Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

I80v44a20n 42M59a30r70e80k

27. 1. 2014 19:39

Karma ! ! !  R^

1 4
možnosti
Foto

Za první větou v diskuzním příspěvku pana Kavky neměla být tečka, nýbrž dvojtečka. Anebo měl pokračovat, jak to bylo s Banderovci dál. Já budu stručná, souhlasím ve všem s Vámi, Dušane. Co se týče Janukoviče, příliš proruský zase nebyl, takže ten boj, co se tam vede, není pouze a zdaleka jen boj mezi pro a proti Rusku.

5 5
možnosti
MK

Banderovci dělali co mohli. Jako každý kdo byl pod vládou komunistů. 

A mluvte o sobě...zatímco v roce 1968 umírali naši lidé, vy jste sovětským vojáčkům pekla koláče, protože byli hladoví........a vy zde budete něco říkat?

5 6
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

JC

Nesmysl. Naivní nesmysl.

0 1
možnosti
MK

Krásné černobílé vidění světa. 

Jenže. Když byl zvolen Janukovyč, tak i Ukrajinci předpokládali, že se to, co se dělo na Ukrajině změní. Nezměnilo. Naopak se stalo to, že názory Ukrajinců začaly být vytlačovány a propojení ekonomiky (oligarchie) a politické moci se stávalo čím dál tím více markantnější. To není o EU, ale o tom, že Ukrajinci chtějí, aby mohli svobodně rozhodovat o svojí zemi. 

Prožili teror Poláků, později Rusů pod vedením Stalina za dob velkého hladomoru, kdy jich miliony zemřeli a další miliony byly přesídleny a na jejich místo bylo dosídleni Rusové. I moje první žena je z těchto dosídlenců, které Stalin poslal do Lvovské oblasti, konkrétně do města Drogobič. 

Když do SSSR vtrhli nacisté, tak je Ukrajinci vítali jako osvoboditele od ruského teroru. I přes to co nacisté začali provádět zformovali Ukrajinskou osvobozeneckou armádu pod vedením Bandery s nadějí, že pak se s nacisty dohodnou. 

Jestli o něco na Ukrajině jde, tak je to snížení ruského vlivu a na tom nemá EU žádný podíl. Tohle vše tam bylo pořád, jen se Ukrajinci nějak přestali bát. Ano, i Ukrajinci volili Janukovyče jako alternativu proti Timošenkové, ale většina věřila, že tím volí i Ukrajinu. 

Víte, nevím jak by bylo Vám, kdybyste se ve vlastní zemi začal cítit jako cizinec. A tak se dnes  cítí Ukrajinci.

5 4
možnosti
JR

J60a85n 83R35á50ž

27. 1. 2014 18:12

Politika se opravdu dá dělat "na ulici" jen omezeně. Když se opozici nepovedlo dosáhnout cílů (konstruktivní jednání o změnách z Janukovyčem, popřípadě dohodnout předčasné volby)  před Vánocemi, tak  měla sma situaci uklidnit, znivu by se měla zformovat, zvolit skutečné vůdce a odmítnout samozvané lídry. Pak třeba na jaře znovu vyjít, ale pokojně a organizovaně (hlavně poučeně ze zimní prohry), do ulic. To by mohlo vést k nějakému efektivnímu cíli. Ale  jak se mnohokráte v historii ukázalo,  jakmile pokračuje pouliční protest dlouho, tak se vymkne organizátorům u rukou, vládu nad ulicí převezmou anarchisté a zločinci. Pak opravdu nezbude vládě nic jiného, než tvrdě zasáhnout. A  kdo udělal chybu? Opozice udělala chybu, že přenechala vládu nad ulicí lůze a vláda by udělala chybu, kdyby tu lůzu z ulic nevyhnala a pak teprve nezačala jednat s konstruktivní opozicí, tedy opozicí, která má  vedení a  jasně zformulované cíle. Kličko, žádné cíle nezformuloval a tak nemůže být hlavou opozice, ale jen vůdce násliníků.

3 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

M10í21l56a 18Š64u68l82a

27. 1. 2014 17:29

.. socburžousti z Brusele s cylindry na hlavách, s tlustými doutníky pašovanými od Fidela, jejich souvěrce, se již třásli ve své centrále na to, jak Ukrajinu zaplaví skomírajícím Eurem, nepoživatelnými francouzskými bramborami, holandskou zeleninou s příchutí igelitu, pomeranči a banány bez chuti a zápachu a v neposlední řadě salámy z mršin, potravinami solené posypovou solí a jinými, obohacenými o plísně a jedem na krysy ..

.. hrdý ukrajinský lid se ale rychle vypořádá s násilníky, kteří, placeni zahraničními provokatéry a popichovanými blekotajícími staříky, ničící budovy orgánů státní správy, napadající pořádkové síly nejen sprostými várazy, ale i různými buchy, dlažebními kostkamy a zkaženými pukavci .. 

.. Ukrajinu si rozvracet nedáme páni z Bruselských paláců a vyděračského MMF, strčte si to vaše Euro za cylindr, Ukrajina má svou pevnou, světovou měnu  , Hrivnu .. 

.. jo, a Dollar je taky lepší ;-O .. 

.. a jako vždy, jako vždy R^R^

3 3
možnosti
VN

Text jako z Rudého práva 50-tých let.

Já , že kdyby Ukrajinci jednotně nechtěli být součástí EU...nedostala by se situace kam se dostala

3 1
možnosti
JR

J97a47n 68R98á53ž

27. 1. 2014 17:01

Kde chce Brusel svými radami nebo přímým zasahováním konat "dobro", rozuměj konat to, co za dobro považují byrokrati v Bruselu anebo odchovanci táborů socialistické internacionály ve vládách EU, tam nastane chaos, anarchie a úpadek. Ukrajina je toho posledním důkazem. Ukrajina má ale štěstí že  je na východě Rusko, které je schopno pomoci, třeba i nové vládě,  vyřešit po-revoluční chaos a hospodářsky Ukrajině pomoci dostat se z průšvihu, do kterého ji vmanévrovaly zákulisní tahy EU.

Jako by Evropanům nestačily zkušenosti s katastrofickým vývojem v Lybyi po zásahu EU , naprostému propadáku politiky EU v Syrii, či hospodářském i poltickém úpadku všech afrických zemí, kde EU "humanitárně" zasáhla. Obrovským štěstím pro lid Egypta a Tunisu bylo, že tam i po "revoluci" zůstala armáda dostatečně silná, že  byla schopna obě země uklidnit po zmatcích a anarchii vyvolané Evropou tak podporovaném "Arabském jaru" Bylo to dobré i pro Evropu, což Brusel nikdy nepřizná, že na větší zásah do vnitřních věcí těchto zemích  EU neměla sílu, protože bychom měli Al Kaidu a další její odnože přímo na hranicích.

P.S. Ze současných ukrajinských zmatků vyjde politicky posílený velmi silně Putin, který se zatím drží zpátky jen kvůli olympiádě v Soči a nesmírně mu vyhovuje, že se pouliční chaos šíří do dalších měst. Čím víc toho anarchisté rozmlátí, čím víc vládních budov poničí a policistů zraní, tím víc bude potřebovat Ukrajina Putiniovu pomoc a to mu hraje strategicky do karet. Čím déle bude chaos a anarchie panovat a čím víc se bude do dalších měst rozšiřovat, tím víc  se tato země vzdaluje od EU, ne od Evropy, ale od Bruselu.

7 2
možnosti
SB

Pane Streite, dnes jsem odeslal své hlasy do ankety Blogger roku. V ženské kategorii jsem hlasoval pro paní Šichtařovou, v mužské samozřejmě pro Vás.

2 3
možnosti
Foto

Vážím si toho a s paní Šichtařoviu souhlasím. R^

0 3
možnosti
Foto

EU pomáhá hasit požár na Ukrajině.

Jenže místo vodou, hasí benzínem...

Jen jsem zvědavý, co EU vymyslí, aby tento požár přišila Putinovi.

5 1
možnosti
Foto

Ano, Putin zatím může dělat mlýnek a těšit se na olympiádu :-)

0 1
možnosti
JZ

I vůči Janukovyčovi existují obvinění z přípravy vražd oponentů, v jeho případě ale vadí, že justice nic nedělá.

2 3
možnosti
Foto

Jsou pro to nějaké věrohodné důkazy?

0 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...