Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Souhlas s navrácením majetku se vyslovila křesťanská církve, Federace židovských obcí, vláda, Svaz obcí a měst, Agrární komora. To chcete říct, že všichni jmenovaní, kteří souhlasili s vydáním majetku církvi, by souhlasili s tím, aby církví byly nadhodnoceny náhrady za nevydaný majetek? Co je pro stát výhodnější vrátit církvi budovy ve kterých má dětské domovy, domovy důchodců, úřady a tak dál  a stavět nové anebo se dohodnout na náhradě, co vyjde stát levněji. Pokud je rozpor v majetku, který se má vracet, má podle zákona rozhodnout soud. Tak kde je problém.

3 0
možnosti
JB

Problém je v tom , že nikdo neví co vlastně se církvi má vrátit ale peníze jsou vypočítané.[>-]

2 0
možnosti

M17í94l21a 49Š27u14l43a

17. 2. 2014 19:29

.. co bylo zabaveno, to má být navráceno .. co nelze navrátit, musí být nahrazeno (a nyní neřeším zda byly odhady nadhodnoceny, nebo odpovídaly ceně obvyklé) .. pokud by se kdokoli domohl majetku, který mu byl již nahrazen, pak musí náhradu vrátit, nebo se sníží náhrada, která ještě nebyla vyplacena .. 

.. pokud je zákon postaven tak, že vydání a náhrada za něj současně může být vyplacena, pak je to špatně ..

.. no já nevím, s tou pobělohorskou dobou by už mohli někteří diskutéři přestat argumentovat .. je to irelevantní ..

.. tak snad už jen JV, JV R^

MKŠ

1 0
možnosti
Foto

Je to špatné už z principu, protože k ocenění finančních náhrad byl třeba nějaký výčet majetku, který nelze vydat. Ovšem do zákona se výčet nedostal, takže majetek, který byl zahrnut do finančních náhrad, může klidně spadnout i na druhou stranu, byť třeba až po soudních tahanicích. Všechno jen proto, že hloupý zákon (myslím, že úmyslně zastřený) takové machinace umožňuje. Když stát tvrdil, že neumí ten výčet udělat, jak mohl ocenit jeho nevydanou část? 8-o

DĎS R^

Snad vyhrajem se Slováky (i když škoda, že hrajeme právě s nimi) ;-)

[>-]

3 2
možnosti
Foto

Co bylo ukradeno musí být vráceno, problém v těch finančních náhradách.  Aby bylo učiněno jedné spravedlnosti za dost, musí se udělat jiná nespravedlnost a okrást miliony lidí o část jejich majetku.   Daně ať se na ně podíváte z jaké chcete strany jsou  násilím odebrané peníze konkrétním lidem aby s nimi mohli nakládat jiní lidé, kteří si říkají stát.

8 2
možnosti
Foto

Tehdejší sněmovní komisí zadána studie Národohospodářské fakultě Vysoké školy ekonomické k porovnání jaké zisky měl stát z církevního majetku, který zabral a to v letech 1948 – 2007. Bylo zjištěno, že stát měl zisk ze zabraného církevního majetku v uvedeném období  229,2 mld Kč. Podle této studie výdaje vynaložené v letech 1948 – 2007 na církve ze státního rozpočtu činily 60,6 mld.Kč. Takže zisk z uvedeného majetku činil 168,6 mld. Kč. Takže pane Kšír, kdo koho okrádal. Ha.

3 1
možnosti
Foto

Pane Streite hlavně vám přeju aby se ke konci vašeho života o vás postarala rodina.

Nepřál bych vám po těch závistivých blábolech co tady píšete aby jediný kdo nakonec bude ochotný se o vás důstojně postarat byl církevní hospic placený právě ziskem z majetků, které byly touto restitucí vráceny či kompenzovány.

8 9
možnosti
JC

Stokrát opakovaná lež o "nezištných" cíkrevních hospicech se nikdy pravdou nestane! Byznys církve římskokatolické v provozování hospiců je profláklej a nikdo soudný jim nevěří. Církvím tady je charita hodně vzdálená, jenom o ní mluví a lžou.Rv

4 6
možnosti
MK

tím, že socani blokovali vydání majetku církvi jsme už zapaltili zbytečně církvím cca 1,5 miliardy ročně  na provoz x 16 let = 24 miliard a vzhledem k inflaci je to jako 90 miliard dnes

další miliardy škod vznikly blokací majetku a znehodnocením majetku

4 2
možnosti
ZK

Z97d69e55n82a 78K13o42č77í

17. 2. 2014 18:51

Blokování vydání majetku zapříčinil sám stát. Tady je vidět, že otálení s vydáváním majetku se nikomu nevyplácí.  Měl se vydat okamžitě, bez zbytečného otálení !!

2 0
možnosti
JC

R^ Dobrý článek, karma!

2 8
možnosti
JN

J17o97s19e66f 71N78o13v88a60k

17. 2. 2014 17:44

a vam, autore snad neco z komunisty ukradeneho majetku patri, ze mate takovou starost, aby verici nedostali svuj majetek zpet.?

5 3
možnosti
MK

On má starosti o všechno. Už je jako Kroupa. Naštěstí ještě nezačal vařit a psát básničky.

3 4
možnosti
JS

Velmi mě pobavil výrok pana Bendy, spoluautora zákona, který nepředpokládal, že ciírkve se budou soudit o majetek, který jim podle zákona tímto pánem navrženého, náleží. Církvi nevyčítám naprosto nic. Za debilitu nebo zločin považuji to, co páni poslanci a vláda v čele s Nečasem provedli. Každý starosta v Kotěhůlkách by za to šel okamžitě do tepláků. Ovšem starosta v Kotěhůlkách zodpovídá, poslanec nebo premiér ne.

2 2
možnosti
BM

Ti pánové na fotce nejsou členové řádu Křižovníků s červenou hvězdou (mimochodem náš jedinný rytířský řád založený sv.Anežkou Českou), ale členové Suverénního řádu Maltezských rytířů......

6 1
možnosti
JT

Ja v tom zadny problem nevidim. V pravnim state se muze soudit kdo chce (pokud je zletily a svepravny) a o co chce. Soud kazdou kauzu jednotlive zhodnoti a rekne, nic nedostanete, protoze uz jste dostali financni kompensaci.

6 0
možnosti
Foto

Tak jednoduché to není.

A soudci jsou omylní lidé.

1 1
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...