Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zajímavá analáza, celkem se s ní dá souhlasit až na onu definici té tzv. "pravice". Dle autora by pravicový nebyl nikdo. Ale on je.

1 2
možnosti

M39í60l64a 50Š75u73l38a

19. 11. 2013 19:47

.. pokud je někdo schopen pochopit, co jsou pravicové myšlenky, pak tu pravice (aspoň ne v parlamentu) není .. 

.. ale přesto, kdo je ta pravice? ..

2 4
možnosti
Foto

P31e20t24r 52K89a13d73l41e82c

19. 11. 2013 19:10

O čem ten váš blog vlastně je? O morálce, o hodnotách, o teoretické politologii? Já vám nevím. Když postavím vedle sebe Havla s jeho pravdou a láskou a Klause s jeho jasně profilovanou politikou, vychází mi z toho Havel. Podle mě naše společnost v současné době potřebuje skloňovat morální hodnoty než spekulovat nad nějakým ideovým zakotvením. A možná proto, že si to národ podvědomě uvědomuje, se pojmy jako pravice či levice na naší politické scéně poslední dobou rozmělňují.

16 3
možnosti
Foto

Mluvím hlavně o činech, ne o žvástech. Kecy o morálce bez morálky jsou k ničemu. Zatím u nás morální politiku nikdo nedělal.

Osobní svobodu, vlastenectví a úctu k tradicím nikdo nerozmělní. Pseudopravice tyto pojmy odložila a levici nepřísluší.

5 8
možnosti
MB

Pane Streit,

prosím, prosím, napište, jak si autentickou pravici představujete? Děkuju. A ještě jedna otázka, kde jste žil? Žil jste v Československé socialistické republice? Napadá mě, že asi ne... Mýlím se? A stejně, jako předcházející pisatel - proč????Co je hanlivého na slovech "pravda" a "láska"?

Martin Bouček

13 2
možnosti
Foto

Žil jsem v ČR.

K pravdolásce už jsem odpovídal několikrát, naposled 18.59.

Na obšírné odpovědi k pravicovosti teď nemám už čas. Tak čtěte mé blogy. Ale určitě tam patří osobní svoboda, vlastenectví a tradice.

[>-]

1 2
možnosti
BM

"Pravda" a "Láska" to jsou dva pojmy. které znamenají jednu z nepozitivnější věcí v lidském životě..... Za Pravdu mnozí lidé obětovali svůj život a Láska, to je ten nejkrásnější vztah mezi jedinci....... A z toho se nyní dělají hanlivé výrazy... Proč??????????

17 2
možnosti
Foto

To má na svědomí Havel.

viz níže 15.27

6 12
možnosti
MM

No nezklamal jste mě pane Streite. Já už ty vaše blogy ani nemusím číst, protože vím dopředu, co v ních bude. Takhle to mám i s články pana Hermánka nebo i Matějky. Pravda jste názorově konzistentní, ovšem i zcela nekritický, zaslepen vlastní pravdou. Navíc, relativně úzce tématicky profilován, což by nevadilo, kdybyste dokázal přinášet něco nového a nerecykloval stále dokola sám sebe. Těžko v těch vašich článcích hledám nějakou stopu názorového zrání, nějaký vývoj, snahu po sebereflexi. Zcela absentuje schopnost polemiky a vůle porozumět názorům, s nimiž nesouhlasíte. Akvinský měl za to, že chceme-li vyvrátit milný názor druhého, musíme mu rozumět lépe než ten, kdo ho zastává. Akvinský tudíž dokázal psát o názorech, s nímiž polemizoval, tak zasvěceně, že od něj opisovali i jeho oponenti. U vás nic takového, bohužel, ani náznakem nehrozí, protože si to vyžaduje určitou míru pokory a úcty k lidem, kterou vy nemáte. Vy máte jen svojí pravdu, nechcete o ní diskutovat, chcete jí druhým omlátit o hlavu. A kvůli tomuto postoji se vám stalo něco dost zlého: uzavřel jste se do vlastního myšlenkového ghetta, které vám nabízí pokřivený pohled na svět. Na idnes budete mít možná "fanklub" čtenářů, který vám budou zvyšovat karmu, ať už napíšete jakokouliv hovadinu - jsou to lidé jako jste vy, mluví vašim jazykem, rozumí vám. Ostatní si přečtou váš blog a řeknou si, že je to ztráta času..

31 3
možnosti
Foto

Já jdu s názorem ven, až je hotový. Netvořím si jej zde v diskusi, jen jej někdy vysvětluji a obhajuji.

Nemám rád lidi, co nejsou konzistentní a nemají integritu. Nevěřím, že vyvíjet se k úplně něčemu jinému, je pozitivní. Proto třeba nevěřím a nikdy nebudu věřit těm polepšeným a jakoby prohlédnuvším komunistům. A kde byli všichni ti lidi, co dnes přijímají politickou "korektnost", multikulturalismus a oslabování státu?

Do ničeho jsem se neuzavřel, mé názory reflektují, co se ve světě děje. Ale proč bych měl měnit zásady? Proč by proto měl být můj svět pokřivený? Třeba je zrovna pokřivenější ten váš? Kde se najednou ztratila vaše pokora?

3 5
možnosti
Foto

Pane Streit,tak to je pani Merkel typicka pravdolaskarka.

3 1
možnosti
Foto

Nemám o ní dost informací. Ale něco jiného je podporovat integraci ze strany silného a slabého. Ten silný aspoň není vlastizrádce.

A další příklad: Na rozdíl od nás, Němci dobře věděli, proč podporovali bombardování zrovna Srbů (proč ne Chorvatů?). Od Havla to byla zrada se vším všudy.

6 3
možnosti
TH

Schwarzenberg to nevzal pres ty jmenovane strany. Dve z nich preci zanikly. U zelenych nebyl nikdy.

5 1
možnosti
Foto

No a co?

Dvě zanikly, třetí od níž se nechal volit, vypadla z Parlamentu, TOP 09 zanikne později také. Jde jen o to, zda přežije TOP Schwarzenberga nebo naopak. On je vlastně takový zvěstovatel zániku. Ještě že byl odstaven od ČR, i když nevím, zda to bylo ještě včas :-/

2 7
možnosti
Foto

Typická pravicová strana na naší současné politické scéně chybí. TOP09 je ultrapravicová katolická strana, to samé KDU-ČSL. Tyto strany zajímá pouze prospěch církví.

ODS původně pravicová strana byla, což se změnilo s příchodem Petra Nečase, který dovolil, aby jeho straně vládl Kalousek, tedy další TOP09. Nyní ODS po volebním výprasku hledá svoji identitu a jak se bude orientovat zatím nikdo neví.

Babišova strana je doposud nečitelná, člověk neví, kam ji zařadit. Babiš zatím mlží, Věra Jourová tuto stranu táhne směrem k TOP09, tedy ke Kalouskovi, tak uvidíme.

Jen se divím, že ČSSD vyřadilo z jednání Okamuru. Ten by do naší politiky mohl vnést něco nového. Ke klíčovým rozhodnutím vidím referendum jako rozumné.

1 8
možnosti
JS

J63a71n 58S44e63m71i70k

19. 11. 2013 18:25

Vy jste mel dojem ze za Klause byla ODS jaksi "pravicova strana"?

Pokud se mohu zeptat, ktere konkretni kroky z klausovi ery jste povazoval za pravicove?

Treba odmitani privatizace bankovniho sektoru ktery za klausovych dob mel za ukol financovat minimalne restrukturalizovane podniky privatizovane kuponovou metodou a tim drzet na minimu nezamestnanost? (coz skoncilo propadem ve druhe polovine 90 let, nekolikasetmiliardovou sanaci bank z penz danovych poplatniku a opozdenym rustem nezamestnanosti na "stabilni" cislo tesne pod 10% od druhe pule 90. let).

Nebo odmitani liberalizace trhu z byty a trvani na regulaci najemnych jako klausovskemu nastroji socialni politiky?

Nebo myslite ze bylo pravicove odmitani regulace fondu, a pravidel spravy ciziho majetku (kupnove tunely).

Ci mate snad na mysli "pravicovou" ochotu nechat ODS otevrenou politickym podnikatelum a korupcnikum v 90. letech (ti Janouskove a Dalikove byly uz jen dovrseni systemu vytvoreneho za Klause vsemi temi Cermaky a spol.?) Vy clovece asi musite mot vlci mlhu ;-D

2 0
možnosti
JS

J78a73n 92S36e61m24i87k

19. 11. 2013 18:04

Ja mel vzdycky za to ze zadny "pravdolaskar" (tedy nevim kdo se do teto kategorie vlastne pocita ;-)) netuneloval firmy, nebyl podezrely z rozkradani statnich penez, zadny pravdolaskar nebyl oznacovan tzv. kmotrem.

Mel jsem za to ze za problemy nasi doby vezi predevsim problematicky provedena trzni transformace se zhasnutymi svetly pod vedenim Vaclava Klause, s lidmi typu Kozeny, Topolanek,Dalik, Cermak ,    doplnovani v politice  lidmi jako Standa Gross, David Rath.

Schvalne, kdo z nich byl "pravdolaskar", a neni zajimave, ze pro vetsinu z vyse zminenych byly ti "pravdolaskari" nejvetsim trnem v oku? 8-o

Koneckoncu, jak se vlastne presne pozna "pravdolaskar"?

3 1
možnosti
Foto

Havlovec Schwarzenberg vytuneloval rovnou ČR, když levně koupil Becherovku a obratem draze prodal. Havlovec Bakala vytuneloval OKD. Havlovec Kocáb vytuneloval fond Trend.... Atd.

Mnozí z vámi jmenovaných alespoň používali určité mantry pravdoláskařů jako kosmopolitismus a politickou "korektnost", viz třeba Topolánek zmíněný v článku, který Dalíka řídil.

A bylo by to na dlouhý rozbor...

1 5
možnosti
KC

Podle mého mínění je pro nás dnes nejnebezpečnější levicový populizmus, zlodějna skrytá za pravicovou maskou a zženštilost pseudointelektuálů, kteří si hrají na zastánce lidských práv, ale přitom otevírají dokořán dveře ničemům, kteří přišli Evropě zakroutit krkem.

6 1
možnosti
Foto

Vyjmenoval jste důležité aspekty. Přidal bych k nim neúctu k osobní svobodě a falešný kosmopolitismus R^

5 1
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...