Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
R

roman37j

10. 10. 2012 13:52
Buď klidnej.

Hamé žádné marmelády a džemy nevyrábí už léta. Třeba já když dělám jahodovou marmeládu, tak by mě ani ve snu nenapadlo do ní strkat jablka. Jahod je tam pár a to jen proto, aby nějakému šťouralovi nebylo divné že tam nejsou zrníčka. Stejné je to s kečupy. Kečup se všude na světě dělá z rajčat. Jen u nás s popadaných jablek od silnic které cikáni nosí ve velkém do výkupu.

1 0
možnosti
DS

Streit

10. 10. 2012 14:14
Re: Buď klidnej.

Jen někdo jako ty může problém zásahu do jazyka zúžit na Hamé nebo jablka. Podle EU ani ty NEDĚLÁŠ jahodovou MARMELÁDU, ale rosol.

Myslím, že většina čtenářů pochopila, buď klidný Rv

2 0
možnosti
MH

somebodyknow

10. 10. 2012 13:51
Super, určitě karma

R^nedávno jsme byli na dovolené v Rakousku a mimo jiné jsme si koupili v supermarketu Spar rakouský rum.

Na etiketě bylo velkými písmeny napsáno  Inlander RUM (tuzemský rum, mimochodem nebyl zdaleka tak dobrý jako náš Božkov), jak je toto možné? Rakušané označení RUM používat smějí a my nikoliv? Měří EU každému státu uvnitř unie jiným metrem? A na tyto úředníky z EU dáváme i my všichni peníze Rv!

0 0
možnosti
VS

Astaroth

10. 10. 2012 14:21
Re: Super, určitě karma

Mam dojem, ze vyraz "jakykoli rum nebyl zdaleka tak dobry jako bozkov" se da povazovat za novy manifest ceskeho buranstvi. ;-(

2 0
možnosti
VK

bloger-Vladimír Kroupa

10. 10. 2012 13:11
Karma, ale...

...s těmi ženskými se to má tak, že má jít o ženy ve vedení firem, ne tedy o ,,řadové" zaměstnankyně. Ale já bych byl v klidu, to nařízení má platit až za několik let, a dost možná (KÉŽ BY PÁN BŮH DAL!!!) že už v tu dobu žádná EU nebude existovat. Maká na tom docela obstojně... P.S. Chybí mi tady smajlík s přeškrtnutou EU vlajkou!!!.;-)R^

0 0
možnosti
SB

dr toopee

10. 10. 2012 13:28
Re: Karma, ale...

ano kvóta se má týkat jen managementu firem, což ovšem nemění nic na tom ,že je to hovadina ;-)

0 0
možnosti
Č

čtunoviny

10. 10. 2012 12:50
Už to konečně chápete ???

...proč bohaté státy s kvalitní ekonomikou nás vzali k sobě do Unie ?

A postupně i další chudé státy ?

Skutečně to ještě všem lidem nedošlo ???

0 0
možnosti
DS

Streit

10. 10. 2012 13:42
Re: Už to konečně chápete ???

Chápu to od začátku. Byl jsem proti vstupu do EU!!

[>-]

2 0
možnosti
V

vmt

10. 10. 2012 12:47
Ještě že si marmelády dělám sama.

A je to MARMELÁDA i když v ní jsou kousky ne úplně rozvařeného ovoce. Taková meruňková, to je lahoda. A EU může se svou buzerací jít do brusele, třeba s rozběhem. Jsem zvědavá, kdy tem pomyslný pohár přeteče a hejna zbytečných EUúředníků pošleme tam, kam už dávno patří. Do blázince.

0 0
možnosti
VK

bloger-Vladimír Kroupa

10. 10. 2012 13:15
Re: Ještě že si marmelády dělám sama.

Do blázince NE!!! Tam by se jim muselo topit, svítit, krmit tu holotu... Já bych v rámci navrácení dluhů od Řecka od tohoto zabavil nějaký ten ostrov, ani by nemusel být veliký, vlastně čím menší, tím lepší, aby to měli dobrodružné, něco jako -,,urvi kus útesu a žij".Tam bych ty exoty expedoval. Tam je relativně teplo po celý rok, ve dne světlo - v noci tma, nalovili by si, a jednat a schvalovat kvo-kvo- kvóty by tam mohli pro mě za mně 24/7/365...

0 0
možnosti
J

jjezekj

10. 10. 2012 12:45
Ta kvota se týká samozřejmě jen managmentu firem.

0 0
možnosti
DS

Streit

10. 10. 2012 13:36
Re: Ta kvota se týká samozřejmě jen managmentu firem.

No, management je vágní pojem...do jaké úrovně?

0 0
možnosti
MD

+R/-W

10. 10. 2012 12:35
ted uz zbyva na rozbor jen tradicni hloupost nebo zamer ?

asi smes.

0 0
možnosti
DS

Streit

10. 10. 2012 13:34
Re: ted uz zbyva na rozbor jen tradicni hloupost nebo zamer ?

Ano, jde o záměr těch protagonistů a hloupost užitečných idiotů.

0 0
možnosti
JP

johnpeters

10. 10. 2012 12:29
...Už se nemohu

dočkat,jak budu moci-po tom vystoupení Česka z EU(Streit for prezident?...)-svobodně  hlásat:Mažu si chleba marmeládou(od Hamé,sr.čky samé)a né nějakým džemem či co!!A propos-kolik procent ovoce,cukru atd.má takový výrobek obsahovat,aby se mohl nazývat marmeláda?...No,zeptám se na to Klause,ten ví všechno,že.A potom též jakýsi grafoman-nechci jmenovat!...:-/..EU[>-]

1 0
možnosti
VT

čirokéz

10. 10. 2012 13:10
Re: ...Už se nemohu

Názvy marmeláda nebo džem, rum nebo tuzemák, to mi až tak nevadí. Co mi ale vadí, že mi Unie nařizuje, čím budu doma svítit a čím už ne, že mi do nafty přidávají nějaký bio sajrajt bez možnosti natankovat do auta čistou naftu a k baráku budu muset mít (a zaplatit) jakýsi debilní energetický štítek, který je pro mne absolutně k ničemu. ;-€

0 0
možnosti
EH

Kahlan Amnell

10. 10. 2012 12:23
Malé versus velké země

je logické, že všechno malé musí ustoupit velkému. Velké parlamentní strany taky neustupují požadavkům malých, pokud nemají důvod. Jenom dneska je logika obrácená a ustupuje se minoritám, třeba rasovým nebo náboženským.

To s tou marmeládou je ale sprosťárna. V obchodě nevím, co je marmeláda (pevné), co je džem (řídké) nebo nějaká blbá přesnídávka. :-(

0 0
možnosti
DS

Streit

10. 10. 2012 13:33
Re: Malé versus velké země

Malé země není právě možno válcovat parlamentní většinou lidnatých zemí. Od toho existuje stát, aby chránil vnitřní tradice a zvyklosti. Češi by klidně mohli být přehlasováni třeba k povinnému náboženství ve školách apod.

Právě neúcta k malým národům (nesměšovat s minoritami!) vede k tomu, že se nevyznáme ani v domácích regálech. Je to podobné, jako by vám soused chodil dělat "pořádek" do spižírny jen proto, že naflákal více dětí.

A stěma minoritama... Představte si, že třeba hosexuálů je v EU asi 5x více než Čechů :-/

0 0
možnosti

Ghost Dog

10. 10. 2012 12:21
karma jako vždy :-)

.. tak to si budu muset ten chleba s máslem namazat nějakým rosolem .. no, ještě že nám nenařídili místo rosolu sliz, ale to by bylo asi jako kanibalizmus, sliz se nachází hlavně v Bruseli .. :-)

.. až se ten Euroabsurdistán rozpadne, tak tu budeme zase používat ty správné názvy, mazat budeme marmeládu, pít Rum (já tedy ne) a regály budou plné pomazánkového másla .. ani dnes neuvidíte obchodníka, který by jen tupě zíral při žádosti o koupi lahvinky Rumu, sice dostanete nějaký Tuzemák, ale v srdcích to bude pořád Rum .. stejně tak ta marmeláda ..

.. už jste zažil chvíli, kdy úředník z Brusele vymyslel něco fakt dobrého a prospěšného? .. já si nějak na nic nemůžu vzpomenout, snad jen te Špidla s nařízením Slunci, jak má hřát :-D ..

.. a karma .. snad mě kopr tentokrát nesepsuje, když tak minule krásně vyjádřil svou lásku k EU :-D

2 0
možnosti
DS

Streit

10. 10. 2012 13:24
Re: karma jako vždy :-)

Sliz by byl ještě dobrý. Ve Vámi zmiňovaných hlavách jsou sr@čky ;-)

Jazyk v denním používání se nedá naštěstí nadekretovat. I když, všimněte si, jaké škody napáchaly kdysi různé chozrasčoty apod. Dnes čelíme ještě většímu útoku (viz třeba ta feministka Valdrová).

Vyhlašuji plebiscit na prospěšnou direktivu EU :-/

Dík za karmu R^ a těším se na kopra :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...