Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

bloger-Vladimír Kroupa

18. 9. 2012 15:40
.

Dnes s Vámi nesouhlasím. Myslím si, že i kdyby se našlo nakrásně dvacet cisteren s metyalkohlem někde u výrobce tohoto - lahve se smrtícím obsahem se v tu chvíli díky tomu z pultů obchodů nevypaří. Podle mě neměli na výběr - myslím vládu. Že k tomu všemu vedl bordel ve státní správě a v legislativě, je jiná věc - ta problém osudových lahví v obchodech v tuto chvíli neřeší, a je to na jinou debatu.

0 0
možnosti

Tapeer

17. 9. 2012 14:27
Máte pravdu ... aneb, děkuji ti hodný a moudrý státe...

...za to, že mě opět tak úžasně ochraňuješ... Já teda piju kořalku málokdy a když, tak kvalitní, to píšu, abych nebyl nazván alkáčem, co nevydrží bez panáka... Vadí mi ten princip, opět se něco zakazuje a omezuje se normální většina, která si prostě chlast na pochybném místě nekoupí (pro vysvětlení, když je něco moc levný, tak je to divný) na úkor menšiny, která si prostě chlast nakoupí kdekoliv, hlavně když je levný a je ho případně hodně... Naše úžasná vláda po mnoha letech objevila "ameriku" , že se tady pančuje alkohol... no a teď ve sdělovacích prostředcích slyším, že se bude hlavně kontrolovat a pokutovat za případné nedodržení zákazu...a tak je to správné, hlavně represe na normální lidi, vožungři si svoji potřebnou hladinku vždycky najdou... A co se týče Prahy, tak já bych tady pár kanystrů té dobroty uvítal, aspoň by se pořádně nabumbali pouliční paraziti... Prostě, když si koupíte moooc levný alkohol, auto, jídlo, šlapku apod. tak vědomě riskujete...

2 0
možnosti

tuneldedek10

17. 9. 2012 11:43
O SPOTŘEBNÍ DANI TO OPRAVDU NENÍ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

v polovině 80 let stála pulitrová láhev Rumu tuzemáku 50,- průměrný plat 2800,- COŽ ZNAMENÁ, ŽE BYL RUM NĚKOLIKANÁSOBNĚ DRAŽŠÍ NEŽ DNES, je málo daní, které bych hájil, ale na alkohol a cigarety jsem pro, proč by ostatní lidé měl platit léčbu těchto sebevrahů jen ze svého

0 0
možnosti

derik

17. 9. 2012 11:50
Re: O SPOTŘEBNÍ DANI TO OPRAVDU NENÍ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

"Le Monde připomíná, že po výrazném zvýšení daní v roce 2010 se daňové příjmy z prodeje alkoholu snížily o třetinu, ale ne jeho spotřeba."

"Jedině snížení daní, DPH a spotřebky. Čím vyšší daně, tím vyšší úniky. Když jsou daně vysoké, vyplatí se nám to. Kdyby se snížily, riziko už by za to nestálo."

zdroj (17.9.2012): http://viditelny-macek.cz/public/kapitola.phtml?kapitola=new

1 0
možnosti

Draggo

17. 9. 2012 10:41
ja jen nevim,

co nase strana a vlada vymysli priste. treba na "omezenou dobu" zavre hranice, nebo tak neco. :-P

0 0
možnosti

Jan.Veselý

17. 9. 2012 4:33
Nejde o prohibici, pene Streite.

Neprodává se jen tvrdý alkohol, tak nejančete, to není prohibice. Z libovolné země EU si můžete dovézt 10l kvalitního a bezrizikového chlastu na jednu dospělou osobu, to také není prohibice. Jinak si můžete přivézt litřík tvrdého. Žvásty o vašem rumu a vašem pití jsou trapné, ale ani teď bych vám nepřál, abyste si vy a nebo kdokoliv z vašich blízkých vytáhli černého Petra v podobě láhve kolkované a koupené normálně v krámě. Abyste po dvou panácích večer s kamarády zcepeněl a oslepl.

Je zde 20 mrtvých, popište svou představu, jak by se to mělo hned teď řešit. Ne co by se kdysi mělo udělat...

Pokud potřebujete milý notore chlastat, mohu vám z Amsterdamu dovézt láhev, když nevydržíte. Stačí napsat "ještě že tu EU máme a že Veselý se nevrací domů přes Zurich, jinak by jednu lahev pro mne vzít nemohl". No ale deset litrů, tedy cca 14 sedmiček brát rozhodně nebudu ani v Amsíku. ;-)

0 0
možnosti

Streit

17. 9. 2012 10:14
Re: Nejde o prohibici, pene Streite.

Naštěstí mám doma více než 10l kvalitní Whisky různých značek, vesměs víceleté sladové. Tak půl roku vydržím. Pro "rum" do pečiva si zajedu do Polska. Cesťák pošlu Hegerovi.

Zase jste nic nepochopil. Ten plošný zákaz je nesmyslný. Metanol nebude v kvalitních nápojích, které se nevyrábějí mícháním. A problém není v alkoholu (mám na mysli etylalkohol), ale v metylalkoholu. S tím je třeba nakládat jako s jedem. Tady je třeba začít. Jenže EU ho k nám kvůli bionaftě zavléká. Na opačném konci řetězce jde o buzeraci.

Navíc jde o nesmyslné opatření. Co bude na konci? Ten metylalkohol se z lahví vypaří? Bude se muset vylít? Po uvolnění prohibice nastane druhé kolo...

Heger vlastně zakázal legální prodej a nahrál tak černému trhu.

1 0
možnosti

budu_bojovat_nez_me_smazou

16. 9. 2012 20:29
jen hlupák na gauner staví zisk nad bezpečnost

svobodné podnikání nesmí být nikdy nadřazeno bezpečnosti lidí. To snad chápe každý. To co píšete je nesmysl a žádné omezení svobody tu není

0 0
možnosti

Streit

16. 9. 2012 21:43
Re: jen hlupák na gauner staví zisk nad bezpečnost

A jen omezenec s náturou ovce klade bezpečnost nad svobodu. Až ztratí svobodu, zjistí, že přišel o bezpečnost. Rv

0 0
možnosti

strnadz1

16. 9. 2012 19:25
Souhlas

Není třeba zavádět novou legislativu a už vůbec není třeba omezovat spotřebitele. Methanol je zvláště nebezpečný jed a jako takový by měl podléhat velice přísné evidenci, obchodovat a nakládat s ním by měly pouze oprávněné osoby atd. Jak je možné, že se na černém trhu a mimo veškerou evidenci objeví množsví počítající se na barely?

Prvním opatřením by měly být kontroly u výrobců methanolu (je jich pár) a začít rozkrývat celý řetězec shora. Bojím se jenom, že Kalousek zavede zase nějakou speciální daň, kterou by nyhradil výpadek příjmů státní kasy.

0 0
možnosti

Streit

16. 9. 2012 21:41
Re: Souhlas

Tak jsem to myslel R^

0 0
možnosti

petrajana

16. 9. 2012 11:16
Naši podvodníci vždy svou o ochraně svobody a demokracie

To je v všech podvodů !

1 0
možnosti

petrajana

16. 9. 2012 11:17
Naši podvodníci vždy řvou o ochraně svobody a demokracie

0 0
možnosti

Bivoj, biji Odstop a VeVerky

16. 9. 2012 10:08
Streit vynechal Modré blahovolné soudce a KalosFinačáky

Líh lijeme do malty, řekli podvodníci. Soud musel věřit ... http://aktualne.centrum.cz/domaci/kauzy/clanek.phtml?id=666459

0 0
možnosti

petrajana

16. 9. 2012 11:14
V zimě se líh může lít do malty a do betonu

To je fakt .

0 0
možnosti

weneto

16. 9. 2012 9:56
Výjímečně nesouhlasím

A to díky případu z mého okolí - otrávená mladá žena, sportovkyně, která si po oslavě dala doma pár panáků. Z kolkované lahve (Evidentně nekdo manipuloval s kolky, stejně jako u rumu v Praze). Rozkrýt tu síť nebude nic jednoduchého a vláda než se nalezne zdroj jedu či hůře nalijí všechny podezřelé zásoby do stoupy, pravila jasně neprodávejte, nechlastejte.

Dle mého při 20 mrtvých naprosto v pořádku - nestojím o dalších 5 či deset. Mě osobně přešla na panáky chuť do doby než se to vyřeší, co mám doma naleju do dřezu a očekávám konečný verdikt ze strany úřadů !již je to v pořádku", pak si teprve loknu

0 0
možnosti

derik

16. 9. 2012 17:20
Re: Výjímečně nesouhlasím

A kdyz se rozkryje ta sit tak to bude vse zas v poradku? Nebudte tak naivni. Obrovsky rozdil v zdaneni bude vzdy pritahovat podvodniky. Tak jako u tvrdych drog; odhali se jedna sit, a vznikne nova. Lepsi je omezit vyrobu metanolu a jeho dotovani pro biopalivach, tak jak pise pan Streit. Regulaci cen a umelym zvyhodnovanim jedne komodity vuci druhe se jen vytvari problemy navic. Tak jako u LTO.

1 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...