi trvám ;-D

DĎS R^

4 0
možnosti
VK

ČNB nám opět dokázala, že ti špatní kapitalisté na západ od nás jsou na pokraji krachu a ani to neví. V Německu je inflace ještě menší než u nás a jejich centrální banka je klidná. Pan Singer by jim měl poradit, co mají dělat,aby se Německo , jako lokomotiva Evropy rozjela, je ale otázkou kam by po jeho zásazích jela, možná do pr.....

7 0
možnosti
JK

J15i73r41i 68K82u21c36e68r57a

14. 11. 2013 12:07

suma sumárum - s eurem by nám nebylo hůř; netvrdím že líp, ale hůř určitě ne... skopová hlava v Praze a skopová hlava v Bruselu je pořád skopová hlava;   http://www.novinky.cz/finance/319160-slovaci-predstihli-cechy-v-kupni-sile.html

2 1
možnosti
JC

Vzdát se koruny je podobné jednostrannému odzbrojení.

Rusové nikdy nepoužili atomovou bombu v žádné válce, do které se zapletli - ale už to, že ji mají, jim zajišťovalo velmi slušné chování od jiných mocností i v době, kdy měli vážné politické a ekonomické potíže.

6 0
možnosti
Foto

Tak ti nevim, Kadle. Povídal mi jeden, že prachy sou holt i zboží.Už je v důchodu a ani nevim, jestli to nebyl bejvalej vekslák, nebo bankéř. Nakonec jedno nevylučuje druhý,vidˇ. Ale vysmátej je, to jo. Prej kdo umí, ten umí. Tak sem šel radši na blog to trochu blokovat, pardon, zblogovat.Co ? Že to není vtipný? Tak jo, spíš k pláči. Obzvlášt, pokud by to byla pravda. Bankéř ví....8-o;-€;-O;-)

0 0
možnosti
Foto

Ale já s nimi nemám nic společného!;-)

0 0
možnosti
JR

J29a62n 86R19á24ž

14. 11. 2013 11:45

KARMA! Bankéři i burzovní makléři (ale i polItici) žijí opravdu v Matrixu vytvořeném z uměle vytvořených hypotéz, jejichž relevantnost  pro "normální" život občanů se s realitou zcela míjí. Všimnětě si podobného slovníku Singra (a dalších"osvícených")se slovníkem komunistů Ti také se vším bojovali:

Komunisté bojovali proti imerialismu - centrální bankéři proti jednou inflaci, jindy s deflaci.Centrální bankéři jednají v souladu s finančními trhy aby za chvíli s těmi samými trhy bojovali. Centrální bankéři,a je jedno zda se jedná o Singra, Draghiho nebo Bernankeho,jsou už schizofrenní, protože realitě vývoje, kterým světová ekonomika prochází, přestali rozumět a tím i přestali mít možnost  tento vývoj centrálně řídit.

Další řádky jsou převzaty bez svolení autora z http://www.macekvbotach.cz/ctvrtecni-glosy-14-11-2013/, ale doufám, že mne nebude autor žalovat. Vývody jsou zajímavé!

"  Guvernér ČNB v rozhovoru pro MF Dnes nabádá k nákupům slovy „kupujte, levněji již nebude“. Stejně  může totiž ale platit i výzva „nekupujte, levněji ještě bude“. K možným (ne jediným) scénářům následujícího vývoje ekonomiky určitě patří i dva následující:

1. Záměr ČNB se podaří.

ČNB provádí oslabení koruny v rámci cílování inflace. Pokud platí, že cílování inflace je opatřením na podporu růstu ekonomiky a ČNB tento krok vyjde, pak poroste HDP, postupně se začnou zvyšovat reálné mzdy a časem bude opět posilovat i kurs koruny. Výsledek - levněji bude.  2. Záměr ČNB se nepodaří Zákon nabídky a poptávky přetlačí kroky centrální banky. Dojde ke zdražení (to je ještě součástí scénáře ČNB), které vyvolá pokles poptávky (to již záměrem ČNB není) a tlak na cenu. V delším období dojde k inovacím na straně výrobců a vstupu nových levnějších výrobců na trh. V konečném důsledku dojde k nové rovnováze na trhu.  Výsledek - levněji bude. Instituce, jejíž hlavní představitel „koriguje“ informace za účelem cílené manipulace veřejnosti není důvěryhodnou institucí, jakou by centrální banka měla být. "

10 0
možnosti
Foto

Dík za karmu i příspěvek R^

0 0
možnosti
JC

Ano, jistě, i to bude jeden z relevantních motivů. Oni to berou jako vysokou hru. Jako Ender - ale ten byl nezletilý a nevědomý.

1 0
možnosti
Foto

Závislost zatemňuje mozek :-(

0 0
možnosti

Jsou to užiteční* centrální bankéři.

_____________________

* podle vzoru užiteční idioti

3 0
možnosti
Foto

R^

Brát za hraní počítačových her takové peníze, no není to boží?

Jsem zvědav, co teď budou mluvit. Ještě včera Singer mudroval, že rostoucí ekonomika přetlačí růst cen8-oRv

4 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...