Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

M32í88l54a 52Š29u61l67a

25. 10. 2013 14:50

.. tak nevím, jestli se mám smát, nebo plakat .. tady se rozebírá i jné prostorové řešení než dle modelu Adonise .. nezlobte se pánové, ale tělesná konstrukce o ničem moc nevypovídá, já také nejsem vzorem štíhlosti, tedy ne že by jsem mohl dělat reklamu na Michelinky, na to mi ještě hodně centimetrů schází, ale kdyby každý měl stejný přísun krmiva takový, jako já, tak by polovina lidstva vymřela hlady :-) .. 

.. pokud bych tedy měl panu D. Dukovi něco vyčitat, nebyla by jeho tělesná konstrukce ...

0 0
možnosti

M38í16l84a 29Š77u83l33a

24. 10. 2013 15:12

.. můj úsudek byl, že dohoda mezi VK a DD vyjmula církevní objekty z "restitučních" nároků .. moje chyba, ono se totiž jedná o směnu objektů na Pražském hradě za objekty mimo, které ŘK církev užívá, ale není jeich majitelem .. 

.. druhá věc je, že ČRO ukončilo vysílání a nedalo tak prostor k vysvětlení problému .. častečně k tomu přispěl emotivní přednes DD, což ale veřejnoprávní medium neopravňuje k takovým zásahům .. 

..zrušmě veřejnoprávní cokoli, stojí nás to jen peníze, které pak slouží jen vyvoleným (tím nemyslím ty duševní naháče z Prima vily ;-D) ..

5 0
možnosti
Foto

No, já právě četl prohlášení Klause...ten o žádné dohodě (směna objektů) nic neví, krom té písemné dohody ... a podle svých slov považoval Hrad na 99 let za uzavřenou záležitost :)

2 0
možnosti

R23a60d61e90k 66J81a18r80o61š

24. 10. 2013 10:50

Pane Streite, musím Vás alespoň morálně podpořit, když tak koukám jak tady hrdinně odrážíte ty "krkavce" nenažrané (slovy Jana Husa) ;-D. Jen se divím, že s těmi individui vůbec ztrácíte čas diskuzí...

Pevně věřím, že drtivá většina věřících v ČR bude spíše zastávat názory nového papeže Františka nežli úpornou hamižnost vysokého katolického kléru živenou částí inlelektuálu pravdoláskařského ražení:-)

5 3
možnosti

Diskuzi jsem si pročetl a pan Streit, byť evidentně inteligentní pán tu tentokrát tahá za slabší konec. A s tím Františkem to je stále omýlané klišé.

2 5
možnosti

Vím, že jste velmi objektivní glosátor, ale přece jen se nějak nepamatuji, že by Mons.Dominik Duka někdy "řval jako pominutý". Mohl byste upřesnit, o jaké zdroje se při svém tvrzení opíráte?

1 2
možnosti
Foto

V tom rozhlase, na nějž mám v článku odkaz, se Vám nezdá, že by hřímal nad obvyklé meze? 8-o Pusťte si záznam.

Možná jsem jen použil "umělecké nadsázky", ale na významu trvám. ;-) Deklamací a výrazem řeči mi připomínal nějakého rozohněného dělnického aktivistu na  demonstraci.

4 2
možnosti
Foto

pane Streite, vy jste sice vzdělaný, ale přesto hloupý.

1 6
možnosti
Foto

Zřejmě nemáte kapacitu, abyste to posoudil. Zespodu to nejde...

3 3
možnosti
Foto

Nemam rada ani jedny ani druhe a jsem atheista, ale kdyz nekoho podporim, vzdycky cirkev proti komunistum. Ti ukradli majetek vsem, kdo neco mel, i te cirkvi. Ted se ukradene musi vratit a komuniste a jejich pohrobci jsou uz na barikadach.

4 3
možnosti
Foto

Jste šablonovitě jednoduchá. Tohleto už nemá s komunisty nic společného, je to historie, která platí. Proč by jen jedné skupině měli ostatní postižení něco platit? Stát sám o sobě už skoro nic nemá. Je zadlužený. A kvůli "restitucím" bude ještě víc!!

3 4
možnosti

Slavnostní prohlášení prezidenta  republiky a arcibiskupa pražského a primase českého o úpravě vzájemných vztahů při péči o Katedrálu sv. Víta, Václava a Vojtěcha

     Článek 2        

            Prezident republiky a arcibiskup pražský a primas český se shodli na potřebnosti řešit vzájemné vztahy státu a církve na Pražském hradě spoluprací, i s ohledem na skutečnost, že ke dni podpisu tohoto prohlášení nedošlo k závaznému majetkovému vypořádání státu a katolické církve za období od 25. února 1948 do 17. listopadu 1989, je správné a spravedlivé řešit tento spor ve vzájemné shodě a nepokračovat v soudních sporech o vlastnictví Katedrály a dalších nemovitostí v areálu Pražského hradu.

Církev nic neporušila. Dohodu dodržela a žádá jen to, co jí do roku 1954 patřilo. Nic více, nic méně.

http://www.apha.cz/text-prohlaseni-o-spolecne-peci-o-katedralu-z-roku-2010/

9 6
možnosti

Co se Vám pane Streite na tom nezdá?

5 1
možnosti

Z83d41e89n35a 79K93o27č31í

23. 10. 2013 15:01

Dejte jim, co jim podle Pozemkových knih patřilo a bude klid.!!

STEJNĚ JIM TO BYLO KOMUNISTO UKRADENO, TAK NEVÍM PROČ SE VŠICHNI tolik vzrušují, když církvím někdo něco vrací majetek do původního stavu.  Problém možná může být finanční vyjádření nevydaného majetku, ale to tento blog ani neřeší. Konec konců Rusnok sám přiznal, že SPOZ poněkud hodně přestřelil. !!;-)

10 3
možnosti
Foto

Proč jen církvím? Proč ne jiným právnickým osobám (kromě socanského Cíle)? Kdo restituuje ztráty lidem, z nichž někteří za komunistů živořili? Mnozí doteď doplácejí na tehdejší situaci mizernými důchody. A teď se po nich ještě chce, aby za stát oni i jejich potomci 30 let z daní platili církvím nějaké extrabuřty.

O církevních "restitucích" jsem psal mnohokrát, takže tentokrát jsem si odpustil explicitní upozornění na nemravnost a nesmyslnost finančních náhrad.

4 4
možnosti

Přidejte se. Víme, jak bychom mohli ze státu dostat majetek a prachy.Máme tam svoje lidi. Když budete s námi držet basu, tak dostanete kopec prachů za odškodnění, jinak utřete nos. Že vaší církvi nic nechybí a že vás platí dle komunistickýho zákona. A co má být? S námi si příjdete na milióny a platit nás budou dál! Vždyť je to úplně, ale úplně čistý a jasný! To nejsou žádné úplatky ale ty prachy, co dostanete, jsou naše křesťanské dary, ostatním církvím. A tak se 16 církví ze 17 církví těší plný pytel peněz.      

Ale tak to teda určitě nebylo! Ani jsme nespolupracovali s komunistickým režimem a naopak naše svaté bratry, tedy zdaleka, ne všechny, komunisté pronásledovali. Někteří vedoucí církevní hodnostáři se teda s tím komunistickým režimem dohodli. Dostali pozemky a za to nás komunisti platili, jenže hodně chudě! Co my praví křesťané a Boží synové jsme mohli dělat, že? Jen jsme jim sloužili, jako každý v této zemi.

Karma!

3 3
možnosti
Foto

Blahopřeji k vytvoření nesmyslu roku :-P

2 1
možnosti

J97i27ř75í 90E57u16l77e60r

23. 10. 2013 14:32

No ano, jakmile se začne diskutovat o církvích a náboženství vůbec, Jirka Oulický je tu jako na koni. S pozdviženým praporem víry se ihned se zápalem vydává do boje za čistotu zmíněných institucí, jmenovitě ŘK. Do boje předem prohraného, protože proti jeho zaslepenosti se z šera minulých věků vynořují miliony obětí zabitých při tzv. křížových výpravách (ať už proti muslimům nebo židům), nesčetných dalších válečných střetnutích ve jménu "pravé víry", statisíce umučených, upálených a ve vězeních zetlelých dalších obětí nezřízeného fanatizmu a touhy po moci a mamonu kléru, perzekuovaných a exkomunikovaných "kacířů", lidí ožebračených, dětí zneužívaných a mohl bych pokračovat. Ale je známo, že s "věřícími" racionálně diskutovat nelze, takže i tato diskuse s Jirkou Oulickým je ku ...

5 3
možnosti
Foto

Koukám, další z "fanklubu" .... Místo přiblblého plkání mi, laskavě, vyvraťte argumenty.

Ale, je dost možné, že pokud by nebyly křížové výpravy (počet zahynuvších při těchto výpravách však nedosahuje oněch milionů, spíše statisíců), mohli jsme už dnes mlátit hlavou pětkrát denně o chodník směrem k Mecce. O lidských svobodách, na nichž křesťanství také stojí, ani nemluvě.

Skutečně jste příkladem člověka zblblého komunistickou propagandou a bolševickým výkladem historie, člověka plného zloby, zášti a nenávisti (mimochodem, já jsem přesvědčen, že s řadou ateistů je debata možná).

A máte-li v úmyslu mi pouze znechutit mé snahy o diskuse, snahy o vyvracení lží a pomluv šířených zde proti věřícím, církvím a křesťanství obecně, mohu Vás ujistit, že mi to neznechutíte. Pán Ježíš Vás moc dobře znal a již téměř před dvěma tisíci let na Vás upozorňoval: "Budou vás tupit pro moje jméno..."

1 1
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...