Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

No jo, vždyť on je i takový skautský tábor vlastně nedemokratický, stejně jako škola, firma, nebo stánek s párkama v rohlíku. Všude někdo šéfuje a ti ostatní mu do toho nemůžou kecat. Páni, teď jste objevil Ameriku. ;-D Jo a nejsem žádnej duchovní, já jstem ten, kterej v tomhle vašem anticírkevním a vlastně i antikřesťanským postoji vidí jeden z projevů i příčin toho společenskýho, kulturního a morálního rozkladu, který nám tu tak vesele bublá. Prostě naše křesťanská civilizace je veleúšpěšná, z křesťanství pochází svobodná volba, pojetí individuality, naše motivace, idea pokroku, univerzální láska, možnost užití kritického rozumu atd (třeba islám jí nedává)...tedy to, co i teď definuje vaše chování. A vy do ní kopete, zatímco se množej zprávy o rudých demonstracích a muslimské ofenzivě...kultura, která si neváží sama sebe ať je jakkoliv úspěšná, nemá důvod své existence.

9 4
možnosti

Ještě k tomu dodám, že je to celé smutné, jelikož jsem byl fanouškem blogu pana Streita. Ale teď se může směle posadit vedle Nečasovy vlády, nebo socialistů, protože místo aby stát aspoň pomáhal tahat z bahna, ordinuje další kulturní rozklad a nenávist k sobě samým. Jak říkám, je to smutné.:-(

6 5
možnosti
Foto

Kdykoli se objeví blog s církevní, nebo chcete-li proticírkevní tématikou , tak mně to přijde, že zástupci cirkví, případně ti, co se k ním hlásí , mají jakoby pohotovost a okamžitě se vyrojí na pisatele blogu. V mžiku nastoupí útočná rota, která má za cíl , pokud možno, hned v počátku pisatele zadupat do země s tím, že k tématu se nevýjadří , ale okamžitě označí pisatele , že je šiřitelem nenávistí, že má být navráceno , co bylo ukradeno (mimo jiné, proti tomu nikdo z nás není, jenže existují důvodné, hodně důvodné podezření , že tento cirkevní zákon toto hodnověrně neprokazuje a  čouhá z něj čertovo kopýtko ). Pane Streite , výdržte v polemice s onou nájemní cirkevní kohortou, která , zdá se mi , toho o dějinách cirkve moc neví a jenom opakují, právě že všichni stejné argumenty a články různých cirkevních děl , které se dovědí na cirkevních školeních, jak proti Vám argumentovat.Když jim dojdou ony chabé argumenty , začínají se sprostými urážkami, což jim jde nejlépe.

5 9
možnosti

To je nějakej stihomam, tohleto? To už člověk ani nemůže bránit kořeny svojí kultury s křesťanskými kořeny, bez toho, aby ho někdo osočoval že je někým placenej? Čistí a vonaví lidé jsou jen ti, co kopají do církve a křesťanství, které formovalo to, co teď jsou? No páni. Vy držíte palce k podřezávání větve, na které sedíte a cítíte se u toho strašně svobodnej. A kdo je proti, je v žoldu protivníka...;-) Kdo teda pak platí ty muslimy, to nevim...

9 3
možnosti

Tolik nenávisti k církvi jako instituci a tím pádem i k věřícím, kterou tady projevuje Streit, lze nalézt na blogu iDnes už jen u "blogera" Vokšaye. Není náhoda, že jsou to takoví velcí kamarádi :-/Rv

7 4
možnosti
Foto

Nic jste nepochopil. Ani to, že mezi věřící individualitu řídící se desaterem a dogmatickou, chamtivou a mocichtivou církev nelze klást rovnítko.

4 7
možnosti

Úplně nejlepší je psát o něčem o čem opravdu nic nevím.Když chcete pane kolego psát  o církvích nebo lépe o křesťanství, udělejte si čas a přečtěte si Bibli. Tam se dozvíte že křesťanství není demokracie, ale království, Boží království a s demokracii nemá nic společného, zejména s tou naší.

6 5
možnosti
Foto

S Biblí se dostaneme do středověku, spíše do starověku. To bude pokrok náš národ!

5 7
možnosti

P58a78v84e50l 63K58u90l71a

14. 11. 2012 16:53

Pane Streite, to, že je církev nedemokratická instituce vědí i ti, kteří věří v Boha. A je jen na nich, jestli jim to vadí, nebo ne. Je to prostě stejné, jako když vy jste za vlády komunistů vyhodnotil, že boj proti nim je marný. Neměl byste kritizovat někoho za to, že se chová jako vy :-/

8 3
možnosti
Foto

O mém chování za komunistů zrovna vy víte houby. Rv

4 8
možnosti
Foto

Pane Streite, Vaši oponenti v diskusi naprosto potvrzují pravdivost Vašeho článku. Karma R^

5 8
možnosti
Foto

Taky jsem na to přišel, díky ;-)R^

5 6
možnosti

J29i59ř83í 18R24o53v68n33ý

14. 11. 2012 15:20

R^R^R^ Pane Streite, výborně, srozumitelně, argumentačně podloženě - popsal jste to dle pravdy. !!

5 8
možnosti
Foto

Jsem rád, když narazím na gramotné čtenáře, ne jako ten o vlákno níže. Díky R^

I když ten "intelektuální titán" níže můj článek nečetl, ale šíří tady žluč proti demokracii a dokonce i vlasti (i s pravopisnými chybami).

5 6
možnosti

I79v14a89n 60T20i95c76h78y

14. 11. 2012 15:16

Tady se opravdu sesli intelektualni titani

3 1
možnosti

a co teprve, až se proleteriát navráti z rachoty:-)

5 3
možnosti

církev, fašisti, komunisti  ....  nějak nevidím rozdíl.;-)

2 4
možnosti

Anna Soukupová, Anna Proletářka… také nevidím rozdíl. :-)

6 3
možnosti

J54a93n 72N59o20v24á77k

14. 11. 2012 13:29

Jako vždy...R^R^R^R^R^!!

5 6
možnosti
Foto

Mnohonásobný dík ;-)R^

2 6
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...