Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

SID09

8. 12. 2011 10:25
Re: pro připomenutí ...

Na pana Bartoše jak je vidět, nemá ani Kmenta. Určitá fakta opravdu pasují. Nicméně komentář je hezky upravený, aby to na první pohled do sebe pěkně zapadalo. !!;-D

0 0
možnosti

Ghost Dog

6. 12. 2011 8:56
pan Tomio Okamura ..

.. mám jeho články rád, rád je čtu, protože z nich vyzařuje zdravý rozum .. tedy až na ten poslední, tam se vážně dost sekl ..

.. pana Okamuru mám za přemýšlivého člověka a nejspíš i čestného, jeho nesnaha jít do politiky je mi dost sympatická .. tedy ten důvod, proč do politiky nechce .. sám říká, že na to ještě není dost zralý .. v tom s ním souhlasím a jse rád, že aspoň někdo má dostatek sebereflexe ..

.. jako vždy karma R^ (kruciš, napíšete taky něco, s čím bych mohl aspoň trochu nesouhlasit? :-)) ..

.. Babiš je typický produkt "sametové revoluce" - informace a styky přeměněné v majetek a moc :-P

0 0
možnosti

Streit

6. 12. 2011 9:20
Re: pan Tomio Okamura ..

Vy jste moje pojistka: Že kdybych zůstal se svými názory na celém světě sám, budu mít aspoň jednoho čtenáře, co mě pochopí. ;-)R^

Až se někdy třeba stane, že nebudete souhlasit, nezlomte nade mnou hůl.

0 0
možnosti

habit-.!..

5. 12. 2011 21:56
... třeba má pan Okamura pravdu...

... a Babiš opravdu chce, aby daně byly utraceny smysluplně... třeba na ještě hustější dotace do oborů, v nichž podniká...

... jinak víceméně souhlas...R^

0 0
možnosti

Streit

6. 12. 2011 9:20
Re: ... třeba má pan Okamura pravdu...

:-)R^

0 0
možnosti

jirkan01

5. 12. 2011 19:43
Vzhledem k tomu,

že náš stát a ekonomika je hodně pokřivená, se dá opravdu těžko uvěřit papalášům typu pana Babiše, Kellnera, Mrázka, Pitra, a jim podobným, že jejich peníze jsou čisté a získané absolutně bez korupce. Ať pan Babiš přizná jasně, kdy komu kolik dal, ať klidně řekne, že k tomu byl donucen okolnostmi a že dneska prozřel a hodlá se chovat jinak. Taky tu máme podobného, který podědil po tatíkovi komoušovi, pak si jako vekslák nakradl, pak se dal na víru a dneska dělá semináře pro všechny, kteří jsou ochotní poslouchat podobné nesmysly. Pokud se pánové hodláte profilovat jako slušní, vyřešte si minulost.

0 0
možnosti

Streit

5. 12. 2011 21:21
Re: Vzhledem k tomu,

Myslím, že u Babiše by ani pokání nepomohlo.

0 0
možnosti

emeritni samec

5. 12. 2011 17:12
Co takhle zaměnit politiku za zdravý rozum.

Pane autore musíte si uvědomit že jsou také lidi kteří nevěří těm politickým povídačkám a teoriím.Pro ně je jasné že tento systém tzv zastupitelské demokracie je vytunelován a politické strany se staly převodovými pákami mafií které rozkrádají stát.Ovládají media i občany a nepřipustí jakoukoliv změnu tohoto zkorumpovaného systému.Štvou občany proti sobě podle hesla rozděl a panuj.Občan nemá na politiku žádný vliv protože volby jsou něco jako dřív první máj.Slavnostně hodíme do urny svůj hlas ale vše ovládají media.Volby jsou jen otázkou peněz.Občanská společnost neexistuje.Babiš není parodií protikorupčníka ale tento systém je parodií demokracie.Proč musí být ministerstva kořistí politických stran ktré si z nich udělají tunely.Stačí přímo zvolit premiéra ktrý si vybere odborníky a může řídit stát jako firmu.Každý okres může zvolit poslance přímo a politické strany jsou zbytečné.Nedivím se tomu zděšení dnešních profesionálních rozkradačů státu když někdo přijde s takovými názory.

1 0
možnosti

Streit

5. 12. 2011 17:31
Re: Co takhle zaměnit politiku za zdravý rozum.

Zaprvé, ani já nevěřím těm politickým povídačkám a teoriím.

Zadruhé, jak chcete zvolit premiéra nebo hejtmana? Když jej nebude podporovat žádná strana, tak to bude nějaká zákulisní lobby, jinak byste se o odborníkovi ani nedozvěděl. Pokud tedy nedáme výhodu nějakým celebritám známým z televize. A lidi jsou opravdu ve většině tak hloupí, že volí podle "televizního ksichtu". To už považuji za rozumnější, aby hasovací právo nebylo rovné, ale podle IQ nebo podle podílu na daních.

Tím jenom dokládám, jak je nereálné v současné době demokracie beze stran. Ale strany jsou jen legalizací nátlakových skupin. Když nebudou legální, budou působit jako bratrstva nebo lóže skrytě. A nebudou muset ani skládat účty z nějakého programu. Kdo dá více peněz a publicity, prosadí svého člověka.

0 0
možnosti

AsistentprofParkinsona

5. 12. 2011 16:20
Stát musí být silný, ale lidi zbytečně neotravovat

Stát má stanovit pravidla hry a ty se musej bezpodmínečně dodržovat. Já osobně nejsem zastánce příliš volné demokracie, protože v ní se přijímají pravidla která jsou v rozporu a pak se nimi samazřejmě nelze řídit. Na druhé straně by měl stát zasahovat do života oprvadu je v té minimální výši.  Stát by měl chránit zdraví a majetek lidí (ale i svůj), ale dávát normu na zakřivení banánů, zakazovat žárovky atd. to ješ nesmysl.

1 0
možnosti

Streit

5. 12. 2011 16:47
Re: Stát musí být silný, ale lidi zbytečně neotravovat

Myslím, že jste napsal protimluv. Stát, je-li silný, vždy nakonec své moci zneužije. Vždyť to popsal už Pakkinson ;-) Takže nakonec to vždycky sklouzne k těm banánům.

To neznamená, že by měl rezignovat ze svých základních funkcí. Ale ty nakonec realizují úředníci a jiní státní zaměstnanci. Zejména vůči silovým složkám by měli být politici ve velmi slabém postavení, pak se zvýší i štábní kultura.

0 0
možnosti

R. Hrabovský

5. 12. 2011 15:20
Obvykle s Vámi souhlasím pane Streite.

Obvykle ale také souhlasím s názory pana Okamury. K Vašemu článku, dovolil bych si jednu polemickou myšlenku, jak asi podle mně p. Okamura myslel řízení státu jako firmy. Politici jsou management, my voliči nejsme zaměstnanci, alébrž akcionáři...

0 0
možnosti

R. Hrabovský

5. 12. 2011 15:20
Re: Obvykle s Vámi souhlasím pane Streite.

Huuups, za tu hrubku se omlouvám... :-/

0 0
možnosti

pěnice

5. 12. 2011 14:30
Já mám na vedení státu svůj názor

a sice, kdyby tam byly jen ženy, míň by se vykecávalo a více pracovalo. Když si představím, co zvládá žena při příchodu z práce, aby domácnost klapala, zatímco chlapi schůzují, radí se, termíny jsou nekonečné.Nebudu tady tvrdit, že by korupce nebyla, jen si myslím, že to, co tady předvádí jakákoliv strana, jde za hranici představ normálního člověka. Oni už normálmí nejsou, ztratili zábrany a soudnost. Je to ode mně jen taková představa.

0 0
možnosti

Streit

5. 12. 2011 14:37
Re: Já mám na vedení státu svůj názor

No, když si vybavím Gajdůskovou, Parkanovou, Kočí nebo Hybáškovou, tak si myslím, že v pohlaví to není. ;-)

1 0
možnosti

bitkar

5. 12. 2011 13:37
prazdny hesla

presne jste to vyzdvihl. Presne takle se to v tyhle zemi dela v poslednich letech. Pred volbami sama hesla, ale nikdo krom Svobodnych nema napsano k A i to B - a sice jak toho dosahnout. Je to lacine rikat jen "co chci". Bohuzel lidi se na to chyti.

2 0
možnosti

SID09

5. 12. 2011 13:42
Re: prazdny hesla

Já bych se těmi svobodnými moc neoháněl, protože dobře víme jak končí všechny proklamace. !!;-D

0 0
možnosti

stařec bez moře

5. 12. 2011 13:35
nehledáme anděla,

volíme mezi dvěma zly. To první zlo máme už dvacet let. Jsou jím na mafii propojení politici, kteří vyhrotili svoje požadavky na úplatky do takové výše, že se podnikatelé typu Babiše začinají cukat. Proto si chtějí komplikovat život politikou. Podnikat budou laciněji. Protože jsou bohatí a budou ještě bohatší, věřím, že se nebudou špinit nějakými miliony, kterými se dnešní politici nechávají uplácet a nejednají v duchu voličů, ale jak jim diktuje ten, kdo platí.

0 0
možnosti

Streit

5. 12. 2011 13:46
Re: nehledáme anděla,

Jenže někdo se už ušpinil a teď chce jen fixovat své postavení.

2 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...