Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MN

Rusko jako exportér na vyšších cenách ropy a plynu v kombinaci s prudce oslabeným rublem vydělá pěkný balík.

5 2
možnosti
KD

Je zajímavé, že v našich "objektivních " médiích se neobjevují zprávy z celé Ukrajiny, jak jednotlivé oblasti či velká města reagují na pučisty v Kyjevě.?

7 0
možnosti

Karma, pane Streit.

Odhal jste to přesně, už zdražují naftu a benzin! Ještě zdraží plyn.

Vypadá to, že většina Ukrajinců tu novou Majdanovskou vládu nemusí.

Lidem na Ukrajině moc dobře nebylo, ale teď to bude pro ně ještě mnohem horší. Dá se čekat další revoluce.

Přirovnávání k Hitlerovi 1938 i k okupaci v roce 1968, je nesmyslné.

Československo bez referenda rozložili dva natvrdlí politici, bez Slovenského referenda, na Česko a Slovensko.  Pokud by bylo referendum na Krymu, tak je výsledek zcela jasný. Není třeba brečet. Krym chce zpět k Rusku, tak není důvod mu v tom bránit a Ukrajina bude mít co dělat, aby se s ní nerozloučily i další regiony.  Majdanovská vláda svým jazykovým zákonem v podstatě rozložila celou Ukrajinu a tahle nekompetentní vláda ji už neslepí.R^

16 8
možnosti
OK

Zkusím komentovat jen poslední odstavec. Vidím to spíše obráceně. Československo účelově vytvořili politikové Masarykova okruhu, aby mohli protlačit vznik mnohonárodnostního státu na území obývaném Čechy, Němci a dalšími národy, jako Maďary a Slováky (přičemž vymezení mezi těmito dvěma národnostmi je trochu problematické) pod hlavičkou slovanského státu s uměle vytvořeným národem československým.

Míru "jednoty" československé národnosti dokládá víceméně kontinuální problematický vztah mezi Prahou a Bratislavou po celou dobu existence první republiky, který vyvrcholil vznikem samostatného Slovenského štátu za republiky druhé, a to s nadsázkou řečeno "s požehnáním Hitlera bez Čechů".

Zajímavé je, že dříve než Havel, Klaus, Mečiar a další začali řešit existující separatistické tendence Slovenska, dokonce ještě před slavnou "pomlčkovou válkou", to byli bývalí slovenští komunističtí politikové typu Schustera, kteří krátce po pádu režimu najeli na vlnu nacionalismu, jež jim (podobně jako jugoslávským komunistům typu Miloševiče) zajistila podporu voličů.

Vratkost česko-slovenského spojenectví po pádu komunismu si včas asi nejvíce uvědomil dnes již zesnulý a neprávem v zapomnění upadnuvší Josef Vavroušek.

4 0
možnosti
JE

J77i54ř31í 92E57u33l93e14r

3. 3. 2014 14:28

Nějak se nám vytratil Míla Šula a jeho "karma jako vždy". Pročpak asi?

2 0
možnosti
PP

Třeba Míla jela na Krym. Na daču, kaněčno.

3 0
možnosti
JC

Myslím, že oni s tím počítali.

Proto už předem připravovali bezvízový styk pro Araby od zálivu: aby bylo dost ropy, uzavřou-li Rusové kvůli Ukrajině kohoutky.

1 0
možnosti
MS

To tak jde zajíc (Streit) lesem a strašně smrdí. Potká ho vlk a ptá se ho, co se mu stalo. "Ále, potkal mě ruský medvěd a ptal se mě, jestli línám. Já říkám že ne, tak mě vzal a vytřel si se mnou zadek." ;-D

8 10
možnosti
JV

Zbabělá urážka autora, který se nemůže bránit, ale aspoň jste si udělal dobře.

1 0
možnosti

nelete tudy kolem nejaky Chrastek?8-o

8 0
možnosti

jinak karma DusanbeR^

2 2
možnosti
OK

V bývalé Jugoslávii se dodnes nacházejí masové hroby a nemám ten pocit, že by šlo o následky "humanitárního bombardování".

Na Ukrajině je zvláštní režim, který nemá s demokracií nic společného. O jeho vazbách na Rusko stejně jako o snaze Ruska udržet si Ukrajinu ve svém vlivu může pochybovat snad jen duševně prostší či informačně izolovaný jedinec. V demokratickém světě by měla země mít právo se sama rozhodnout o svém směrování. A jestli na Ukrajině vypukly demonstrace, je to vnitřní záležitost Ukrajiny. Pokud se na straně některých demonstrantů objevilo násilí, je logické zostření odporu státní policie, je však zároveň nepřípustné označit všechny demonstrující jednoduše za teroristy a volně do nich střílet, případně tu a tam  někoho chytit a zmučit.

Putin má právo nabídnout Krymu připojení k Rusku, pokud se místní obyvatelé v jasné většině pro to vyjádří. V současné době žádné referendum nebylo, ale ruská vojska už jsou na místě.

Pane Stretite, máte pravdu, že Sudety v minulosti k Německu nepatřily (před okupací), ale německé, vy smyslu jazykovém a národnostním rozhodně byly. Neznám situaci na Krymu, abych dovedl posoudit procentuelní složení obyvatelstva se situací u nás, kde v Sudetech drtivě převládali Němci.

Považuji vás za velice inteligentního člověka, který však své uvažování (alespoň v oblasti témat většiny vašich blogů) zcela podřizuje vášním, čímž je ještě rozdmýchává. Působíte na mne jako silně frustrovaný jedinec.

11 3
možnosti
PH

;-)Referendum na Krymu bude 30. brezna.

0 0
možnosti
PZ

Jinak co se paralely se Sudetami týče, tak ta je naprosto přesná. Streitova výtka, že "Sudety nebyly nikdy německé", čímž je dává do protikladu ke Krymu je zcela mylná. Sudety stejně jako České království celé byly od konce 11. století formálně součástí Svaté říše římské národa německého a potom od roku 1526 habsburské monarchie, čímž byly naprosto stejně "německé" jako byly Krym, postupně celá Ukrajina, ale i Polsko (od roku 1867), pobaltské země, Gruzie, atd "ruské". Carské Rusko totiž nebylo žádnou federací, vnitřně se nečlenilo na žádné autonomní oblasti (výjimkou byly personální unie s finským velkoknížectvím a v letech 1815-1867 polským královstvím). Nějaká Ukrajina vznikla v rámci sovětského Ruska až v roce 1921 a to, že Krym se její součástí stal o třicet let později je naprosto irelevantní. Není o nic ruštější, než celá Ukrajina či pobaltí.

8 3
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...