Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Z36d63e91n46a 81K80o86č86í

14. 10. 2013 22:09

Nepamatuji si to už přesně, protože je to už řada let, kdy Appian kupčil s MUSkou, Krušnohorskými strojírnami, Koláčkem, Noenem, Tykačem ........Byl to takový hezký propletenec, že nikdo pořádně nevěděl jak to vlastně bylo.  Vím ale 100 % že ODS i ČSSD dostávaly každý rok celkem zajímavé všimné od všech zainteresovaných, různým prostřednictvím. To byl také důvod, proč se dařilo dlouhá léta úspěšně mařit jakékoliv vyšetřování.  

Co se toho švýcarska týče, tak tam měl být podáno na soud trestní oznámení cizince, kterého Koláček a spol natáhli a nechtěli mu vyplatit slíbené peníze za " podíl na praní". Cizinec, který se cítil ošizen nelenil a popsal  sám soudu celkem věrohodně princip loupeže, kterou český stát považoval za křiš´tálově čistou privatizaci. 

No a skandálek byl na světě. Český stát se všemožně vykrucoval, mařil vyšetřování a dokonce se ani nepřipojjil k trestnímu stíhání jako poškozený ( to dokonce veverky vyčítaly  Kalouskovi ). Jako jediný poškozený se přihlásil Tykač a ten dostal také místo ČR přiřknuty ony miliardy o které byla ČR okradena. Nelze vinit tedy švýcary, ale všechny naše předchozí vlády od r. 1997 - kdy se vlastně celý nápad  začal pomalu realizovat ( Zlí jazykové tvrdí, že scénář byl cizelován od r. 1994 ). !!

0 0
možnosti
Foto

Možná - nebo pravděpodobně - máte pravdu. Ale škoda byla způsobena jen levným prodejem (Gross). Jiná škoda nevznikla. Peníze byly vráceny i s úroky. Ostatní bylo promlčeno. Firma o nic nepřišla na rozdíl od OKD normálně funguje a nebyla vybrakována. Žádný problém...

Problém vidím pouze tehdy, pokud by se prokázaly úplatky politikům (to se nestane). Jinak vyšetřování v cizí zemi, kde nevznikla žádná škoda, nefandím. Švýcaři vlastně část těch peněz ukradou. A jestli Tykač dostane taky část, to bude teda paradox...

0 1
možnosti

P80e62t51r 70P36á61l84k89a

14. 10. 2013 14:41

levně nakoupit jistě není zločin. Pokud ale manažeři společnosti nakupují pro sebe akcie dané společnosti z jejích vlastních peněz, pak podle mého soudu o zločin jde. Na straně prodávajících politiků (tady bych s vámi byl zajedno, ale nezaměřoval bych se jen na ten doprodej zbylých 46%) i kupujících manažerů.

Totéž v případě Škody Plzeň a OKD - vše jako důsledek opoziční smlouvy.

1 0
možnosti
Foto

Jestli to bylo na základ řádně schválené a řádně vrácené a zúročené půjčky, je to neetické, ale asi ne trestné (nelze vyčíslit škodu). Jenže už by to dávno bylo promlčené. Tady nám Švýcaři nemají do našeho právního řádu co mluvit. Nakonec by se na to vztahovala Klausova amnestie. A oprávněně! Stíhat někoho po 15 letech takto účelově, je nemorální.

Nevím, co má opoziční smlouva s tím, jaké nevýhodné obchody pro stát uzavíral právě Gross...:-/

0 1
možnosti

Karma.To je asi poprvé, co s Vámi souhlasím.Je to bohužel pravda, kterou ti, kteří jásají nad švýcarskou tzv.spravedlnosti nechtějí slyšet....

0 1
možnosti
Foto

Všechno je jednou poprvé, děkuji R^

0 1
možnosti

To je milý pane Streite strašný blábol - tedy s prominutím. Ten pán semlel doslova vše co ho napadlo, když konzumoval zřejmě konopí a ve stylu povídala to stará Koukrová.

1 0
možnosti

Tak tentokrát jste to všechno zmotal ale opravdu dokonale. Jedinou pravdou je, že se na TRESTNÉ ČINNOSTI podílel Gross a Hojdar z ČSSD či Sýkora. Co se týká příslušnosti soudu, asi vůbec netušíte, že to pro Švýcarsko byla průlomová kauza. A že se to týká praní špinavých peněz s účty ve Švýcarsku. Asi netušíte, oč jde a že tak pomalu končí bankovní tajemství. Stejné se týká účtů týkajících se daňových úniků třeba na Kajmanech. A co se týká odpovědnosti politické, tak ta je ohledně neúčasti ČR na straně obžaloby plně na straně Kalouska. Co se týká politické odpovědnosti za zprasenou privatizaci kriminálními způsoby - koupení firmy za peníze té firmy prostě asi podvod pane Streite bude, stejně jako způsob převzetí.

A kupodivu Zeman ani ČSSD vyjma jednotlivců s tím nemá nic společného. To spíše Topolánkova a Nečasova vláda - za nich došlo k získání většiny v rozporu se zákony a oni ignorovali varování Romana Češky a nekonali. Za Zemana se ano se šméčky lidí okolo Grosse, za přímé účasti Hojdara privatizoval už jen menšinový takřka bezcenný balík akcií, kdy už nebylo jiného kupce.

http://www.ceskapozice.cz/domov/pravo-bezpecnost/svedectvi-svycarskeho-soudu-o-skandalni-ledabylosti-ceskych-ministru-v-kauze-

1 0
možnosti
Foto

To všechno, co jste popsal v prvém odstavci já nejen tuším, ale vím a dokonce jsem napsal v článku. Ale s tou poctivostí bank to není tak horké. I Švýcarům vyhovuje, když si tam budou ukládat šedé peníze. Jenže jsou pod tlakem USA a z hlediska daní i Německa. Tak našli obětní beránky v Česku.

Aniž bych je chtěl hájit, co to melete o Topolánkovi a Nečasovi? 8-o Ti v té době v ODS hráli třetí housle.

Více než 46% akcií není žádný bezcenný balík. Stále to je blokační minorita. Znáte trochu praktické věci kolem akciovek? Dnes by měl ten balík mnohamiliardovou hodnotu. A Gross byl hlavní viník a jistě to neudělal nezištně. A Zeman? V té době byl premiérem a nechal ze sebe udělat "užitečného idiota".

0 1
možnosti

Nechcete vyčkat písemného vyhotovení rozsudku? Jako byste nevěděl, jak novináři vše pomrší.  Jenže to by pak nebyl orgasmus nad ztrátou jurisdikce ČR, že?

1 0
možnosti
Foto

Tomu říkáte orgasmus? Nejste morbidní? 8-o

0 1
možnosti
Foto

Zajímavý nadpis...  Podal jste to celé krásně po lopatě, asi jste při tom myslel na mě, která se v těchto věcech vyzná moc málo a přitom by už chtěla opět, po menší odmlce, dát karmu. Minule jsem se chystala karmovat za nejlepšího fotbalistu, ale poněvadž se mi nezdálo fér, že jsem si musela opět nechat poradit, vzdala jsem to. Dala jsem ji tedy dnes a ani trošku se nezlobím, že jste mého oblíbeného politika nazval buranem; hlavně, že má stále jen ten nafukovací člun (kdoví). Předevčírem jsem debatila se známým u zpráv a oba jsme se podivovali, proč naše lidi soudí Švýcaři, no nakonec jsme došli k závěru, že my dva jsme hloupí a neznáme pravidla. Článek mu přeposílám a Vám přeji hezký večer R^

1 1
možnosti
Foto

To jsem rád, že opakovaně šíříte moje moudra ;-)

Teda chápu, že jste mi nedala karmu za Klause, ale ten Messi mě teda fakt mrzí :-(

A co se týká toho Vašeho oblíbeného politika, on v Grossových časech mnohokrát ješitně přihlížel, jak lidé kolem něj z něho dělají troubu. Stačilo mu polechtat jeho ješitnost, jak je úžasný, pak mu přivést nějakého podvodníka s příslušnou legendou, tem se mu patřičně podbízel a Zeman si zahrál na velkorysého mocnáře, kdy podepsal cokoliv. A fotil se přece i s doktorem Bartákem zvaným Čuně :-/

Vám díky za karmu o to víc, že není automatická R^

0 2
možnosti

Zajímavý článek týkající se historie švýcarského procesu:

http://www.ceskapozice.cz/domov/pravo-bezpecnost/svedectvi-svycarskeho-soudu-o-skandalni-ledabylosti-ceskych-ministru-v-kauze-?showcomments=1#comments

Z uvedeného článku plyne fatální nečinnost Topolánkovy a Nečasovy vlády.

Zajímavá je rovněž informace: "Prokuratura také zdůraznila, že nejmenovaný český ministr již v dopise z 19. listopadu 1999 upozorňoval nejmenovaného českého státního zástupce na nezanedbatelné ztráty při prodeji 46,29 procentního vlastnictví Mostecké uhelné společnosti ..." - ministr Zemanovy vlády tedy upozornil státní zastupitelství na možnost trestného činu - nebylo by špatné, kdyby se veřejnost dozvěděla, který státní zástupce tento podnět dostal, zda zahájil vyšetřování a pokud ano, k jakým výsledkům dospěl.

4 0
možnosti

Dnes vrchní státní zástupce konstatoval, že se tato věc šetří a že by výsledky měly být známy "v řádu měsíců".

0 0
možnosti
Foto

J60i60ř42í 25K65i66n92d53l

13. 10. 2013 18:21

Pokud já mám informace, tak celá kauza s Mosteckou uhelnou společností proběhla následovně. Pánové si normálně koupili akcie MUS. Neměli většinu. Tu by získali, pokud by od obce kolem dolu, které držely dohromady asi 45 procent akcí, je prodaly.  Nabídli obcí odkup akcí a obce souhlasily.  Byly jim milejší peníze než akcie.  Peníze na odkup akcí získali ze zisku dolu MUS. To nebylo košer, ale v té době to nebylo proti zákonu. Odkupem akcí se stali majoritními vlastníky MUS. Společnost po získání většiny restrukturovali.  Potom ziskovou společnost prodali. Nikdy ji nevytunelovali, jak se říká. Společnost stále funguje a zaměstnává lidi.

0 0
možnosti
Foto

Až na jisté nepřesnosti mohu v zásadě souhlasit.

0 1
možnosti

Neni uchylny, Trestneho cinu se dopustili ve Svycarsku.   A tam je obzalovali a odsoudili.  Jsou zeme, kde nemlci a nejsou pasivni ohledne prani spinavych penez.

1 0
možnosti
Foto

Prosím vás myslete: Jak mohli ČR a MUS poškodit ve Švýcarsku? Jiná škoda nevznikla. :-/

2 1
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...