Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nechci prudit, fakt ne. Jen chci vyjádřit názor: vaše hyperbola vás zavádí na hranu reality a mnohdy až za tuto hranu, obsah je pak spíše virtuální s četnými diferencemi.

Příklad: "Prostí Ukrajinci samozřejmě tyto informace nemají." (o činnosti a zásazích EU) vers. "Samozřejmě, že část lidí ovlivnila i propaganda EU. Ti teď organizují pogromy v Kyjevě..." Realita: příznivci EU organizují demonstrace a staví barikády, brutálně proti nim zasahuje vláda.

Příklad: "Evropská unie vyvolala melu na Ukrajině také tím, že vyděračky podmiňovala podpis asociační dohody osvobozením Tymšenkové"... Realita: Nepokoje mají podstatně hlubší a déletrvající podstatu, Ukrajinci jsou zaměření proti Rusku (např. se výrazně rozšířilo hnutí za výuku rodného jazyka), východní část Ukrajiny obývají dříve tam z Ruska vyslaní osídlenci, kteří samozřejmě chtějí spojení s Ruskem.

To je jen náznak, abych nebyl bezmyšlenkovým blátoházičem.

4 1
možnosti
Foto

Policie je policie všude na světě. Ale dovedete si představit, že by někdo v Praze okupoval několik dnů beztrestně magistrát? 8-o

Západní část Ukrajiny = de facto jen Kyjev :-P

Ale jestli jste nepochopil, že jde o velmocenské přetahování Ukrajiny mezi Ruskem a EU, tak to byste se shodil.

A propos, Tymošenková je opravdu zločinka. Podpis asociační dohody nelze podmiňovat propuštěním zločinců a znásilňováním zákonů ;-€

1 0
možnosti
JZ

Ani Rusko, ani EU se nechovají k Ukrajině férově. Janukovyč také řekl, že podpis asociační dohody s EU odkládá ne ruší. V podstatě hraje o to, kdo mu nabídne víc peněz, aby zachránilo krachující ukrajinskou ekonomiku.

0 0
možnosti
Foto

EU nikdy nemůže saturovat to, o co by v Rusku přišli. Bohužel - pro Ukrajinu.

Ale jak EU, tak Rusko mají velmocenské zájmy, kde Ukrajinci jsou jen objektem velmocenského boje. Nic víc.

5 1
možnosti
JV

J31o96ž27o 86V18a84š58e60k

3. 12. 2013 12:41

Víte, pane Štreite, my to přece jen zkusíme s těmi pány soudními lékaři. Sestavíme pěkně komisi, dáme vás dát do vyšetřovací vazby a zatím si pěkné odpočinete. Zatím ještě jednu otázku: Vy jste prý podle protokolu prohlašoval a rozšiřoval, že vypukne teď někdy brzy válka?"     "To prosím, vašnosti pane rado, vypukne co nejdřív."     "A nemíváte někdy občas nějaké záchvaty?"     "To prosím nemám, jen jednou málem byl by mne zachvátil nějakej automobil na Karlově náměstí, ale to už je řada let "

10 7
možnosti
FS

:-) Díky, pane Hašku. Vlastně - Vašku.

3 1
možnosti
Foto

Dík. R^

Který vašek šašek se bude zase vysmívat ;-)

0 0
možnosti
JV

J54o26ž49o 57V74a60š41e23k

3. 12. 2013 12:28

Karma, Dušane.

Díky, Jožo.

2 1
možnosti
JZ

Kdyby skutečně na Ukrajině fungovala justice, tak by Janukovyč s Tymošenkovou museli obývat sousední cely.

5 1
možnosti
Foto

I to je možné. O Tymošenkové však už je důkazů nejméně na doživotí. A Za Janukoviče by EU také neorodovala.

4 0
možnosti
JZ

Problém Ukrajiny je složitější než to vidí bloger Streit. Problém je v rozdělení Ukrajiny na prozápadní Západ a proruský východ. Na západě je slovo Rus pomalu nejhorší nadávkou a jeden můj kamarád dostal v hospodě ve Lvově přes hubu, když podle něj nejsou Rusové přece špatní. Lidé ze západu Ukrajiny Rusy silně nenávidí, žádná slovanská vzájemnost nepřipadá v úvahu. Oni chtějí být za každou cenu integrováni se západní Evropou a Brusle zrovna moc neřeší. Kdežto na východě žijí hlavně Rusové, kteří tam přišli zabrat majetky Ukrajinců, jež zemřeli za velkého hladomoru v třicátých letech a Ti samozřejmě preferují větší spolupráci s Ruskem. Celé to může skončit i rozpadem Ukrajiny, která skutečně netvoří homogenní území.

10 0
možnosti
PP

P41e65t86r 86P59á97l73k69a

3. 12. 2013 12:10

jeden by si pomyslel, že ti odporní EU preláti navlékají brnění a vyráží na křížové tažení, aby proti vůli nebohých Ukrajinců mečem rozšířili zlotřilou EU aneb analogické osoby a obsazení velkofilmu režiséra Streita:

van Rompuy (případně Barrosso) jako Leonid Iljič Brežněv

Viktor Janukovič jako Alexander Dubček

Vitalij Kličko jako Vasil Bilak

Vladimir Putin jako Jan Palach (nebo spíš Ryszard Siwiec) - já volám "proboha, nepolívej se tím benzínem, Vladimire Vladimiroviči!"

..a pak jsem podíval na jméno autora blogu a pousmál jsem se...

1 6
možnosti
JK

... a to jen rozvedl myšlenky skladníka Kroupy ;-D

2 1
možnosti
JC

Rusové by zřejmě byli rádi, kdyby Ukrajina vstoupila do EU. Získali by tak v EU velkou "pátou kolonu" a mohli by mnohem účinněji vnitřní poměry EU a její vnější politiku ovlivňovat. Přes ruskojazyčné Ukrajince by to šlo snáze a šířeji než přes prodej plynu a ropy. Samozřejmě - otevřeně to přiznat nikdy nemohou.

I pro nás by bylo lépe, kdyby Ukrajina vstoupila. Vnitřní poměry v EU by se radikálně změnily, protože cca 60 milionů Slovanů navíc by nebylo lze germánské většině v EU tak snadno politicky převálcovat.

Zda by na tom Ukrajinci vydělali nebo na to doplatili, to si nejsem jist. Spíš by na to doplatili, ale tento můj názor je možná příliš ovlivněn mým euroskepticismem.

Ukrajina totiž není homogenní stát, není to historický stát. Je to takový podivný slepenec. Kus patřil ještě nedávno Polsku (Lvov byl druhé největší polské město), kus Československu a před tím Uhrám, K Uhrám ale patřilo ještě více než jen Podkarpatská Rus, a pokud se nemýlím, ještě i Černovice bývaly součástí habsburgské monarchie; Krym patřil až do Nikity Chruščova Rusku.

Možná se teď Ukrajina rozpadne a východ s Krymem si vezme Rusko a západní části si vezme EU. Kdo ví, co z toho ještě může být.

0 0
možnosti
Foto

Rusko nechce Ukrajinu v EU. Proto jí nabízí slevy na plyn, aby si jí přivázalo.

0 0
možnosti

Nu jaký má Český národ názor na členství a budoucnost v EU jasně prokázaly poslední volby, nezdá se mi že by jak Klausova Bobo tak Klausův pohrobek Mach přesvědčili národ o tom že za všechno zlo světa může EU..

5 1
možnosti
ZS

Tak v porovnání s třiceti korunami u doktora a koblihami zdarma nemělo téma EU žádnou šanci.

1 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...