Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

:-)Pane Streite, vrátíte se někdy ve vašem příštím článku o prodeji minority Korean Air?

Myslím, že váš článek, týkajícího se tohoto prodeje, zůstal otevřený a rozhodně by si zasloužil nějaké rozřešení.

0 0
možnosti
Foto

O čem teď mám psát. O opulentní žranici, která stála možná víc než Korejci zaplatili za akcie?8-o Odpusťte mírnou nadsázku ;)

Svůj tehdejší článek nepovažuji za otevřený. Hodnotit bude možné až podle výsledků (ne užitku pro Korejce).

0 0
možnosti
Foto

Cituji: "Je jen otázkou času, kdy náš stále rostoucí státní dluh nakonec přivede Českou republiku pod kuratelu známe akční trojky: EU, ECB a MMF."

Bohužel jsme národem, který musí mít cizí kuratelu.

Vzpomeňte si na privatizaci našich bank, kdy je nejdříve dostali do rukou naši občané. Okamžitě tyto banky vykradli, aby sebe a svoje rodiny zajistili na celý život, banky se zhroutily a spadly do rukou zahraničním vlastníkům. Podobně to bylo s řadou našich podniků při velké privatizaci.

Zahraniční vlastníci toto nedělají, banky, finance i podniky řídí tak, aby jim stále vydělávaly. Z těchto důvodů nám musí vládnout někdo jiný. Bohužel...

6 9
možnosti

M27í67l30a 44Š21u80l79a

11. 4. 2013 7:16

.. no, to jste tomu dal .. těch podniků se zahaničními vlastníky prosperuje kolik? .. já si namátkou vzpomenu na Škoda auto, nebo Arcelor Mittal, ale asi jich ještě pár bude ..

.. na druhé straně jsou tu třeba cukrovary, Unipetrol, Tatra Kopřivnice, nebo státem zachráněné Aero Vodochody (v té době v majetku Boeingu) .. 

.. "české" banky nejsou zdravé kvůli zahraničnímu vlastníkovi, ale proto, že bankovní dohled funguje a po divokém vyloupení byly konečně schváleny zákony na jejich ochranu .. 

vládnout si umíme sami, jen volit nám ještě pořád moc nejde, stále si volíme stejné xichty, kteří nám jen slibují a slibují, aby potom udělali přesný opak ...

3 2
možnosti

Naprostý souhlas. Článek za svobodu a na karmu.R^ EU je ve své podstatě vlastně pouhé rozmáchlé Německo prodávající vstupenky na představení podvodného altruismu.

6 6
možnosti

Dobrej článek. Řek bych, že přesně vystihuje situaci v jaké se nacházíme. Vystih jste to a popsal stručně a jasně. Jsou tam pravdy s kterýma nikdo nehne, karma pro Vás. Ale mezi námi Streite, diskutující Vám vypráší kožich.

3 9
možnosti
Foto

Janouškovče, díky R^

Kožich mám hrubý :-)

1 1
možnosti

Jenom k té první republice. Lidé si jí dost idealizují, ale ona to až taková pohodička nebyla. Poslanci se nám tenkrát dokázali ve Sněmovně porvat mezi sebou a představte si, že žádná vláda od roku 1918 do roku 1939 nedokončila svůj čtyřletý mandát. Mám pocit, že za těch 20 let tady bylo tuším 12 vlád (to číslo neberte úplně přesně, nechce se mi to hledat, ale tak nějak to bylo).

6 2
možnosti
Foto

Nejde o pohodičku, ale o relativní prosperitu. Ve světě jsme si stáli jak z hlediska hospodářství, tak i demokracie nesrovnatelně lichotivěji než dnes.

Na počátku totálního rozvratu všeho, co dosáhl TGM, stál VH.

6 13
možnosti
Foto

Božemůj...8-o

Němci nejsou v dluhové pasti, i když na ně jakožto věřitele s odstupem také dopadnou problémy jejich dlužníků. Už dnes mají pocit, že na všechny doplácejí a nemají ochotu se uskrovňovat kvůli chudší části EU.

Jenže ono to bez transferů od bohatších k méně rozvinutým nejde. Nejde v případě, že by chtěli společnou měnu a další stupeň integrace (viz východní Německo). To si Němec už na hrb nevezme.

5 8
možnosti

Oproti některým tvrdošíjným kritikům souhlasím s názory pana Streita.Jsem starý muž(což není zásluha, ale bohužel skutečnost) a něco jsem v životě už poznal.Pravdu měla moje stařenka, která říkala, že čert spolky začal ale jich nemiloval.Naše příliž důvěřivé a bohužel ne  dost moudré všechny předchozí vlády umožnily, že prakticky byla naš republika za pusinku odevzdána do rukou cizinců.A to nejen veškerý průmysl ,ale  zlikvidovaly naši moudří zvolení zástupci i docela prosperující zemědělství a odevzdali do rukou cizích majitelů i banky a vškerá masmédia.Pak se není čemu divit, že dopadáme tak, jak dopadáme a věřte, že bude ještě podstatně hůř.Naši hoši, co se dostali k lizu se prakticky  zabepečili skoro na věčnost viz i ten Topolánek, nebo Gross a co bude s námi , to je nermoutí.Nejsem žádný euroskeptik, ale vidím, že mocní v Evropě nás potřebují jen jako lacinou pracovní sílu,schopnou být zaměstnanou v jejich montovnách,meziskladech  a eventuelně posílat naše žoldáky bránit jejich majetky kdekoliv ve světě.Jinak je jim dobrá krátká cesta k odbytištím jejich nadvyrobených zásob, na což nám přispívají při stavbě dálnic a železnic.Jinak jsme jim srdečně ukradení.

7 9
možnosti
Foto

Vaše skepse má reálný základ R^;-(

4 8
možnosti

Po přečtení Vašeho článku musím říct jednu věc...on je euroskeptik a euroseptik. Bohužel Váš článek ředí do druhé skupiny. EU je třeba kritizovat a  kritika se má zakládat na reálném základě a nikoliv na fobii. A pokud je to možné mělo by se jednat o kritiku konstruktivní, nikoliv destruktivní. A nelze tvrdit že  EU nepřinesla vůbec nic dobrého. Buďte prosím tedy euroskeptický, já osobně to považuji za velmi rozumné a prozíravé, ale dávejte příště pozor at našlápnete do euroseptiku.

13 9
možnosti
Foto

R^

Obávám se, že šlápnutí je již trvalé.

10 7
možnosti
Foto

Dobrý článek a dávám karmu R^ Tady nám vzniká nový druh solidarity dle EU... všichni společně solidárně zbankrotujeme. A aby toho nebylo málo, tak totální rozklad dokončí multikulturalismus. Už teď jsou v západní Evropě docela hojné počty "no go zones", kde se i policie bojí chodit. Máme se na co těšit :-/

7 10
možnosti
Foto

Ano, děkuji R^

Celá ta politická korektnost je zhoubná. Multikulturalismus je jen zvrácenější obdobou internacionalismu.

6 11
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...