Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VN

Před listopadem zde existovaly tři skupiny lidí. Aktivní budovatelé komunismu (cca 20%), pasivní budovatelé komunismu ( naprostá většina) a nepřátelé komunismu (minimum).

První skupinou pohrdám , druhou skupinu chápu , před třetí skupinou mám respekt. Vážím si lidí , kteří se neohli ani před hrozbou kriminálu , a vážím si lidí , kteří této skupině pomáhali z venku (i to mělo svá rizika...Stb se neštítila ničeho a vyslaný nájemný zabiják  na západ nebyl problém...vzpomeňme agenta Minaříka).

Jinak básníte o pravicové straně , která zde po listopadu vždy chyběla. Kdo by jí asi mohl založit a vést ?  Aktivní budovatel komunismu Klaus ? Nebo nějaký agent Stb za komančů v pozadí , jehož svazek byl skartován ? (Vsadil by se , že řada dnešních starších pravicových blogerů má podobnou minulost). Kolik pravicově zaměřených lidí sedělo díky svým názorům v kriminálu ?

Někdo nezkažený komunismem ?? Kdo ?? On tady je (či po listopadu byl) někdo , kdo má špičkový morální kredit , kdo v pravici vidí především důraz na přirozené hodnoty , dodržování pravidel atd ??   Kdyby tady někdo takový byl , vsadím se , že by zde dlouhodobě vládla pravice.. Jenže co byla třeba taková ODS za Klause ? Strana , která si z pravicové rétoriky vybírala pouze to , co se jí hodilo..... Co je taková SSO ? Pouze populistická strana , nabízející nereálné nesmysly ..

7 1
možnosti
Foto

Zapomněl jste, že od Listopadu uplynulo 24 let:

http://streit.blog.idnes.cz/c/370660/Volte-novou-generaci.html

Ještě dvě poznámky:

- Zavřít jsem se nenechal, ale určitě nemám minulost, za níž bych se měl stydět.

- Kdyby Svobodní byla populistická strana, což je nadbíhání veřejnosti, byli by v parlamentu dávno. Ale nejsem členem, jen voličem.

0 2
možnosti
JP

Když čtu váš článek, pane Streite, jako bych se přenesl v čase o 40 let zpět

5 1
možnosti
Foto

To bude asi proto, že jste tam uvíznul více, než myslíte.

1 3
možnosti
Foto

Kdo je to pravdoláskař? Pravdoláskař je člověk, který o pravdě a lásce mluví, ale sám tak nekoná. Každý zná někoho takového ze svého okolí. V politice pak je takový člověk nebezpečný, protože slovami o pravdě a lásce zakrývá svoji politickou neschopnost a někdy dokonce svoje nekalé praktiky. Problémy, které má řešit, kvůli předstíraným citům jdou do pozadí. Do politiky slova o pravdě a lásce nepatří. Dají se tato slova pochopit od církevních představitelů - ale jen od některých, od těch skromných. Byla zde zmínka o Ježíšovi - ten chodil bos a neměl střechu nad hlavou. Dušane, dala jsem jako mnoho jiných karmu R^

2 7
možnosti
JP

Chraň Bůh zemi, kde není láska a pravda a kde se jimi neřídí vladaři

4 0
možnosti
RH

Hmmm... chápu, že pravda a láska jsou pro vás hanlivá slova... z vašeho článku přímo čiší jakási zahořklá nenávist a zkreslování informací.

8 1
možnosti
PH

P47a35v54e21l 61H52o16r65á34k

20. 11. 2013 10:30

Pravda a láska jsou samozřejmě základem života, ale v podání těch, kterým se u nás říká pravdoláskaři, byla tato slova zneužita k nastolení ekonomické moci těch, co nám tu do roku 89 vládli pouze mocí politickou a ve většině případů s majetkem, který je z pohledu dnešní politické mafie směšný.

0 1
možnosti

Pane Streite, nelžete. Jakkoliv je to jenom z blbosti, stále jde o lež.

Na klíně Heydrichovi seděl jeho synek Klaus, jehož srazilo v říjnu 1943 nákladní auto vezoucí fotbalisty FK Čechie Panenské Břežany z nedohraného zápasu v Úžici. Patrně se domníváte, že stokrát opakovaná lež (šířená jistou Terezou Spencerovou, Rossem Hedvíčkem a dalšími šílenci) se stane pravdou. Nestane.

http://hedvicek.blog.cz/0912/pripad-nepovsimnute-knihy

Divím se, kolik lidí je i na této stránce ochotno skočit na takovou magořinu. Btw., divím se i redakci MfDnes, že takový blábol, jaký jste dnes, resp. včera, zplodil, zaujímá na webu význačné postavení. Asi si v redakci myslí, jak jste to hezky napsal.

;-D

10 1
možnosti
PK

P11a90v52e26l 85K36u65l36a

20. 11. 2013 6:57

Lzi, v lepsim pripade polopravdy. Klasicka komunisticka metoda. Co jineho muze pouzivat Streit?

9 1
možnosti
MK

Pane Streite, pokud má být k tomuto tématu vedena jakákoliv smysluplná diskuse, je zapotřebí, abyste zcela jasně definoval základní pojmy - tedy hlavně, kdo to vlastně je ten pravdoláskař. Snad se shodneme, že to patrně není člověk, pro kterého jsou pravda a láska těmi nejdůležitějším hodnotami. To už byste pak musel bojovat například i proti českému národnímu heslu Pravda vítězí nebo proti Ježíši Kristu, pro kterého byla pravda a láska smyslem lidského bytí. Určitě ani vy nehlásáte opačné hodnoty, než je pravda a láska - tedy lež a nenávist. Zkuste tedy v příštím blogu jasně definovat tohoto "prznitele politiky". Když řeknete "elitář", je to jasné a stačilo by mi to - jsou to lidé, kteří se pokládají za oduševnělejší, moudřejší a schopnější, proto předurčené k vedení ostatních správným směrem. I když pak je otázka, jestli není elitářem každý vůdce. Což je zajímavé téma k přemýšlení. Stejně tak bych pochopil obsah pojmů jako je Žid, Rom, tunelář, stalinista, pravičák, konzervativec nebo demagog. S pojmem "komunista" je to už těžší. Najednou dáváte rovnítko například mezi Stalina a Vaše na jedné straně a Svěráka či Neckáře na druhé. Ale pořád je to zřejmější než ten "pravdoláskař". Zamyslete se nad tím, prosím, zkuste to příště definovat jasně a jednoduše, aby to nebylo jen bezobsažné zaklínadlo proti všem lidem, které nemáte v lásce a o kterých si myslíte, že nemají pravdu.;-)

14 1
možnosti
Foto

Už jsem to definoval vícekrát v mých článcích (částečně i zde), nebudu se opakovat. Jen zkráceně: To je proutník, co žvaní o lásce a lhář, co blekotá o pravdě a ještě má tu drzost si dělat na ty dva pojmy monopol. (také už jsem v této diskusi níže napsal).

Jinak, pravdoláskaři to a sobě vědí a většinou se k tomu hrdě hlásí. Podmínkou nutnou je, že nekriticky obdivují Havla.

Když se jim něco nehodí do krámu, začnou blátivě a postmoderně žvanit, že svět není černobílý:

http://streit.blog.idnes.cz/c/150716/Binarni-hul-na-tluchuby.html

1 1
možnosti
VC

Za stredoveku pry nepritele zabili, rozctvrtili, spalili, pocurali a rozmetali do vsech stran. To jste, pane Streite, uplny bridil.

Skoda, mel jsem Vase clanky rad, nez jste zacal byt trapny.

5 0
možnosti
BT

tohle je dosti zapšklé i na vás, kdopak vám zase udělal bebí;-D

4 0
možnosti
AK

:-) Hlavu vzhuru, Streite, to je ona autenticka, pravicova Bobo-strana nebo snad matejkovska SSO, Svobodni, ucelove zrizena odesacka bunka Klauso-Machova?

3 1
možnosti
VS

Nesouhlasím zdaleka se vším, ale s tím, že Václav Havel byl pro Českou republiku a pro svět po roce 1989 zlo, s tím souhlasím naprosto a proto dík!

2 10
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...